Bubion Andalusie Alpujarra

Bubion in Andalusie in de Alpujarra.

 

Alpujarra zo heet het gebied, de streek die zich bevind tussen de Sierra Nevada en de Costa Tropical in de provincie Granada.

kaart bubion google maps

 

Bubion is een wit dorpje dat zich bevind in de provincie Granada en behoort tot Andalusie.

Bubion is 1 van de veel witte dorpen die ooit door de arabieren zijn gebouwd. de typische smalle straatjes en de witte huisjes en platte daken met vele schoorsteentjes zijn daar een bewijs van.

bubion alpuajrra 54

 

De gemeenste Bubion beschikt in totaal over een oppervlakte van 15 km2. in deze grote oppervlakte bevind zich het kleine dorp met maar 315 inwoners ( in 2014).

De gemeente Bubion grenst aan de gemeenste van La Taha, Pampaneira, Soportar, Lanjaraon en Capileira.

Al deze gemeentes zijn witte dorpen ooit gebouwd door de moren.

Deze gemeentes vormen samen allemaal het historische Barranco de Poqueira.

Bubion bevind zich midden in dit prachtige wandelgebied en een deel van de gemeente Bubion bevind zich binnen het natuurpark Sierra Nevada.

Vanuit Bubion Heeft u gedurende het gehele jaar uitzicht op zowel de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada en op heldere dagen op de kust, de Costa Tropical.

Vele toeristen waaronder vele wandelaars trekken elk jaar naar de Alpujarra.

Voor een wandelvakantie bent u hier op een heerlijke locatie, tenmidden van bergen en dalen en overal zijn er goede wandelroutes uigezet. in de vele souvenirswinkels in de dorpjes vind u ook een groot aantal aan wandelboekjes met beschreven wandelroutes.

Als basislocatie voor de vele wandelingen is het dorpje Bubion zeer geschikt. Bubion bevind zich te midden van Pampaneira en Capileira. deze 3 dorpen vinden zich in het hart van de Alpujarras en zijn met elkaar verbonden met vele wandelwegen

pamaneira, bubion en capileira

De Arabieren, de Moren werden uiteindelijk tussen 1610 en 1613 allemaal verbannen uit Andalusie.

Over de Alpujarras zijn vele leyendes rondgaande. over Bubion word volgende leyende verteld.

Ooit was er een moors meisje die verliefd werd op een jongeman die christen was.

Deze jongedame was van rijke afkomst. haar vader sloot haar op in een kamertje ergens in de vele kamertjes van de kerktoren van het dorp Bubion.

kerktoren bubion

Al haar bezittingen zoals goud, ringen, armbanden, halskettingen werden door haar vader begraven ergens dicht bij de kerk in de steile afgrond.

Er zijn mensen die haar geest hebben gezien in de kerktoren.

Bij weten zijn de vele juwelen nooit gevonden. er zijn zelf Moren met kaarten en tekeningen naar Bubion gekomen om de schat te zoeken.

Wilt u zelf ook eens Bubion bezoeken, een vakantie in Bubion doorbrengen, wandelingen ondernemen in de Alpujarras in Andalusie?

Of misschien wilt u zelf wel op zoek naar de verstopt schat in de afgrond van Bubion?

dan kunt u via onderstaande foto een vakantiehuis huren in Bubion

Overigens bevind Bubion zich op maar 30 minuten afstand van De Costa Tropical en de dichtsbijzijnde badplaatsen zijn Salobreña, Almuñecar en Nerja.

Daardoor schikt zich een vakantie in de Alpujarras zich uiterst voor een combinatie van Rust, wandelingen en af en toe naar het strand. klik op de foto voor meer informatie over Salobreña

vakantie naar Andalusie, Salobreña

 

 

4 Replies to “Bubion Andalusie Alpujarra”

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *