Corpus christi Granada

Corpus christi in Granada

voorjaarsfeesten in Andalusie

 

Corpus  christi in Granada  dat is de naam van het grote voorjaarsfeest dat elk voorjaar in de maand mei in Granada word gehouden.

Wij van welkom in andalusie.com informeren u over dit geweldige feest.

Wanneer ?

Algemeen de laatste week van de maand mei maar het kan ook in de eerste week van de maand juni vallen, dit bericht is van 2016 en dit jaar kunt u tijdens uw vakantie in Andalusie het voorjaarsfeest in Granada meemaken van zaterdag 21 t/m zaterdag 28 mei.

elk jaar word er een nieuw logo uitgekozen
elk jaar word er een nieuw logo uitgekozen

 

waar wordt het feest gehouden ?

Ik heb het voor u opgezocht en het voorjaarsfeest wordt gehouden in het noordwesten gedeelte van granada.

via onderstaand foto komt u op de juiste locatie via google maps. via google maps kunt u dan ook een routebeschrijving aanvragen. stel u bent ergens op vakantie in Andalusië em wil de route dan precies weten?. dan kunt u dat via google maps laten doen.

klik op het icoon en bekijk de lokatie via google maps
klik op het icoon en bekijk de lokatie via google maps

 

Bijzonder ?

Bijzonder en belangrijk is ook hier de entree, een speciaal gebouw dat voor de Feria, het feest wordt opgebouwd en naderhand weer wordt afgebroken en wordt bewaard voor het jaar daarop. dit gebouwd wordt verlicht door maar liefst 966527 lampen.

vakantie naar Andalusie
de entree van het feest corpus christi in granada met bijna 1 miljoen lampen

Wat is er te zien ?

Er is een vol programma, elke dag wel wat anders. maar zoals bij alle ferias / voorjaarsfeesten zijn de hoogtepunten voor het ene gedeelte de kermis die elke avond geopend zal zijn en de vele, vele feest /eettentten de zogenaamde casetas. daar waar veel wijn wordt gedronken, vele typich spaanse tapas worden gegeten zoals ham ( jamon ), worst, kaas, gambas, calamares, paella. enz enz.

Daar waar u  als toerist ook welkom bent en waar u als toerist kunt genieten van de typisch spaanse kleding die mannen en vrouwen dragen.

typisch op een voorjaarsfeest in Andalusie
typisch op een voorjaarsfeest in Andalusie

Helemaal bovenaan dit bericht een video gemaakt door een Spaans gezin hoe als deze een middag en avond op het feest beleefden. een echte homevideo .

Dit feest ook een middag of avond meemaken?, reserveer dan 1 van onze vakantiehuizen in Andalusie  en kom het persoonlijk meemaken.

 

m.v.gr.vanuit Andalusie,

Herman

 

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *