eerste hittegolf 2018

de eerste hittegolf voor 2018 in Spanje

eerste week augustes hittegolf Andalusie

 

De eerste hittegolf is er dan uiteindelijk voor heel Andalusie, heel Spanje.

Het heeft lang geduurd maar uiteindelijk is die er dan. van 2 t/m 9 augustes de eerste hittegolf van het jaar 2018 in Spanje.

eerste hittegolf 2018 spanje

Mailde we vorige maand nog dat het een bijzonder fris voorjaar en zomer was in Andalusie. Daar kunnen we u nu melden dat we ons midden in een hittegolf bevinden in Andalusie met temperaturen overdag van net boven de 40 graden en de nacht van 3 op 4 augustes waarschijnlijk de warmste nacht wordt met temperaturen van minimaal 27 graden.

Volgens de weersverwachtingen zal de maximal dagtemperaruur vanaf 9 augustes weer zakken naar rond de 34 graden en nacht temperaturen van 21 graden.

Goed mogelijk dat het bij deze ene hittegolf blijft dit jaar want de verdere vooruitzichtingen voorspellen op dit moment van temperaturen van nog maar net boven de 30 graden en nachttemperturen van onder de 20 graden rond half augustes.

Goed mogelijk dus dat het bij deze ene hittegolf blijft dit jaar in Spanje en Andalusie. Zeer bijzonder want terwijl heel Europa al maanden zeer hoge temperaturen heeft en zware droogte. beleeft Spanje een jaar met meer neerslag dan gemiddeld en veel lagere temperaturen dan het gemiddelde.

Onze ervaring zegt dat we normaal 4 tot 7 keer een periode / hittegolf hebben in Spanje met enkele dagen van boden de 40 graden. Nu is de maand augustes nog niet voorbij en de maand september kan soms ook heel erg warm zijn. We zijn erg benieuwd wat het weer ons zal brengen de resterende zomer en de maand september.

Op het moment dat ik dit verhaal schrijf over de eerste hittegolf van 2018 in Spanje is het 3 augustes.

 

we houden u op de hoogte

echt andalusie

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *