Frisse zomer

frisse zomer

Frisse zomer

zeer aangename temperaturen.

Vorig jaar 2017

Een frisse zomer. tenminste voor Spaanse weersomstandigheden.

Melde wij u vorig jaar over vele hittegolven, april, mei, juli, juli, augustes. Dit jaar zijn de temperaturen geheel aangenaam verrassend lager.

 

warmte, temperatuur record
2017 was het droogste en warmste jaar voor Spanje. gelukkig is 2018 geheel anders.

Vorig jaar 2017 was een verschrikkelijk droog en warm jaar voor Spanje. De stuwmeren stonden bij geheel droog en zeer hoge temperaturen.

Graan en olijfoogst mislukte door de zware droogte en in vele steden moesten vrachtwagens drinkwater komen brengen omdat simpelweg de onderaardse waterbronnen waren uitgedroogd.

Neerslag / weersverandering.

Het leek het er even op dat afgelopen winter de schade van de vorige 3 jaar droogte niet zou kunnen herstellen.

Maar de maand maart van 2018 bracht 3 weken regen naar Spanje. Regen dat met open armen werd ontvangen. Langzaam zag men het gras weer groeien en begon er weer water door de beekjes en rivieren te stromen. Water dat uiteindelijk ook de stuwmeren begonnen te vullen en de onderaardse bronnen. Uiteindelijk werd jaar 2018 een heel goed jaar voor de landbouw.

Voorjaar 2018

Doordat het Spaanse landschap zich eindelijk groen had gekleed had dat het resultaat dat er meer vocht in de atmosfeer aanwezig was. Dat bracht weer meer kans op bewolking en onweersbuien tijdens de maanden april, mei, juni waardoor het steeds weer afkoelde.

frisse zomerZomer 2018

We zeiden het al, EEN FRISSE ZOMER. Waar we ons vorig jaar 2017 steeds rond de 40 graden bewogen en zelf een record hadden van maar lief 47 graden in het stadje Montoro in de provincie Cordoba.  Deze zomer waren tot nu toe 2 dagen 36 graden het hoogste wat we hebben bereikt. met recht voor Spaanse begrippen een frisse zomer.

Blijft het zo ?

Het is even afwachten. maar het lijkt er inderdaad op dat dit jaar na een extreem warm jaar totaal andersom word. een frisse zomer dus. De verwachtingen zijn inderdaad dat de rest van de zomer temperaturen zelden boven de 35 graden komen en misschien zelfs de enkele keer boven de 40 graden komen. Aan het eind van de zomer zal ik nog een schrijven over hoe het gegaan is.

Het weer bij ons ter plekke kunt u hier volgen.

Meer nieuwsberichten en ook onze vakantiehuizen kunt u hier bekijken.

echt andalusie

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *