kerst, kerstvakantie naar Spanje

kerst Spanje

kerstvakantie in Andalusie vieren

Met de kerst naar Spanje.

Kerstvakantie naar Andalusie welk weer kunt u verwachten?:

Natuurlijk is voor u het klimaat belangrijk en als u dan toch de kerst in Spanje doorbrengt hoopt u natuurlijk op alle dagen zon.

kerst Spanje
de kesrtman in Andalusie

De kans is zeer groot dat u alle dagen tijdens een kerstvakantie in Andalusie de zon ziet. echter is onze ervaring dat gemiddelt 1elke week tot 10 dagen er een kleine storing van 1 tot 2 dagen overkomt. Algemeen dus toch zeker de moeite waard om deze vakantie in Andalusie door te brengen. en u zult zeker bruin thuiskomen.

De temperaturen liggen tijdens de kerstvakantie overdag rond de 20 graden met uitschieters tot 25 graden en bij slecht weer maar 15 graden. de nachten tijdens en rond kerst in Spanje zijn fris, algemeen tussen de 5 en 10 graden

De kerst in zuid Spanje doorbrengen.

Wat is er te doen?:

Aan de kust zijn er in de grote Steden tijdens en rond de kerst wel enkele kerstmarkten maar verwacht u daar niet te veel van. De kerstdagen worden algemeen door de Spanjaarden zelf thuis gevierd binnen de familie.

Overigens kent Spanje maar 1 kerstdag, namelijk alleen is 25 december kerst in Andalusië ( en de rest van Spanje).

De avond van 24 december is het belangrijkste. Spanjaarden komen dan allemaal in familieverband bij elkaar om thuis lekker veel te eten en te drinken. Dit vaak tot rond midden nacht. traditiegewijs kunt u na 24:00 uur in de kleinere lokale barren en pubs genieten van hoe de Spanjaarden op hun manier dan de heilige kerstavond doorbrengen meer veel drank en zingen.

In de stad Cordoba zijn tijdens de kerst, kerstperiode en kerstvakantie de zogenaamde patios geopend.

patio in Cordoba
binnenplaatsen, patios in cordoba met kerst

Deze patios ( binnenplaatsen) zijn normaal voor publiek geopend tijdens de maand mei wanneer deze patios versierd zijn van prachtige planten en bloemen. sinds enkele jaren kunt u echter de patios van Cordoba ook tijdens de kerstvakantie bezichtigen.

Een andere optie tijdens kerst in Zuid Spanje is om naar de sneeuw te gaan in de Sierra Nevada boven Granada.

Vanaf begin december kunt u daar al volop genieten van de sneeuw op de vele pistes.

sierra nevada, granada
kerst in de sneeuw, sierra nevada andalusië

Waar verblijven tijdens de kerstvakantie in Andalusie ?

Verblijven doet u goedkoop in een van de vakantiehuisjes van   welkom in andalusie.com

Tijdens de kerstvakantie hanteren wij lage huurprijzen zeer betaalbare huurprijzen,  vanaf 390 euro voor 2 personen voor een week.

2 Replies to “kerst, kerstvakantie naar Spanje”

  1. We willen tijdens de kerstdagen graag met ons gezin komen, maar vooral voor bezienswaardigheden op 1e kerstagen in de avond goed kunnen eten en de 2e kerstdag evt. naar een andere trekpleister in een andere stad. Is dat mogelijk?

    1. beste,

      Het beste stelt u uw vragen aan mij via het contaktformulier op de website of naar hermankeeler@hotmail.com want u heeft nu uw vraag via het bericht gestuurd en alle antwoorden die ik u aar geef kan iedereen meelezen en dat is denk ik niet te bedoeling omdat het om uw gezin gaat, dus te persoonlijk.

      m.v.gr. Herman

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *