Las Acequias, Sierra Nevada

prachtige wandelroute in Andalusie

Tijdens uw vakantie naar Andalusie een prachtige wandeling ondernemen

Las Acequias in de Alpujarra in Andalusie

andalusie acequia

 

 

Vakantie naar Andalusie, u verblijft in een hotel, een vakantievilla, een vakantiewoning in Andalusie, of u heeft een vakantiehuis in Andalusie gehuurd.

1 van uw vakantiedagen wilt u doorbrengen temidden van de natuur, even eruit, een prachtige wandeling door de bergen maken, genieten van de natuur en als het even kan ook nog allerlei dieren tegenkomen.

berggeiten Andalusie

 

vos in andalusie

Dat kan en wij hebben de gouden tip.

Opnieuw heb ik een prachtige wandeling voor u opgezocht in Andalusie, de wandeling word aangegeven als route de Las Sequias.

Las Acequias zijn door de Moren aangelegde ondiepe beekjes / stroompjes in de bergen van de Sierra Nevada.

Deze zijn afkomstig van het smeltwater van de sneeuw uit de Sierra Nevada en hebben een afstand van km lang naar de dorpjes die onder de Sierra Nevada liggen.

 

De bekende prachtig mooie witte dorpjes zoals o.a. Capileira, Bubion, Pampaneira, La Taha, Pitres, Capilerilla,  Trevelez, en vele, vele dorpjes meer zijn allemaal afhankelijk van het water van de sierra nevada, zonder het water uit deze bergen zou hier het leven niet mogelijk zijn.

Er is een speciale wandeling aangelegd om deze beekjes / stroompjes / acequias te belopen.

Wij hebben een deel van deze wandeling gedaan.

We hebben een video voor u gemaakt waarin we laten zien waar u met uw auto naar toe moet rijden, en vanwaar u kunt beginnen te wandelen.

routebeschrijving wandeling

Tijdens deze prachtige wandeling in Andalusië waar wij ( zoals wij hem beschrijven tijdens de video) 8 uur hebben gelopen, kwamen we koeien, berggeiten, hagedissen en een tamme Vos tegen. we hebben het allemaal voor u gefilmd en u kunt het dus zelf allemaal bekijken.

De wandeling zoals wij hem hebben gelopen begint vanuit de elektriciteits centrale La Cebadilla, in de video wordt uitgelegd hoe u er kunt komen.

Van ongeveer 1430 meter boven de zeespiegel lopen we naar een hoogte van 2500 meter.

Van daaruit weer omlaag naar 2100 meter en volgen we urenlang de Acequia ( beekje) om uiteindelijk weer te arriveren bij het punt vanwaar we zijn vertrokken.

cequia, stroompje in sierra nevada

Het is een wandeling voor geoefende wandelaars. een tip is zeker om s morgens vroeg te beginnen zodat u rustige enkele pauzes kunt invoeren en de totale tijd van deze excursie uit te breiden tot 10 uur.

Naast deze prachtige wandeling die u in Andalusie kunt ondernemen hebben we veel meer prachtige tips i.v.m met wandelingen in deze streek van Andalusie de Alpujarras genaamd.

Een ideale locatie om te gebruiken als uitgangslocatie om allemaal mooie wandelingen te ondernemen, is vanuit onze vakantiewoning SIERRA NEVADA, gelegen in het dorpje Bubion. Deze vakantiewoning heeft zowel uitzicht op sneeuw en op zee !!

ga via onderstaande foto naar de website van dit heerlijke vakantiehuis en bekijk nog meer prachtige video s over wandelingen die u kunt ondernemen in deze streek van Andalusie

 

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *