Los Cahorros, Granada

Los Cahorros, Granada

Bergwandeling in Andalusie zuid Spanje

Wandelroute met 4 hangbruggen en 2 watervallen.

Los Cahorros in Granada, een bergwandeling, wandelroute in Andalusie. gelegen in de provincie Granada.

Wat is het?

Los Cahorros is de naam van een van de mooiste wandelroutes die u kunt vinden in Andalusie, zuid Spanje. tijdens deze wandeling komt u o.a. over 4 hangbruggen en ziet u 2 watervallen.

los cahoors wandeling met hangbrug
mooie wandeling, Los Cahorros voor jong en oud

Hoe lang duurt de wandeling?:

De wandeling is ongeveer 8 km lang en incl enkele kleine pauzes doet u er zo n 4 uur over.

Waar ligt de wandeling precies ?

De wandeling bevindt zich dichtbij de stad Granada,op zo n 15 minuten van Granada, vlak na een klein stadje genaamd Monachil.

klik op onderstaande link voor de exacte locatie waar u uw auto dient te parkeren en vanwaar de wandeling begint op google maps.

https://www.google.nl/maps/dir/Los+Cahorros,+18193+Monachil,+Granada,+Spanje/37.1299472,-3.5296074/@37.1302011,-3.5289977,1259m/data=!3m2!1e3!4b1!4m8!4m7!1m5!1m1!1s0xd71e438297bb21f:0x35fdbf5383f969f9!2m2!1d-3.5183806!2d37.1276114!1m0?hl=nl

Wanneer u bovenstaande link opent krijgt u op google maps een locatie te zien vlak naast een weg / straat. dat is het punt dat u ziet op onderstaande foto.. dat is een parkeerplaats.

parkeerplaats, 30 meter voor deze parkeerplaats begint de wandeling
parkeerplaats, 30 meter voor deze parkeerplaats begint de wandeling

U kunt de link gebruiken voor uw gps of of rijdt gewoon tijdens uw vakantie naar Granada. de rondweg van Granada is een autobaan genaamd de A 44. op deze autobaan volgt u de naamborden Sierra Nevada. vervolgens krijgt u dan afslag Ronda Sevilla ( zie foto) Eenmaal op deze weg / autobaan neemt u de tweede afslag richting .

(Voor diegenen die bij ons een vakantiewoning / vakantiehuis reserveren of huren, die krijgen van ons een bijlage met meerdere wandelroutes die u tijdens uw vakantie in andalusie kunt ondernemen waaronder ook een beschrijving van deze wandelroute.)

 

Vervolgens komt u op een rotonde en neemt de tweede afslag rechts. deze helemaal volgen zo n 3 km langer en volg dan de borden Monachil / Los Cahorros / sierra nevada.

Vervolgens komt u aan in het dorp 7 klein stadje Monachil. daar aangekomen meteen rechts aanhouden, doorrijden en na ongeveer 700 meter linksaf, een bruggetje oversteken en meteen na de brug weer rechtsaf. volg deze straat. na enkele honderden meters verlaat u Monachil. volg deze straat en na ongeveer een km komt u ook aan bij de parkeerplaats rechts van u.

Wanneer u de auto heeft geparkeerd. loopt u ongeveer 30 meter terug, richting het restaurant genaamd El Puntarron. daar ziet u de houten borden met de pijlen aangegeven Los Cahorros. daar begint de wandeling.

30 meter voor de parkeerplaats begint de wandeling, volg Los cahorros
30 meter voor de parkeerplaats begint de wandeling, volg Los cahorros

U blijft dit pad naar beneden volgen. links en rechts ziet u kleine huisjes en moestuinen. dit zijn bijna allemaal zomerverblijven van mensen die uit de stad Granada komen.

Onderweg ziet u af en toe een pijl met de beschrijving Los Cahorros.

pijlen die u onderweg tegenkomt
pijlen die u onderweg tegenkomt

Dan komt u uit bij een restaurant. voor dit restaurant recht afslaan het smalle pad volgen.

Nog een minuut verder komt u aan bij opnieuw een beschrijving van de wandeling op houten borden. u dient daar aan te houden Los Cahorros Bajos.

hier rechtdoor , rechts aanhouden
hier rechtdoor , rechts aanhouden

Vervolgens komt u aan vanwaar u niet meer kunt verdwalen. een smal pad met een houten hek ernaast en links van u een smal waterstroompje. ( zie foto)

begin van de wandeling vanwaar u niet meer kunt verdwalen
begin van de wandeling vanwaar u niet meer kunt verdwalen

Vanaf hier alsmaar het pad volgen.

hangbruggen en watervallen:

De route heeft 4 hangbruggen en 2 kleine watervallen wat het een spectakel maakt. al snel hebben we 2 kleine hangbruggen achter ons en komen we aan bij de derde hangbrug. Aan beide kanten van deze derde lange hangbrug van ongeveer 100 meter lang is er en waterval.

direct voor de lange hangbrug kunt u links naar beneden lopen, dan komt u bij het water van de watervallen
direct voor de lange hangbrug kunt u links naar beneden lopen, dan komt u bij het water van de watervallen

U kunt onder de brug bij de watervallen komen. daarvoor gaat u vlak voor de hangbrug links naar beneden. u komt dan onder de hangbrug bij het water. ideaal voor een afkoeling als u deze bergwandeling tijdens de warme zomermaanden maakt .

Vervolgens alsmaar de route volgen, op enkele punten moet u zelfs kruipend onder de rotsen door.

Uiteindelijk komen we aan bij de laatste  4 de hangbrug. direct na deze 4 de hangbrug gaat u linksaf. nu volgt er een lange weg, een zandpad met kiezelstenen die u helemaal naar boven brengt, enkele km lang, een pittige stijging. eenmaal helemaal boven aangekomen links aanhouden richting Monachil. opnieuw komt u langs vele kleine zomerhuisjes en moestuinen en uiteindelijk komt u weer uit de de parkeerplaats waar uw auto geparkeerd staat.

na de vierde hangbrug meteen rechtsaf slaan en het pad volgend. prachtig mooie uitzichten staan u te verwachten
na de vierde hangbrug meteen rechtsaf slaan en het pad volgend. prachtig mooie uitzichten staan u te verwachten

gevaarlijk :

Gevaarlijk is deze prachtige wandeling niet. iedereen vanaf 3 jaar oud zou deze wandeling al prima kunnen doen.

tips :

Jazeker, ik heb voor deze wandeling enkele vakantietips voor u.

tip 1 – doe deze wandeling niet tijdens het weekend of feestdagen want op die dagen is het erg druk. deze mooie wandeling / wandelroute is namelijk erg bekend bij de Spanjaarden en deze komen in het weekend ofwel op feestdagen deze wandeling doen.

tip 2 – neem voldoende water mee.

tip 3- kunt u niet goed tegen warmte, of doet u deze wandelroute tijdens een warme dag?, dan raadt ik u aan om na de vierde hangbrug terug te lopen. de laatste km van de wandelroute gaat namelijk alleen maar naar boven en u heeft geen schaduw meer.

tip 5- bekijk de video die ik op youtube voor u plaatste van deze prachtige wandeling genaamd Los Cahorros. dat zal u helpen om de locatie  te vinden.

tips 6- bekijk meer mooie wandelingen in Andalusie die u hier tijdens uw vakantie kunt ondernemen via de link natuur  wandelen in Andalusie op onze website.

 

4 Replies to “Los Cahorros, Granada”

 1. Ik ben 74 jaar en kan goed lopen, echter niet zo goed naar boven.
  Kan ik deze wandeling maken? Zou het dolgraag willen. Zijn de paden breed en is er geen smal pad met een afgrond?

  1. hallo,
   Nee, dn kunt u deze wandeling het beste niet doen. op sommige plekje moet u door echt smalle paden en zelf op de knieen, en er zijn verschillende stukken dat u flink omhoog moet.

   een mooie wandeling die u dan wel kunt doen is het koningspad

   open daarvoor deze link hieronder om daar meer over te lezen.

   https://www.welkom-in-andalusie.com/caminito-del-rey/

   en / of u huurt 1 van onze vakantiehuisjes , daar hebben we ook mooie wandelingen die niet te zwaar zijn.

   m.v.gr. herman

Comments are closed.