muggen

muggen

Muggen  

Zijn er veel muggen in Zuid Spanje

Muggen in Andalusie, ja of nee ?

Herman hebben we hier ook last van muggen bij het vakantiehuis ?

Dat was deze zomer de vraag die ik vaker dan ooit kreeg.

Doordat  het dit voorjaar en zomer veel natter in België en Nederland was dan normaal, waren er in België en Nederland ook meer muggen.  Daardoor krijgen wij ook elke week wel van onze vakantiegasten deze vraag.

antwoordt.

NEE, ER ZIJN IN HET BINNENLAND VAN ANDALUSIE GEEN MUGGEN .!

Het is immers erg droog in het binnenland van zuid Spanje en door de droogte in Andalusië zijn er ook geen waterplassen. en dat juist hebben deze insecten nodig.

u kunt dus gerust op vakantie naar het binnenland van Andalusie gaan want u zult geen last hebben van deze akelige insecten.

muggen

Dus een mug kan zich niet voortplanten in Andalusie?

Nee, een mug kan zich bijna niet voortplanten in het binnenland van Andalusie. een mug heeft zoet water nodig, vele plassen, een vrouwtje mug legt ongeveer 200 eitjes die uitgroeien tot larven en die worden weer muggen. echter moet het eitje groeien in water. meestal dus plassen, of sloten. en laten we dat nou niet hebben in het binnenland van zuid Spanje.

Als u bij b.v. bij ons een vakantiewoning in Andalusie huurt, dan zult u dus  s avonds geen gezoem van muggen horen of op de slaapkamers of andere kamers in het huis muggen zien. is dat niet heerlijk !, een zonvakantie in het zonnige zuiden van Spanje zonder dat u bang hoeft te wezen dat u door een mug gestoken wordt : u kunt dus met een gerust hart s avonds buiten zitten op een terras, of buiten bij uw vakantievilla met een heerlijk glas wijn en een tapa !!.

Kunnen we wel door andere insecten worden gestoken ?

ja dat kan, in Spanje, eigenlijk vanaf midden Frankrijk tot Afrika zijn er wel de zogenaamde sahara of ook wel fruitvliegjes. dat zijn hele kleine vliegjes die u bijna niet kunt zien, maar een mm groot en de vleugeltjes zijn wit van kleur. het vreemde is dat zo ongeveer 1 op de 100 personen hier last van hebben. het is dus goed mogelijk dat van een hele familie 1 persoon heel veel last heeft van dit kleine fruit vliegje ( dus geen mug !), terwijl verder niemand van het gezin ook maar 1 keer geprikt wordt.

muggen
fruitvliegje bijna niet te zien

 

 

 

2 Replies to “muggen”

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *