Nazomer en herfst 2019, temperaturen

De nazomer en herfst van 2019, hoge temperaturen

September en oktober 2019

Het weer, nazomer 2019.

Het weer bracht een prachtige nazomer en begin van de herfst 2019. En 1 dag regen in / voor hartje Andalusie in de provincie Jaen daar waar we wonen en waar de onze vakantiehuisjes in Andalusie voorzien met prive zwembaden zich bevinden.

We  schrijven vandaag 13 oktober 2019. En de temperaturen zijn alle dagen nog boven de 30 graden geweest. Overdag hebben we alle dagen in september en tot vandaag 13 oktober de 30 graden gehaald.

zon in andalusieWaar in Andalusie is het zo warm ?

Let wel, ik heb het over de provincies landinwaarts van Andalusie, de provincies Sevilla, Cordoba, Granada en Jaen. ( wij bevinden ons in Jaen, het land van 66 miljoen olijfbomen),

De provincies aan de kust zoals Cadiz, Malaga hebben een lagere temperatuur.

wat zijn de verwachtingen ?

De weersverwachting voor de resterende maand oktober en herfst zijn dat er zeer weinig neerslag zou vallen en temperaturen van boven een normaal gemiddeld jaar.  Dat wil zeggen temperaturen van rond de 25 graden.

En in de wintermaanden?

De wintermaanden kunnen zoals altijd verrassingen brengen. De ene winter is niet de andere. Hier een linkje met ervaringen over het weer in b.v. Januari. En hier een link voor als u bij ons wilt overwinteren.

zonsondergangVreugde of verdriet?

Al met al heeft deze zomer en herfst dit veel verdriet en vreugde gebracht. Verdriet aan diegenen die van de landbouw leven en elk jaar hopen op een nazomer, een herfst met veel regen. Maar veel vreugde bij diegenen die bij ons een vakantiehuis hebben gereserveerd. De toeristen beleefden een heerlijke nazomer en herfst met alle dagen nog een duik in het zwembad.

vakantiehuis andalusie

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *