Prado Llano, Skiën

vanuit het terras zicht op de bergen

Skiën tijdens uw vakantie in Andalusie ?

vakantietip van december tot eind april

 

Zuid Spanje, in Andalusië, skieën tijdens uw vakantie?

Dat klinkt wel erg vreemd?.

Toch kan het hier in zuid spanje.

sierra nevada op de google maps
sierra nevada op de google maps

 

 

In Andalusie, boven de stad Granada bevindt zich de sierra Nevada gebergte en daar bevindt zich het skiedorp Pradollano.

Op 2100 meter boven de zeespiegel.

wegenbord naar Sierra nevada
wegen bord naar Sierra nevada

Het is het skistation met de meeste zonuren van Europa. dat kan haast ook niet anders want we bevinden ons in zuid Spanje.

Er zijn maar liefst 66 km aan skipistes aanwezig en 24 liften.

Vanaf 300 meter hoogte net onder de twee na hoogste top van de Sierra Nevada genaamd Pico Veleta tot aan in het dorp op 2100 meter kunt u skien.

SierraNevada, prado llano andalusie

Er zijn o.a een langlaufbaan op het laagste gedeelte en een half pipe op het hoogste gedeelte aangelegd.

Vanuit onze vakantiewoningen in Andalusie, of vanuit een locatie aan de kust kunt u de Sierra Nevada het skiedorp Pradollano zeer goed bereiken.

u rijdt eerst naar Granada en volgt de borden Sierra Nevada . u rijdt uiteindelijk door een km lange tunnel en aan het eind van de tunnel meteen rechts af richting Sierra Nevada, dan 29 km lang naar boven tot aan het dorp. net binnen het dorp op het laagste gedeelte staan de mooiste en duurste hotels, terrassen, barretjes en discotheken.

vanaf begin december tot aan half tot eind april is het skistation geopend. honderden sneeuwkanonnen zorgen voor perfecte pistes.

terras bij de sierra nevada m skidorp prado llano
terras bij de sierra nevada m ski dorp prado llano

Gaat u zelf op vakantie naar Andalusie en wilt u de sneeuw eens aanraken maar geen hotelovernachting boeken en ook geen ski s huren?, dan volgende tip !

Op 300 meter voor het aankomen bij Pradollano kunt u links af slaan, langs een kleine rotonde verder naar boven, u kunt tot aan 2500 meter met uw auto komen tot aan de parkeerplaats Hoya de la Mora.

Hier kunt u gratis parkeren, hier kunt u wandelen door de sneeuw en sleetjes huren voor maar 5,- euro een hele dag. dikke sneeuwpret voor het hele gezin voor meer weinig geld !

vigen de las nieves andalusie
virgen de las nieves op 2600 meter hoogte

vanaf de parkeerplaats Hoya de Mora loopt u in 10 minuten tot aan 2600 meter naar de Virgen de las Nieves ( de Maria van de sneeuw).

Dus huur een vakantiehuis in Adalusie bij ons en gebruik dit artikel en video als uitleg hoe u moet rijden om bij het skidorp in de  Sierra Nevada te komen.

 

m.v.gr. Herman

 

 

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *