Torrox

Andalusie torrox vakantie

Torrox dorp badplaats in Andalusie

Vakantie naar Andalusie Torrox bezoeken

Vakantie naar Andalusie

Torrox is een klein stadje op 4 kilometer van het strand.

Andalusie torrox vakantie

Het bevind zich op een paar kilometer afstand van de veel meer bekende badplaats Nerja.

Mocht bij ons een vakantiehuis hebben gehuurd en u wilt Torrox bezoeken dan kunt u dat goed combineren met een bezoek aan Nerja zelf of b.v. de grotten van Nerja, genaamd cuevas de Nerja.

 

 

De route vanuit onze vakantiehuizen brengt u via een mooie autobaan naar de kust, de autobaan de A44 loopt zelfs midden over een stuwmeer en geeft u spactaculaire uitzichten.

De A 44 gaat uiteindelijk over in de A 7, dat is de autobaan die u zelfs helemaal kunt volgende tot aan Malaga, of andersom gezien als u vanuit Malaga of ergens anders aan de Costa del Sol uw vakantie aan het doorbrenegen bent en het stadje wilt bezoeken.

grotten in nerja nadalusie

Foto genomen binnen de grotten van Nerja

 

 

Op de landkaart gezien bevind Torrox  zich op maar 45 minuten van Malaga en valt ook onder de bekende kuststreek genaamd Costa del Sol.

Het stad heeft rondom 16000 inwoners.

Bekend is het stadje vooral bij Spaanse toeristen, Duitse toeristen en Engelsen. dus hooguit tijdt dat de nederlandse en Belgische toeristen het stadje eens gaan ontdekken.

andalusie torrox

Torrox gezien op de landkaart

 

De  wegen om het stadje te bereiken zijn geweldig te noemen, geheel vanaf Malaga of vanuit onze vakantiehuizen in hartje Andalusie te bereiken via zeer goede autobanen. het stuk autobaan kort voor Nerja is zelfs het duurste en meest spectaculaire autobaan van heel Spanje en bestaat alleen uit tunnels en bruggen met constant zicht op zee, de costa del sol.

het strandgedeelte van het stadje,
strandgedeelte van aan de Costa del Sol

Bovenaan in dit bericht over Torrox hebben we een video geplaatst die we op youtube vonden, gemaakt door een duitse familie. leuke video en geeft u meteen een vakantiegevoel.

Torrox dus, weer een leuk wit dorpje in Andalusië voor diegenen die niet op zoek zijn naar Massatoerisme, maar een leuke dag of vakantie willen doorbrengen in een typisch Spaans dorpje.

 

 

3 Replies to “Torrox”

  1. Hallo Wim,is er in de winter nog leven op straat en zijn er genoeg winkels restaurants e.d.open aan de torrox costa.
   Is er goed openbaar vervoer langs de kust.
   M.vr.gr.Simon

   1. in de winter is er weinig te doen, en veel veel wind. geen leuke plek om in de winter te zitten uberhaupt nergens aan de kust in zuid spanje tijdens de wintermaanden, veel veel wind. beter is het in het binnenand van andalusie, minder wind en veel, veel minder neerslag aangezien de neersag over zee komt en aan land loslaat

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *