Zuheros wit dorp in Andalusie, Spanje

kerstwandeling

Zuheros wit dorp in Andalusie

 

witte dorpen zuid Spanje

Zuheros,  ook dit dorp op maar 40 minuten afstand van onze vakantiehuisjes in Andalusie staat nu op de lijst van de 40 meest mooiste witte dorpen van Spanje.

opnieuw een reden om een vakantiehuis in Andalusie bij ons te reserveren. weer een reden om iets te zien wat beschouwd wordt als zeer mooi ! en wat wil men nog meer GRATIS om te bezichtigen.

zuheros andalusie
smalle witte straatjes

Het witte dorpje Zuheros, daar waar wij al jaren lang onze klanten mee naartoe nemen op excursie.

Een prachtig wit dorp geplakt tegen een rotswand in de provincie Cordoba.

Het dorpje bevindt zich net binnen de grenzen van Cordoba, in het natuurpark La Subbetica.

vakantie andalusie
oude dame met een bezem

 

We komen er vaak en hebben door de jaren heen er al veel fotos van gemaakt en tijdens onze wandelingen door zowel de smalle straatjes van Zuheros en de bergen achter het dorp vele video s gemaakt die we allemaal op youtube hebben geplaatst.

Vele smalle witte straatjes, zeer schoon. als u tijdens uw vakantie in Andalusie een bezoek brengt Aan Zuheros zal u geen jeugd tegenkomen. de oudere heren zitte vaak gezamelijk op een stoepje nieuwsschierig de toeristen te bekijken.

de oude dames vaak ik het zwart gekleed ziet u meestal met een bezem in de handen hun straatje schoon te maken. niet omdat het straatje vuil is maar meer om aanspraak met een buurvrouw te zoeken

Op de lijst met spaans mooiste 40 witte dorpen  bevindt zich overigens ook het dorp Pampaneira op 2 km afstand van het prachtige dorpje Bubion in een ander gedeelte van Andalusië waar we ook trotse eigenaar zijn van een ander vakantiehuis. klik op onderstaande foto en bekijk een video die we ook over dit dorp op Youtube plaatsen.

Zuheros, pampaneira
kli op de foto voor de video over het witte dorp Pampaneira

 

 

4 Replies to “Zuheros wit dorp in Andalusie, Spanje”

  1. Hola, hoeveel km is het rijden van Zuheros naar de kust? En liggen er in de buurt nog andere wateren/meren/riviertjes?

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *