Overwinteren

 

OVERWINTEREN

bij Nederlanders in Spanje Andalusië

Goedkoop overwinteren in Spanje is een droom van velen.

De kinderen zijn al lang de deur uit en eindelijk met pensioen. nu genieten van het leven zonder dat er elke ochtend geklokt moet worden.

Genieten van het leven op het liefst een plekje waar zo veel mogelijk de zon schijnt en waar het leven betaalbaar is.

Wat dat betreft schikt zich zuid Europa het best. een locatie waar u zelf naar toe kunt rijden in uw eigen auto. dat spaart u weer de kosten van vliegtickets en een huurauto. daarnaast heeft u wanneer u in uw eigen auto komt ook veel meer ruimte voor extra bagaje die u in het vliegtuig niet mee kunt nemen.

Ook voor mensen met een trouwe viervoeter is het reizen / overwinteren met eigen vervoer bijna de enigste optie.

Wat zoekt u tijdens een langere periode in Andalusie?

Waar gaat u voorkeur aan?, aan een klein appartement, een camping of een vakantiehuis met veel meer ruimte ?  .  bent u al tevreden  met een appartementje aan de kust waar u elke dag de boulevard op en af kunt lopen?, of geeft u de voorkeur aan een vakantiehuis op het platteland vanwaar u meteen wanneer u de deur open doet zich al in de vrije natuur begeeft ?

Wij verhuren al 15 jaar tijdens de wintermaanden en hebben inmiddels klanten die al jaren terugkomen maar ook klanten die eerst bij ons hebben gehuurd en inmiddels van locatie zijn veranderd.

BENIEUWD NAAR DE TARIEVEN? ,SCROL DAN VERDER NAAR BENEDEN 

Om u op weg te helpen over overwinteren in Andalusië, en of onze locatie in hartje Andalusie geschikt is voor u, of een locatie aan de kust in een badplaats aan een van de vele  Spaanse Costas ?,.  Daarom hebben we een lijst gemaakt waar u meteen antwoord krijgt op vragen die u zichzelf misschien al lang heeft gesteld.  Maar ook op vragen waar u zelf nog helemaal niet bij heeft stilgestaan.

nazomeren in Spanje

overwinteren in Spanje, in Andalusie

Waar wel en niet aan denken:

•  Overwinteren in Noord Spanje of zuid Spanje ?   In zuid Spanje vanaf midden Spanje vanaf Valencia naar het zuiden ligt de temperatuur veel hoger en is de kans op regen minder.

• Overwinteren aan de kust of in het binnenland –   Aan de kust regent het meer dan in het binnenland. Daarvan regent het, het meest hoe zuidelijker u komt. Dit omdat de lagedrukgebieden ( alleen de lagedrukgebieden hebben regen), bijna altijd over zee komen en de meeste neerslag loslaten zodra ze aan land aankomen. De Canarische eilanden en de costa del sol hebben dan ook veel meer neerslag dan b.v. de costa tropical en het binnenland van Andalusie !

BENIEUWD NAAR DE TARIEVEN? ,SCROL DAN VERDER NAAR BENEDEN 

•  temperaturen tijdens het overwinteren ?,  dagtemperaturen kust of binnenland ?  overdag liggen de dagtemperaturen vrijwel gelijk zowel aan de kust als in het binnenland.

• Nacht temperaturen tijdens het overwinteren. De kust en binnenland ?. De nachttemperaturen liggen in het binnenland lager dan aan de kust. Om iets preciezer te zijn. De eerste 7 km aan de kust zijn het warmste. Zodra u enkele km het binnenland ingaat ligt de temperatuur s nachts lager.

• Overwinteren in een appartement of vakantiehuis ?. Die keuze  ligt inderdaad aan u. Zoals ik eerder al beschreef biedt een vakantiehuis meer ruimte en zal deze ook zeker over een wasmachine beschikken. In ieder geval raad ik u altijd aan om na te vragen of uw accommodatie over een wasmachine beschikt.

• Overwinteren in vakantiehuis of appartement met centrale verwarming? ja ten aller tijde en zeer belangrijk ALTIJD EEN ACCOMMODATIE MET VERWARMING. Wanneer er in noord Europa een echte koude periode komt, dan zal deze altijd uitwerkingen hebben naar zuid Europa. Of als / of u nu aan de kust of in het binnenland van zuid Spanje gaat Overwinteren?. u zult dan echt een centrale verwarming nodig hebben !.  Ook wat dit betreft raadt ik u aan om altijd na te vragen of uw accommodatie wel of niet over centrale verwarming beschikt. Beschikt het vakantieappartement of vakantiehuis dat u wilt gaan huren om te overwinteren  niet over een centrale verwarming? . Dan minimaal in elke ruimte een airco, zodat u elke ruimte daarmee kunt verwarmen.

BENIEUWD NAAR DE TARIEVEN? ,SCROL DAN VERDER NAAR BENEDEN 

Laat u niet afpraten met het verhaaltje dat u in zuid Spanje tijdens de wintermaanden geen c.v. nodig heeft!. U zult daar zeker spijt van krijgen. In zuid Spanje kan het soms heel koud zijn en zijn er bergtoppen in Andalusie en op de Canarische eilanden die gedurende de hele winter sneeuw hebben !!!

• wind en neerslag, waar meer aan de kust of binnenland?  Aan de kust waait het altijd veel meer dan in het binnenland, datzelfde telt voor de regen. dat is logisch. het slechte weer komt over zee uit het zuid- zuidwesten. vele denk dat ze vooral aan de COSTA DEL SOL moeten zitten of richting Portugal. Maar dat zijn nu juist de streken die zich in het zuid- zuid westen bevinden en waar de meeste neerslag neervalt en waar de meeste wind waait. ( zie foto)

 

                                    De provincies meer naar het zuiden- zuid westen, Sevilla, Cadiz, Malaga, Huelva, Cordoba hebben de meeste neerslag.

De provincies binnenland en oosten  van zuid Spanje, Granada, Jaen, Almeria  zijn erg droog.

( de vakantiehuizen van ons bevinden zich in het binnenland van Andalusie, in de provincies Jaen en Granada, daar waar de minste regen valt)

•Veel mensen en drukte of rust ?.  Aan de kust in de vele badplaatsen ziet u natuurlijk veel meer mensen dan wanneer u een huisje in het binnenland huurt. Dat telt voor hartje Andalusie en ook voor het binnenland van de Canarische eilanden. Maar houd u van de rust, natuur en wandelen, dan heeft natuurlijk het binnenland de voorkeur.

• Overwinteren met uw trouwe viervoeter of niet? . Met een huisdier is het natuurlijk veel beter vertoeven in een vakantiehuis op het land. Reken alleen al maar de voorkeur dat u de deur open kunt laten staan, zodat uw huisdier vrij naar buiten en naar binnen kan lopen en de wandelingen die u kunt maken.

BENIEUWD NAAR DE TARIEVEN? ,SCROL DAN VERDER NAAR BENEDEN 

• Overwinteren in Andalusie dat wilt u, maar vliegen of eigen vervoer ?. Kwa kosten zal het goedkoper zijn wanneer u in /met eigen vervoer reist. Natuurlijk is het een lange reis, bijna altijd hebben we het hier over een afstand van meer dan 2000 km- maar u heeft de tijd, u bent immers met pensioen.

Met 2 of 3 overnachtingen is het voor iedereen prima met eigen vervoer te doen. Reist u met een vliegtuig dan bent u hier natuurlijk al in 1 dag. Echter is er natuurlijk een grote beperking op het aantal bagage die u maar mee kunt nemen. En daarnaast heeft u ook nog de kosten van een huurauto. Zonder huurauto zouden wij niemand aanraden om te overwinteren omdat u dan wel heel erg beperkt bent in bewegen en om andere dorpen en steden te bezoeken. Huur autos zijn overigens tijdens de wintermaanden veel goedkoper dan de rest van het jaar.

• Levensonderhoud duurder aan de kust of in het binnenland?. daar kunnen we kort over zijn. Het binnenland van Andalusie is kwa levens onderhoudt en uit eten gaan veel goedkoper dan de badplaatsen dat is algemeen bekend.  De goedkoopste provincies zijn Almeria, Granada en Jaen.

• Komen de kinderen of kleinkinderen op bezoek? . U gaat voor een lange periode naar het buitenland?. Misschien wel voor het eerst een periode dat u de kinderen voor een lange periode niet zult zien?, en voor anderen nog erger, een lange periode zonder de kleinkinderen !. Dan geeft het zeker een voorkeur om een appartement of een vakantiehuis te huren die minimaal over 3 slaapkamers beschikt. Op die manier kunnen de kinderen en / of kleinkinderen ook nog een weekje overkomen.

Ik hoop dat u informatie bent tegengekomen met betrekking tot het overwinteren in Andalusie zuid- Spanje. Informatie waar u zelf niet aan had gedacht en dat ik u daarmee heb kunnen helpen.

Zoals eerder aangeven is bovenstaande informatie opgemaakt uit onze jarenlange ervaring.

m.v.gr. Herman

overwinteren in Andalusie

 

TARIEVEN EN CONDITIES

Wij hebben 3 opties, 3 leuke aanbiedingen voor u.

OPTIE 1 =  – 4 WEKEN VOOR MAAR 1020,-EURO.

VAN NOVEMBER T/M MAART

OPTIE 2 =  PROEFDRAAIEN. EEN WEEK VOOR MAAR 300,- EURO.

U wilt  eens kijken of de locatie of de woning wel iets voor u is?. Komt u dan proefdraaien en huur een vakantiehuis voor een week binnen de maanden november t/m eind maart voor maar 300,- euro.

OPTIE 3 =  PROEFDRAAIEN. HUUR 1 WEEK TIJDENS DE MAANDEN APRIL, MEI, JUNI , SEPTEMBER of OKTOBER en betaal maar 620,- EURO VOOR 4 WEKEN TIJDENS DE MAANDEN NOVEMBER T/M MAART.

Ook een hele leuke manier om te komen proefdraaien. U huurt eerst een week ( of langer) tijdens de maanden april, mei, juni , september of oktober. Dan kunt u zien of de locatie, de omgeving of het huis iets voor u is voor een langere periode. Indien u er dan voor kiest om voor 4 weken of langer tijdens de wintermaanden te komen. Dan ontvangt u een korting van 400,- euro.

Bij deze 3 opties worden volgende condities / regels gehanteerd.

–   Huurprijs op basis van 2 personen. ontvangt u voor 1 of meerdere weken visite, dan bedraagt de extra huurprijs daarvoor 50,- euro per persoon per week.

– Kosten van gas / gasflessen voor gijser en c.v. voor huurder.

– Kosten van brandhout voor huurder.( de woningen De TOREN, De MOLEN en ZON EN UITZICHT beschikken naast C.v. ook over een houtkachel).

– Kosten van elektriciteit voor huurder,   0,30 cent per kw.

-Bij een reservering voor een week ( proefdraaien ) vindt u uw bed opgemaakt en zijn er verder handdoeken en theedoeken aanwezig .

-Bij een reservering van 4 weken of langer ontvangt van ons 2 zetten lakens, 20 handdoeken, en 6 theedoeken zodat u zelf kunt wassen en uw bed kunt verschonen.

– Wifi internet voor 15,- euro per week.

-Het is verboden om zelf elektrische of gaskachels mee te brengen.

– Voor het meebrengen van een huisdier dient u eerst overleg met ons te plegen.

– In de woning mag absoluut niet gerookt worden.

– 50,- euro EINDSCHOONMAAKKOSTEN  ( normaal 100,- euro)

– geen reservering of administratiekosten.

heerlijk nazomeren in Andalusie

Hieronder het aanbod van onze vakantiehuizen in hartje Andalusie, zuid Spanje.

klik op de fotos van 1 van de huisjes,  om de huisjes te bekijken.

overwinteren in een vakantieboerderij

vakantieboerderij DE MOLEN. Op 5 minuten afstand vanwaar wij zelf wonen in hartje Andalusië. Klik op de foto hierboven en bekijk dan de fotos van deze vakantieboerderij.

overwinteren in huis HET ERF andalusie

Vakantievilla / huis  HET ERF. Op 2 minuten afstand vanwaar wij zelf wonen in hartje Andalusië. Klik op de foto hierboven en bekijk dan de fotos van deze vakantiewoning.

Vakantiehuisje RITAS CHALET . Het huisje bevind zich naast het huis waar wij zelf wonen in hartje Andalusië.  Klik op de foto hierboven en bekijk dan de fotos van dit vakantiehuisje.

Vakantiewoning ZON EN UITZICHT. Op 5 minuten afstand vanwaar wij zelf wonen in hartje Andalusië. Klik op de foto hierboven en bekijk dan de fotos van deze vakantiewoning.

overwinteren in andalusie

Vakantiehuis SALAMANDER. Op 5 minuten afstand vanwaar wij zelf wonen in hartje Andalusië. Klik op de foto hierboven en bekijk dan de fotos van dit vakantiehuis.

 

RESERVEREN EN MANIER VAN BETALEN

Als de boeking door u en ons is overeengekomen dient u binnen 3 dagen 20% van de huursom als aanbetaling op onze bankrekening over te maken.

Na ontvangst van de aanbetaling sturen wij u per post een bevestigingsbrief van reservering.

Een kopie van deze bevestigingsbrief samen met een bijlage met algemene informatie en een bijlage met een routebeschrijving, sturen wij u per e mail toe.

De resterende 80% van de huursom dient u ofwel op de aankomstdag bij het in ontvangst nemen van de huissleutel te betalen, ofwel voor uw aankomst hier ter plekke op onze bankrekening te hebben gestort.

Ook dient u 150,- euro borg som over te dragen.

ANNULERINGEN

  Mocht u meer dan 45 dagen voor aankomst annuleren dan ontvangt u 100 % van de aanbetaling terug.

– Mocht u tussen 45 en 30 dagen annuleren dan ontvangt u 75 % van uw aanbetaling terug.

– Mocht u tussen tussen 30 en 15 dagen voor aankomst annuleren dan ontvangt u 50 % van uw aanbetaling terug

–  Mocht u binnen 15 dagen voor aankomst annuleren dan krijgt u 0 % van uw aanbetaling terug.

– Mocht u binnen 45 dagen annuleren en het lukt ons alsnog de woning te verhuren , dan ontvangt u 100 % van uw aanbetaling terug.

Bij annulering en terugbetaling van uw aanbetaling zullen wij 15,00 euro als administratie kosten rekenen. Onder annuleringen vallen ziekte, overlijden van directe familie, wij zullen hiervoor een medische verklaring tegemoet willen zien.

Mochten wij moeten annuleren, dan zullen wij proberen om u een andere vergelijkbare vakantiewoning aan te bieden, kunnen wij u echter geen vakantiewoning aanbieden, dan zullen wij u de volledige aanbetaling teruggeven.

HUISREGELS

Wij als huiseigenaars kunnen niet aansprakelijk worden gesteld door eventuele ongelukken, schade die voortkomen binnen ons grondstuk en vakantiewoningen door b.v. gebruik van zwembaden, schommel, barbeque en / of rest van de installaties.

 ACCOORD

Eenmaal de huurovereenkomst overeen te zijn gekomen met ons en de aanbetaling te hebben voldaan, verklaart u daarmee dat u akkoord bent gegaan met onze condities en huisregels, wij vragen u dan ook om uw mede reizigers in te lichten van deze regels.

  We hebben ook enkele wandelingen voor u uitgezet. Deze wandelingen zijn door middel van blauwe en witte pijlen aangegeven.

In uw vakantiewoning vindt u deze wandelingen uitgebreid op papier beschreven.

De wandelingen lopen over zandwegen en olijfboomgaarden.

In de maanden december, januari en februari worden de olijven geoogst en zult u dan ook de boeren ijverig bezig zien met het binnenhalen van hun oogst.

 

amandelnotenbomen in bloei februari, overwinteren in spanje

                rond eind januari en februari bloeien hier de amandelnotenbomen

Wilt u een dag afreizen naar het strand vanuit onze locatie in hartje Andalusie, dan zijn de dichts bijzijnde badplaatsen volgende: Salobreña, Almuñecar en Nerja.

Wilt u hier tijdens de winter eens een sneeuwballetje gooien of skieen? ook dat kan !!!!.

Het is vanuit onze locatie zo n 90 minuten rijden naar de SIERRA NEVADA. de skipistes zijn daar geopend van 5 december tot half april.

tips met betrekking tot leuke uitstapjes die u tijdens het overwinteren kunt ondernemen via onze youtube kanaal over andalusie

de mooiste excursies in Andalusie !

Tijdens een lange periode in Andalusie heeft u natuurlijk alle tijd om de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden van Andalusie te bekijken.

overwinteren spanje andalusie youtube

Onze vakantiehuisjes bevinden zich in de natuur, erg geliefd om te overwinteren bij diegenen die graag wandelen en met een hond op vakantie komen.

Daarom zult u veel plezier en veel tips halen uit de vele videos die ik door de jaren heen heb gemaakt in de natuur, bergen van Andalusie.

Vele mooie wandeltips voor het overwinteren in Andalusie, zuid Spanje

m.v.gr. Herman Keeler

vakantiehuizen en informatie andalusie

 

klik op de foto hierboven en bekijk opnieuw onze lijst van vakantiehuisjes in Andalusie, zuid Spanje.

 

Vragen of reserveren ?, iets niet duidelijk ?, begrijpt u het niet helemaal ?,  stuur uw reactie dan gerust naar ons.

en wel via onderstaand formulier.

m.v.gr. vanuit hartje Andalusie, Herman en Angela

  • VERZEND HIERONDER UW BERICHT. VOOR ALLE ZEKERHEID KUNT U ONS UW BERICHT A.U.B. OOK STUREN VIA WHATSAPP. WHATSAPP NUMMER IS 0034690339609 MVGR HERMAN.