Overwinteren

 

OVERWINTEREN

bij nederlanders in Spanje Andalusie

Goedkoop overwinteren in Spanje is een droom van velen.

De kinderen zijn al lang de deur uit en eindelijk met pensioen. nu genieten van het leven zonder dat er elke ochtend geklokt moet worden.

Genieten van het leven op het liefst een plekje waar zo veel mogelijk de zon schijnt en waar het leven betaalbaar is.

Wat dat betreft schikt zich zuid Europa het best. een locatie waar u zelf naar toe kunt rijden in uw eigen auto. dat spaart u weer de kosten van vliegtickets en een huurauto. daarnaast heeft u wanneer u in uw eigen auto komt ook veel meer ruimte voor extra bagaje die u in het vliegtuig niet mee kunt nemen.

Ook voor mensen met een trouwe viervoeter is het reizen / overwinteren met eigen vervoer bijna de enigste optie.

Wat zoekt u tijdens een langere periode in Andalusie?

Waar gaat u voorkeur aan?, aan een klein appartement, een camping of een vakantiehuis met veel meer ruimte ?  .  bent u al tevreden  met een appartementje aan de kust waar u elke dag de boulevard op en af kunt lopen?, of geeft u de voorkeur aan een vakantiehuis op het platteland vanwaar u meteen wanneer u de deur open doet zich al in de vrije natuur begeeft ?

Wij verhuren al 15 jaar tijdens de wintermaanden en hebben inmiddels klanten die al jaren terugkomen maar ook klanten die eerst bij ons hebben gehuurd en inmiddels van locatie zijn veranderd.

SPECIAAL OVERWINTERINGS / PROMOTIEPRIJZEN VOOR ONZE NIEUWE VAKANTIEAPPARTEMENT. TUSSEN 1 NOVEMBER EN 1 APRIL

4 WEKEN VOOR MAAR 600 EURO !

 

speciaal overwinteren

 

Om u op weg te helpen over overwinteren in Andalusië en of onze locatie in hartje Andalusie geschikt is voor u of een locatie aan de kust in een badplaats aan een van de vele  Spaanse Costas, hebben we een lijst gemaakt waar u meteen antwoord krijgt op vragen die u zichzelf van binnen al lang heeft gesteld maar ook op vragen waar u zelf nog helemaal niet bij heeft stilgestaan.

nazomeren in Spanje

overwinteren in Spanje, in Andalusie

Waar wel en niet aan denken:

•  overwinteren in Noord Spanje of zuid Spanje ?   In zuid Spanje vanaf midden Spanje vanaf Valencia naar het zuiden ligt de temperatuur veel hoger en is de kans op regen minder

• overwinteren aan de kust of in het binnenland –   Aan de kust regent het meer dan in het binnenland. daarvan regent het het meest hoe zuiderlijker u komt omdat de lagedrukgebieden ( alleen de lagedrukgebieden hebben regen) bijna altijd over zee komen en de meeste neerslag loslaten zodra ze aan land aankomen. De canarische eilanden en de costa del sol hebben dan ook veel meer neerslag dan b.v. de costa tropical !

•  temperaturen tijdens het overwinteren ?,  dagtemperaturen kust of binnenland ?  overdag liggen de dagtemperaturen vrijwel gelijk zowel aan de kust als in het binnenland.

• nacht temperaturen tijdens het overwinteren, de kust en binnenland ? de nachttemperaturen liggen in het binnenland lager dan aan de kust. om iets precieser te zijn. de eerste km aan de kust zijn het warmste. zodra u enkele km het binnenland ingaat ligt de temperatuur s nachts lager.

• overwinteren in een appartement of vakantiehuis ? dat ligt inderdaad aan u, zoals ik eerder al beschreef biedt een vakantiehuis meer ruimte en zal deze ook zeker over een wasmachine beschikken. in ieder geval raad ik u altijd aan om na te vragen of uw accommodatie over een wasmachine beschikt.

• overwinteren in vakantiehuis of appartement met centrale verwarming? ja ten aller tijde en zeer belangrijk ALTIJD EEN ACCOMODATIE MET VERWARMING. wanneer er in noord europa een echte koude periode komt, dan zal deze altijd uitwerkingen hebben naar zuid Europa. en als / of u nu aan de kust of in het binnenland verblijft. u zult dan echt een centrale verwarming nodig hebben.  ook wat dit betreft raadt ik u aan om altijd na te vragen of uw accommodatie wel of niet over centrale verwarming beschikt. beschikt deze niet over een centrale verwarming? dan minimaal in elke ruimte een aircondicioning zodat u elke ruimte daarmee kunt verwarmen. laat u niet afpraten met het verhaaltje dat u het niet nodig heeft!! u kunt daar spijt van krijgen. in zuid spanje kan het soms heel koud zijn en zijn zowel bergtoppen in Andalusie en op de canarische eilanden die de hele winter sneeuw hebben !!!

• wind en neerslag, waar meer aan de kust of binnenland?  Aan de kust waait het altijd veel meer dan in het binnenland, datzelfde telt voor de regen. dat is logisch. het slechte weer komt over zee uit het zuid- zuidwesten. vele denk dat ze vooraal aan de COSTA DEL SOL moeten zitten of richting Porugal. maar dat zijn nu juist de streken die zich in het zuid- zuid westen bevinden en waar de meeste neerslag neervalt en waar de meeste wind waait. ( zie foto)

 

                                    de provincies meer naar het zuiden- zuid westen hebben de meeste neerslag, binnenland en oosten daarintegen zijn erg droog.

( de vakantiehuizen van ons bevinden zich in het binnenland van Andalusie, daar waar minder neerslag valt)

•Veel mensen en drukte of rust ?  Aan de kust in de vele badplaatsen ziet u natuurlijk veel meer mensen dan wanneer u een huisje in het binnenland huurt. dat telt voor hartje Andalusie en ook voor het binnenland van de Canarische eilanden. Daarintegen, houd u van de rust, dan heeft natuurlijk het binnenland de voorkeur.

• overwinteren met uw trouwe viervoeter of niet? Met een huisdier is het natuurlijk veel beter vertoeven in een vakantiehuis op het land. reken alleen al maar de voorkeur dat u de deur open kunt laten staan zodat uw huisdier vrij naar buiten en naar binnen kan lopen en de wandelingen die u kunt maken.

• overwinteren in Andalusie dat wilt u, maar vliegen of eigen vervoer ? kwa kosten zal het goedkoper zijn wanneer u in /met eigen vervoer reist. natuurlijk is het een lange reis, bijna altijd hebben we het hier over een afstand van meer dan 2000 km- maar u heeft de tijd, u bent immers met pensioen. met 2 of 3 overnachtingen is het voor iedereen prima met eigen vervoer te doen. reist u met een vliegtuig dan bent u hier natuurlijk al in 1 dag, echter is er natuurlijk een grote beperking op het aantal bagage die u maar mee kunt nemen. en daarnaast heeft u ook nog de kosten van een huurauto. zonder huurauto zouden wij niemand aanraden om te overwinteren omdat u dan wel heel erg beperkt bent in bewegen en om andere dorpen en steden te bezoeken.huurautos zijn overigens tijdens de wintermaanden veel goedkoper dan de rest van het jaar.

• Levensonderhoud duurder aan de kust of in het binnenland?

daar kunnen we kort over zijn. het binnenland van Andalusie is kwa levens onderhoudt en uit eten gaan veel goedkoper dan de badplaatsen dat is algemeen bekend.  De goedkoopste provincies zijn Almeria, Granada en Jaen.

• Komen de kinderen of kleinkinderen op bezoek? U gaat voor een lange periode naar het buitenland, misschien wel voor het eerst een periode dat u de kinderen voor een lange periode niet zult zien?, en voor anderen nog erger, een lange periode zonder de kleinkinderen !

Dan geeft het zeker een voorkeur om een appartement of een vakantiehuis te huren die minimaal over 3 slaapkamers beschikt. op die manier kunnen de kinderen en / of kleinkinderen ook nog een weekje overkomen.

 

 

Ik hoop dat u informatie bent tegengekomen met betrekking tot het overwinteren in Andalusie, Spanje waar u zelf niet aan had gedacht en dat ik u daarmee heb kunnen helpen. Zoals eerder aangeven is bovenstaande informatie opgemaakt uit onze jarenlange ervaring.

m.v.gr. Herman

overwinteren in Andalusie

 

 

Wij hebben voor de wintermaanden van november t/m maart een speciale goedkope overwinteringstariefen

OVERWINTERINGS TARIEVEN  VAN NOVEMBER T/M MAART

– 4 WEKEN VOOR MAAR 1020,- euro.

—————————————————————————————————————————————-

Bij deze speciale tariefen worden volgende condities / regels gehanteert.

–   Huurprijs op basis van 2 personen. ontvangt u voor 1 of meerdere weken visite, dan bedraagt de extra huurprijs daarvoor 50,- euro per persoon per week.

– Kosten van gasflessen voor gijser en c.v. voor huurder.

– Kosten van brandhout voor huurder.

– Kosten van elektriciteit voor huurder,   0,30 cent per kw.

– U ontvangt van ons 2 setten lakens, 20 handdoeken, en 6 theedoeken zodat u zelf kunt wassen en uw bed kunt verschonen.

– Wifi internet voor 15,- euro per week.

-Het is verboden om zelf elektrische of gaskachels mee te brengen.

– Voor het meebrengen van een huisdier dient u eerst overleg met ons te plegen.

– In de woning mag absoluut niet gerookt worden.

– geen eindschoonmaakkosten.

– geen boekings of administratiekosten.

heerlijk nazomeren in Andalusie

RESERVEREN EN MANIER VAN BETALEN

Als de boeking door u en ons is overeengekomen dient u binnen 3 dagen 20% van de huursom als aanbetaling op onze bankrekening over te maken.

Na ontvangst van de aanbetaling sturen wij u per post een bevestigingsbrief van reservering.

Een kopie van deze bevestigingsbrief samen met een bijlage met algemene informatie en een bijlage met een routebeschrijving, sturen wij u per e mail toe.

De resterende 80% van de huursom dient u ofwel op de aankomstdag bij het in ontvangst nemen van de huissleutel te betalen, ofwel voor uw aankomst hier ter plekke op onze bankrekening te hebben gestort.

Ook dient u 150,- euro borg som over te dragen.

ANNULERINGEN

  Mocht u meer dan 45 dagen voor aankomst annuleren dan ontvangt u 100 % van de aanbetaling terug.

– Mocht u tussen 45 en 30 dagen annuleren dan ontvangt u 75 % van uw aanbetaling terug.

– Mocht u tussen tussen 30 en 15 dagen voor aankomst annuleren dan ontvangt u 50 % van uw aanbetaling terug

–  Mocht u binnen 15 dagen voor aankomst annuleren dan krijgt u 0 % van uw aanbetaling terug.

– Mocht u binnen 45 dagen annuleren en het lukt ons alnog de woning te verhuren , dan ontvangt u 100 % van uw aanbetaling terug.

Bij annulering en terugbetaling van uw aanbetaling zullen wij 15,00 euro als administratie kosten rekenen. Onder annuleringen vallen ziekte, overlijden van directe familie, wij zullen hiervoor een medische verklaring tegemoet willen zien.

Mochten wij moeten annuleren, dan zullen wij proberen om u een andere vergelijkbare vakantiewoning aan te bieden, kunnen wij u echter geen vakantiewoning aanbieden, dan zullen wij u de volledige aanbetaling teruggeven.

HUISREGELS

Wij als huiseigenaars kunnen niet aansprakelijk worden gesteld door eventuele ongelukken, schade die voortkomen binnen ons grondstuk en vakantiewoningen door b.v. gebruik van zwembaden, schommel, barbeque en / of rest van de installaties.

 ACCOORD

Eenmaal de huurovereenkomst overeen te zijn gekomen met ons en de aanbetaling te hebben voldaan, verklaart u daarmee dat u accoord bent gegaan met onze condities en huisregels, wij vragen u dan ook om uw meede reizigers in te lichten van deze regels.

  We hebben ook enkele wandelingen voor u uitgezet, deze wandelingen zijn doormiddel van blauwe en witte pijlen aangegeven.

In uw vakantiewoning vindt u deze wandelingen uitgebreid op papier beschreven.

De wandelingen lopen over zandwegen en olijfboomgaarden.

In de maanden december, januari en februari worden de olijven geoogst en zult u dan ook de boeren ijverig bezig zien met het binnenhalen van hun oogst.

 

amandelnotenbomen in bloei februari, overwinteren in spanje
eind januari en februari staan de amandelnoten in bloei in Andalusie

 

Wilt u een dag afreizen naar het strand vanuit onze locatie in hartje Andalusie, dan zijn de dichts bijzijnde badplaatsen volgende: Salobreña, Almuñecar en Nerja.

Wilt u hier tijdens de winter eens een sneeuwballetje gooien of skieen? ook dat kan !!!!.

Het is vanuit onze locatie zo n 90 minuten rijden naar de SIERRA NEVADA. de skipistes zijn daar geopend van 5 december tot half april.

tips met betrekkings tot leuke uitstapjes die u tijdens het overwinteren kunt ondernemen via onze youtube kanaal over andalusie

de mooiste excursies in Andalusie !

Tijdens een lange periode in Andalusie heeft u natuurlijk alle tijdt om de mooiste en belangrijkste bezichtigheden van Andalusie te bekijken.

De meest bekende steden zijn natuurlijk Sevilla, Cordoba en Granada.

Sevilla:

Sevilla : is zijn algemeen een vakke stad en wij raden u aan om deze per fiets te bekijken. via volgende fotos kunt u kaartjes reserveren om sevilla per fiets te bekijken, via een Nederlands bedrijf .

Cordoba :

Cordoba is een prachtige stad. het meest bekend is de mezquita, oftwel de oude moskee die is opgedeeld is 3 monumenten. MOSKEE, KERK EN CATHEDRAAL. via het vertrouwde Nederlandse bedrijf TICKETBAR kunt u kaartjes voor de MEZQUITA reserveren maar ook b.v. voor een rondtour in de HOP- HOP bus en zo de hele stad bezichtigen.

mezquita cordoba hop hop busGranada:

Granada is natuurlijk bekend om zijn rode kasteel het ALHAMBRA.

Het meest bezochte monument van Spanje. het is belangrijk dat u op tijdt een entreekaart bemachtigd voor het Alhambra.

Helemaal belangrijk is dat een een SKIP THE LINE TICKET of ewel een ENTREEKAART ZONDER DAT U IN DE RIJ MOET STAAN reserveert.

deze entreekaartjes biedt u ook het Nederlandse bedrijf TICKETBAR.

Als u bij de TICKETBAR de entreekaarten van  43 euro reserveert krijgt u een ALHAMBRA CARD waar u 3 dagen gebruik van kunt maken en die u volgende biedt:

  • Gratis entree in Kathedraal van Granada
  • Gratis entree Koninklijke Kapel
  • Gratis entree in Klooster van La Cartuja
  • Gratis entree in Klooster van San Jerónimo
  • Gratis entree in Science Park
  • Gratis entree in Museo CajaGRANADA
  • Openbaar vervoer: 5 gratis ritten met de HOP HOP bus door de stad

resetveer het ALHAMBRA via onderstaande foto

vakantiehuizen en informatie andalusie

 

klik op de foto en bekijk opnieuw onze lijst van vakantiehuisjes in Andalusie, zuid Spanje