ALHAMBRA in GRANADA bezoeken, en entreekaarten reserveren

Alhambra Granada

Alhambra in Granada, Spanje

 Informatie, de route, parkeren, tickets online kopen voor het Alhambra, kaarten voor Alhambra, entreekaarten voor Alhambra Granada

Alhambra in de stad Granada, informatie met betrekking van het reserveren van uw entreekaarten, tickets voor het Alhambra in de stad Granada, zuid Spanje, Andalusie.

De route, ik kom ik er ?, waar kan ik parkeren bij het Alhambra ? en meer informatie.

patio de leones Alhambra  alhambra in granada

Informatie over het Alhambra in Granada, geheel in het Nederlands. Alles wat u in het begin over het Alhambra (=  is een Arabisch woord en betekent rood paleis) dient te weten.

Op vele websites over Andalusie wordt u altijd maar verteld dat u vooral het Alhambra in Granada moet bezoeken omdat dat zo beroemd is, maar verder? en dan, hoe verder? hoe kom ik er bij het Alhambra in de stad Granada?, waar reserveer ik de entreekaartjes voor Alhambra?, wat kosten de kaarten ?, zijn er kortingen voor gepensioneerden?, kortingen voor kinderen?, waar krijg ik de entreekaartjes van het Alhambra ?, is er groepskorting, zijn er groepskortingen?, waar kan ik de tickets, entreekaarten ophalen, enz, enz ?.

vandaag hoop ik dat ik u kan helpen met meer uitleg over deze vragen.

Vakantie naar Andalusie en het Alhambra bezoeken. 

Het Alhambra gezien op de landkaart

Alhambra Granada, Andalusie

Google maps, Alhambra in Granada, Andalusie

Naar Andalusie op vakantie en het Alhambra en Granada bezoeken ? hoe en wat ?

Deze keer wil ik u o.a. wat uitleg geven hoe u er naartoe kunt rijden, waar u kunt parkeren en op welke manier u entreekaarten kunt reserveren voor het Alhambra in Granada.

Generalife in Alhambra

De naam Alhambra ( rode paleis) heeft de naam te danken aan de grondstof waar het paleis / fort van is gemaakt. een soort klei en wanneer het regent en wanneer het fort nat is rood van kleur wordt.

vakantiehuis in Andalusie

 vakantiehuis huren in Spanje Andalusie ?, bekijk ons aanbod 

1 –  waar ligt het Alhambra in Granada, hoe rijd ik er naartoe.

Het ligt aan de achterkant van Granada tegen de berg keten van de Sierra Nevada.

Het Alhambra bevind zich bijna in het hoogst gelegen gedeelte van de stad Granada met de rug naar het noorden richting de Sierra Nevada.

vanuit alle wegen dat u naar Granada rijdt krijgt u voordat u Granada binnen rijdt al de borden van SIERRA NEVADA en ALHAMBRA. zie foto

richting Albaizin in Granada
borden Alhambra en Sierra Nevada volgen

Eenmaal de afslag 132 genomen naar naar het Alhambra ( of de Sierra Nevada), dan krijgt u na ongeveer een km een tunnel.

vakantiehuisjes andalusie, tunnel in granada naar albaizin
U krijgt 1 tunnel wanneer u de wegen borden naar Alhambra en Sierra Nevada volgt. aan het eind van deze tunnel links aanhouden.

route naar Alhambra in granada
aan het eind van de tunnel links aanhouden, over rotonde 2 de afslag rechts.

Aan het eind van deze tunnel moet u links afslaan. er staan duidelijk de wegen borden met linksaf naar het Alhambra.

( rechtsaf voor diegenen die naar de Sierra Nevada willen.)

Nadat u linksaf ben gegaan komt u meteen op een rotonde terecht. deze rotonde moet u nemen en de tweede afslag rechts nemen.

( staat op de rotonde aangegeven).

Vervolgens moet u nog een een paar km deze weg volgen en u komt aan bij de parkeerplaats van het Alhambra.

Hieronder heb ik een link geplaatst van GOOGLE MAPS, die u kunt thuis in Nederland of België kunt gebruiken om de route uit te printen.

Eenmaal onderstaande link geopend kunt u links binnen de link een adres opgeven en daar de routebeschrijving naar het Alhambra vanaf dat adres aanvragen en daarna kunt u het uitprinten.  zeker makkelijk om te gebruiken als u uw vakantieadres in Andalusië al heeft.

link naar google maps / Alhambra voor routebeschrijving 

https://www.google.nl/maps/preview#!data=!1m4!1m3!1d2757!2d-3.5884984!3d37.1756511!4m12!2m11!1m10!1s0x0%3A0x808dd1ef1221a27f!3m8!1m3!1d1244435!2d5.509644!3d52.469397!3m2!1i1024!2i768!4f13.1

2 – parkeren bij Alhambra

Bij het Alhambra moet u betalen voor de parkeerplaats.

Er is buiten hoogseizoen periodes: ( april, mei, juli, augustes en eind december ) voldoende parkeerplek. aangekomen komt u bij een hefboom waar u uw parkeerkaartje uit de automaat pakt.

Vervolgens rijdt u verder een krijgt aan de rechte kant de parkeerterreinen.

Er zijn 3 grote parkeerterreinen. parkeer uw auto verlaat rechts de parkeerplaats ( richting Alhambra lopen) de weg loopt langzaam naar beneden.

Daar dient u een kaartje te nemen voor de slagboom, daarna krijgt u meteen aan de rechtse kant van u 3 parkeerplaatsen ( de parkeerplaatsen bevinden zich allemaal aan de rechtse kant nadat u bij de slagboom doorrijdt)

zie foto

parkeerplaats Alhambra Granada
de entree voor de parkeerplaatsen van Alhambra, bij de hefboom een kaartje trekken en daarna vindt u 3 parkeerplaatsen aan de rechtse kant.

3 –  uitleg over de openingstijden .

Er zijn 2 mogelijkheden om het Alhambra te bezoeken, namelijk in de ochtend en in de middag/avond.

Gedurende het hele jaar in de ochtend van  8:15 tot 14:00 uur

van 15 maart tot 14 oktober van 14:00 tot 19:00 uur en een speciale avondsessie  van 19:00 tot 20:00 uur.

4  –  entreekaarten reserveren

Met ingang van 1 januari 2018 kunt u alleen nog maar het Alhambra bezoeken met tickets / entreekaartjes die u online, oftewel via het internet heeft gereserveerd !

Entreekaartjes online reserveren.

 uw entreekaartjes reserveren geheel in het Nederlands via TICKETBAR.

de goedkoopste tickets en het snelst uitverkocht zijn de tickets die van 49,- euro

  5 – entreekaarten / bewijs.

Na online reservering via TICKTBAR ( de Nederlandse organisatie) ontangt u per e mail een bevestiging van uw reservering met daarin de Vouchers, de bijlages met bevestigingen ( model A 4) om uit te printen.

In het bovenste gedeelte van het A 4 vel, staat uw naam en bevestigingscode, datum enz, enz.

Op het onderste gedeelte van het A 4 vel staan verder intructies hoe u precies deze bevestiging moet gebruiken.

6 – mobile / mobiel/ entreekaarten / bewijs 

Uw tickets / bevestigingen voor het Alhambra in Granada met uw smartpfone gebruiken? kan dat?

Ja, NIEUW de tickets van TICKETBAR kunt u ook met uw mobiele telefoon gebruiken.

Wanneer u via de Nederlandse organisatie TICKETBAR online uw tickets / entreekaarten voor het Alhambra besteld, ( voor alle duidelijkheid, deze tickets zijn voor het komplete Alhambra, tuinen, paleizen, enz, enz).

Dan kunt u uw entree kaarten ook mobiel ophalen.

Na de online reservering van de tickets voor Alhambra ontvang u een e mail met daarin de vouchers. ( per persoon 1 voucher, model A 4 ).

Op deze voucher staat uw bevestigingscode, ( b.v. HR835FRA) .

Bij het VVV kantoor in Granada ( adres staat op de voucher), laat u deze code zien met uw mobiel en u ontvangt dan een fisieke kaart met een chip. met deze kaart kunt u dan direkt naar de entree van het Alhambra zonder dat u in de rij hoeft te staan.

Deze chip wordt gescand en laat u toe op het gehele Alhambra komplex

( tuinen,  Nasrid Paleis ect, ect).

 

TIP = entreekaarten incl parkeerplaats.

 

-online kaarten kopen zonder uren in de rij te staan via TICKETBAR, ticketverkoop en uitleg geheel in het Nederlands + parkeerplek 

super makkelijk, en alles in de Nederlandse taal + de tickets worden u per e mail toegestuurd + u hoeft niet 3 uur in de rij te staan en heeft ook al een parkeerplek bevestiging

Als u bang bent dat er geen parkeerplek zult vinden dan kunt u de voor de optie kiezen om op voorhand de parkeerplek incl entreekaarten online te reserveren. dan bent u verzekert van uw parkeerplaats.

 NIEUW 2018 : parkeerplaats + entreekaarten

 voor maar 62,50 euro.

na het reserveren online wordt u de bevestiging per e mail toegezonden

Met deze nieuwe entreekaartjes krijgt u toegang krijgt tot het gehele Alhambra incl tuinen, paleizen + parkeerplek op 10 minuten van het centrum van Ganada.

Deze GRANADA CARD biedt u verder gedurende 3 dagen GRATIS TOEGANG TOT:

 • Kathedraal van Granada
 • Koninklijke Kapel
 • Klooster van La Cartuja
 • Klooster van San Jerónimo
 • Science Park
 • Museo CajaGRANADA
 • Openbaar vervoer: 5 ritten in de stad

reserveren van kaarten/ kaartjes /entreekaarten / tickets online

 

Reserveer uw entreekaartje voor het Alhambra in Granada, voor het komplete bezoek, inclusief tuinen, paleizen  nasrid palaces,  generalife en Alcazaba.   (meest snel uitverkocht de tickets van 49,- euro ).

-online kaarten reserveren – online kaarten kopen zonder uren in de rij te staan via TICKETBAR, ticketverkoop en uitleg geheel in het Nederlands.

super makkelijk, en alles in de Nederlandse taal + de tickets worden u per e mail toegestuurd + u hoeft niet 3 uur in de rij te staan. 

De meest populaire entreekaartjes zijn  vanaf 49,- euro, deze zijn zeer snel uitverkocht !!. 

na het reserveren online wordt u de bevestiging per e mail toegezonden. 

BELANGRIJK NIEUWS  !

met ingang van 1 januari 2018 kunt u het Alhambra alleen bezoeken met entreekaarten / tickets die u op voorhand via internet online heeft gereserveerd. 

reserveer daarom NU hieronder online via ticketbar de Nederlandse organisatie uw entreekaarten ! zodat u er zeker van bent dat u voorzien bent van entreekaarten.

Als u bovenstaande entreekaartjes reserveert krijgt u een GRANADA CARD waarmee u toegang krijgt tot het gehele Alhambra incl tuinen, paleizen.

Deze GRANADA CARD biedt u verder gedurende 3 dagen GRATIS TOEGANG TOT:

 • Kathedraal van Granada
 • Koninklijke Kapel
 • Klooster van La Cartuja
 • Klooster van San Jerónimo
 • Science Park
 • Museo CajaGRANADA
 • Openbaar vervoer: 5 ritten in de stad

         

rood van kleur

 

Voor als u via de spaanse website van ticketmaster online ( bij deze kaartjes dient u vaak uren in de rij te staan ) heeft gereserveerd voor het Alhambra kunt u het snelste aan de entreekaartjes komen door deze zelf op te halen ( uit te laten printen) bij de daarvoor speciaal geplaatste automaten aan de rechtse kant bij de ingang van het Alhambra.( zie fotos)

entree alhambra

ingang
entree Alhambra

BELANGRIJK:

ER STAAT OP UW ENTREEKAARTJE DE BEZOEKTIJD DAT U DE PALEIZEN MAG BEZOEKEN. U DIENT DAAR 10 MINUTEN OP VOORHAND AANWEZIG TE ZIJN “!

HOE VINDT U DE PALEIZEN ?

De paleizen vindt u op volgende manier: wanneer u het Alhambra binnentreed is dat via de tuinen, daar komt u als eerste binnen. u komt dat op een lange laan met allemaal cipres bomen ( zie foto)

na enkele minuten lopen krijgt u dan aan de linke kant een bordje met LOS PALACIOS ( de paleizen aangegeven) .

route naar PAleizen
dit is de rij met cipresbomen zodra u binnenkomt, enkele tientallen meters verder staat aan de linke kant het bordje met LOS PALACIOS aangegeven ( richting de paleizen)

 

Helemaal onderaan deze e mail vindt u ook antwoorden op vragen die mij gesteld.

Voor diegenen die ook de fotos van onze vakantiehuizen in Andalusie  willen bekijken, schrol helemaal naar boven en klik op de link vakantiehuizen

( TIP) gebruik de dag dat u het ALHAMBRA bezoekt max en maak op enkele km afstand net buiten Granada een mooie wandeling. meer info via volgende link  (WANDELING LOS CAHORROS )

Op zoek naar een heerlijk vakantiehuis in Andalusie?, bekijk 1 van onze  vakantiehuizen in Andalusie  via onderstaande foto
vakantiehuis in Andalusie

 bent u nog op zoek naar een vakantiehuis in Andalusie Spanje ?, bekijk dan ons aanbod.

gestelde vragen en antwoorden betreffende het Alhambra :

vraag 1
Goedemorgen,
Allereerst mijn complimenten over uw site, veel en nuttige informatie. We gaan voor het eerst naar Andalusië, niet in een huisje, maar ik wilde u toch iets vragen als dat mag. Ik heb het stukje gelezen  en wil kaartjes hiervoor kopen. Begrijp ik het goed dat als je bijvoorbeeld een kaartje voor de ochtend koopt je alleen ‘s ochtends erin mag en niet bijvoorbeeld de hele dag daar verblijven of geldt dat ochtend- middagsessie meer voor het tijdslot van een half uur wat je hebt voor de paleizen? Dit wordt mij niet duidelijk.
Alvast dank voor de moeite om mijn vraag te beantwoorden,
 
met vriendelijke groet,
 
Frieda 
antwoord op vraag 2
beste Frieda,
 
ja en nee
 
De ochtend sessie loopt van 8:15 tot 14:00 uur.
 
de middagsessie van 14:00 tot  20:00 uur.
 
 
In principe moet u het gehele Alhambra ( de tuinen, gebouwen ) verlaten hebben aan het eind van de sessie. maar dat valt niet te controleren en wordt ook niet gecontroleerd  u kunt dus gewoon de hele dag in de tuinen van het Alhambra verblijven.
 
 
m.v.gr. Herman
vraag 2 Linda
 
ik heb zojuist twee kaarten (skip the line) tickets online besteld. Het is mij alleen niet helemaal duidelijk of ik nu met de bevestiging per e-mail al naar binnen kan of dat ik met die bevestiging de tickets nog ergens moet ophalen in Granada.
De datum voor het ophalen van de tickets is nu dezelfde datum als dat we het Alhambra willen bezoeken (3 augustus a.s.). We hebben een ochtendticket voor het Alhambra, dus als we daar voor de tickets nog ergens anders moeten ophalen is dat goed om op tijd te weten (en dan zouden we graag het ophalen van die tickets op 2 augustus willen doen, anders is het zonde van ons ochtendticket ).
Ik hoop dat u mij kunt helpen, alvast bedankt!
 
antwoord op vraag 2
 
Beste Linda
de vouchers die u krijgt toegestuurd per e mail, wanneer u die uitprint heeft u die in model A 4. deze kunt u inwisselen voor de GRANADA CARD op 3 locaties in Granada deze locaties staan beschreven op het A 4tje.  Deze GRANADA CARDA kunt u 3 dagen gebruiken om ook de andere bezichtigheden die de Granada card bied gratis te bezoeken.
die locaties staan beschreven op de voucher die u word toegestuurd. Wilt u echter ALLEEN MAAR HET ALHAMBRA BEZOEKEN, dan gaat u met het pasje ( de GRANADA CARD)  direkt naar de entree van het Alhambra. er staat een codo op de granada card( pasje) die wordt gescand en u bent binnen. op de voucher staat de bezoektijd van de paleizen al aangegeven. die kunt u niet veranderen. er is geen korting voor b.v. gepensioneerden. mvgr herman
 
 heeft u ook een vraag ?, dan heb ik misschien het antwoord op uw vraag. stelt u mij via het  formulier hieronder uw vraag.

Onder het formulier vindt u nog meer dan 140 vragen met antwoorden die aan mij gesteld.

Neem daar ook eens een kijkje !!

( vele vragen zijn mij jaren geleden al gesteld en intussen zijn de regels / voorwaarden veranderd. u stelt mij eventueel bij twijfels opnieuw de vraag via het contactformulier helemaal onderaan, aan het eind van alle vragen.

 

m.v.gr. Herman

 

149 Reacties. Wilt u een reactie plaatsen?

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.