ALHAMBRA in GRANADA bezoeken, en entreekaarten reserveren

Alhambra Granada

 Informatie, tickets online kopen voor het Alhambra , kaarten voor Alhambra, entreekaarten voor Alhambra Granada

Alhambra in de stad Granada, informatie over Andalusie, Informatie met betrekking van het reserveren van uw entreekaarten voor het Alhambra in de stad Granada, zuid Spanje, Andalusie.

De route, ik kom ik er ?, waar kan ik parkeren bij het Alhambra ? en meer informatie.

patio de leones Alhambra  alhambra in granada

Informatie over het Alhambra in Granada, geheel in het Nederlands. Alles wat u in het begin over het Alhambra dient te weten.

Op vele websites over Andalusie wordt u altijd maar verteld dat u vooral het Alhambra in Granada moet bezoeken omdat dat zo beroemd is, maar verder? en dan, hoe verder? hoe kom ik er ?, waar reserveer ik de entreekaartjes?, wat kosten de kaarten ?, zijn er kortingen voor gepensioneerden?, kortingen voor kinderen?, waar krijg ik de entreekaartjes van het Alhambra ?, waar kan ik de tickets, entreekaarten ophalen, enz, enz ?.

vandaag hoop ik dat ik u kan helpen met meer uitleg over deze vragen.

Wilt u informatie lezen scrol dan verder naar beneden. Wilt u meteen de kaartjes online reserveren voor het Alhambra ?, ga dan verder via de foto hieronder. alle informatie is in het Nederlands.

Er zijn entreekaarten voor 42 euro per persoon.

         Vakantie naar Andalusie 

Het Alhambra gezien op de landkaart

Alhambra Granada, Andalusie

Google maps, Alhambra in Granada, Andalusie

Naar Andalusie op vakantie en het Alhambra en Granada bezoeken ? hoe en wat ?

Deze keer wil ik wat duidelijkheid geven om hoe u bij het Alhambra moet komen en op welke manier u entreekaarten kunt reserveren voor het Alhambra in Granada.

Ik krijg daar vaak vragen over van onze klanten omdat er eigenlijk weinig duidelijkheid is te vinden op het internet.

deel van het Alhambra

vakantiehuis in Andalusie
bekijk video van 1 van onze vakantiehuisjes in Andalusie

Als eerste waar ligt het Alhambra in Granada?

Het ligt aan de achterkant van Granada tegen de berg keten van de Sierra Nevada.

vanuit alle wegen dat u naar Granada rijdt krijgt u voordat u Granada binnen rijdt al de borden van SIERRA NEVADA en ALHAMBRA. zie foto

richting Albaizin in Granada
borden Alhambra en Sierra nevada volgen

Eenmaal de afslag 132 genomen naar naar het Alhambra ( of de Sierra Nevada), dan krijgt u na ongeveer een km een tunnel.

vakantiehuisjes andalusie, tunnel in granada naar albaizin
U krijgt 1 tunnel wanneer u de wegen borden naar Alhambra en Sierra nevada volgt. aan het eind van deze tunnel links aanhouden.

route naar Alhambra in granada
aan het eind van de tunnel links aanhouden, over rotonde 2 de afslag rechts.

Aan het eind van deze tunnel moet u links afslaan. er staan duidelijk de wegen borden met linksaf naar het Alhambra. ( rechtsaf voor diegenen die naar de Sierra Nevada willen.)

Nadat u linksaf ben gegaan komt u meteen op een rotonde terecht. deze rotonde moet u nemen en de tweede afslag rechts nemen.( staat op de rotonde aangegeven).

Vervolgens moet u nog een een paar km deze weg volgen en u komt aan bij de parkeerplaats van het Alhambra.

Daar dient u een kaartje te nemen voor de slagboom, daarna krijgt u meteen aan de rechtse kant van u 3 parkeerplaatsen ( de parkeerplaatsen bevinden zich allemaal aan de rechtse kant nadat u bij de slagboom doorrijdt)

zie foto

parkeerplaats Alhambra Granada
de entree voor de parkeerplaatsen van Alhambra, bij de hefboom een kaartje trekken en daarna vindt u 3 parkeerplaatsen aan de rechtse kant.

Hieronder heb ik een link geplaatst die u kunt thuis in Nederland of België kunt gebruiken om de route uit te printen.

Eenmaal onderstaande link geopend kunt u links binnen de link een adres opgeven en daar de routebeschrijving naar het Alhambra vanaf dat adres aanvragen en daarna kunt u het uitprinten.  zeker makkelijk om te gebruiken als u uw vakantieadres in Andalusië al heeft.

link naar google maps / Alhambra voor routebeschrijving 

https://www.google.nl/maps/preview#!data=!1m4!1m3!1d2757!2d-3.5884984!3d37.1756511!4m12!2m11!1m10!1s0x0%3A0x808dd1ef1221a27f!3m8!1m3!1d1244435!2d5.509644!3d52.469397!3m2!1i1024!2i768!4f13.1

Het   tweede onderdeel van mijn uitleg betreft de entreekaartjes en de openingstijden .

Er zijn 2 mogelijkheden om het Alhambra te bezoeken, namelijk in de ochtend en in de middag/avond.

Gedurende het hele jaar in de ochtend van  8:15 tot 14:00 uur

van 15 maart tot 14 oktober van 14:00 tot 19:00 uur en een speciale avondsessie  van 19:00 tot 20:00 uur

De kassa s zijn al vanaf 8:15 geopend

kinderen tot 12 jaar betalen niet maar u dient daarvoor wel een kaartje te reserveren. iedereen die naar binnen wil moet namelijk een kaartje hebben.

entreekaarten reserveren

Entreekaartjes telefonisch reserveren.

U kunt de Entreekaarten ook telefonisch reserveren. MAAR !, reken er dan op dat u er niet doorkomt, waarschijndelijk hangt u zelf na een half uur op uit verveling. ( onze ervaring)

u belt dan 0034 ( spanje) en dan 958926031 wanneer u dan bent verbonden drukt u op de toets 2 van uw telefoon. u wordt dan geholpen door een persoon in het Engels. spreekt u Spaans, dan toets u 1 van uw toestel in en u wordt verbonden met iemand in het Spaans. ( het kan makkelijk zijn dat u wel 15 minuten moet wachten voordat u doorverbonden wordt. dus als u vanuit Nederland of Belt wordt het een duur gesprek ). helaas kan het tientallen minuten duren voordat u pas met een telefoniste verbonden wordt.

Wat u bij de hand dient te hebben is een geldige kredietkaart / creditcard. er zal u gevraagd worden op welke datum u het Alhambra wilt bezoeken?, in de ochtend of de middag?, of er kinderen van jonger dan 12 jaar zijn?, hoeveel en of er gepensioneerden bij zijn?. deze laatste i.v.m de korting die er voor gepensioneerden is.  BELANGRIJK. er zal u ook gevraagd worden om welk tijdstip u de paleizen van het Alhambra wilt bezoeken. (de paleizen zijn een onderdeel van het Alhambra en hiervoor krijgt u maar 30 minuten tijd om deze te bezoeken).

Eenmaal de dag, ochtend of middagsessie en het aantal personen waarvoor u reserveert overeen te zijn gekomen met de telefoniste, dan wordt er naar uw creditkaart gegevens gevraagd. uiteindelijk wordt dan de reservering door de telefoniste bevestigt.

Als u de entreekaarten via internetwilt reserveren, dan opent u onderstaande link.

Entreekaartjes online reserveren.

Reserveer uw entreekaartje voor het Alhambra in Granada, voor het komplete bezoek, inclusief tuinen, paleizen ( nasrid palaces,  generalife en Alcazaba. er zijn twee manieren om online tickets te kopen, reserveren. 1 met uren in de rij te staan en 2 zonder in de rij te staan.

-online kaarten kopen zonder uren in de rij te staan.

De beste manier is om de tickets thuis online te reserveren. het SKIP DE LINE TICKET wat wil zeggen dat u direct naar de ingang van het Alhambra kunt gaan.   de entreekaarten / bevestigingen krijgt u per e mail thuisgestuurd.

super makkelijk, en alles in de Nederlandse taal + de tickets worden u per e mail toegestuurd + u hoeft niet 3 uur in de rij te staan. 

Er zijn entreekaarten voor 42 euro per persoon en voor 43 euro per persoon.

De entreekaartjes van 42 euro zijn eerder uitverkocht . deze zijn met gids .

na het reserveren online wordt u de bevestiging per e mail toegezonden

( let op bij de kaartjes van 42 euro kies dan voor Spaanse als de Engelstalige is volgeboekt )

 tickets voor 42 euro

 


bekijk de video over aankomst, parkeren en ingang van het Alhambra

klik hieronder 

 

UW ENTREEKAARTJE OPHALEN BIJ DE INGANG VAN HET ALHAMBRA:

Bekijk hier boven de video op youtube die we maakten van aankomst bij het Alhambra, de ingang en de lange rijen die we aantroffen van mensen die al uren in de rij stonden. onderstaande video zijn beelden van jaar 2017.

Als u deze video heeft gezien van de uren lange rijen zult u waarschijndelijk ook wel uw entreekaartjes via de link via de foto willen reserveren om zo de lange rij te ontlopen.

 

Voor als u dus via de spaanse website van ticketmaster online ( bij deze kaartjes dient u dus uren in de rij te staan zie video hierboven) heeft gereserveerd voor het Alhambra kunt u het snelste aan de entreekaartjes komen door deze zelf op te halen ( uit te laten printen) bij de daarvoor speciaal geplaatste automaten aan de rechtse kant bij de ingang van het Alhambra.( zie fotos)

entree alhambra

dit is het gebouwtje op 30 meter rechts van de ingang van het Alhambra waar u met uw creditcard uw entreekaartje kunt laten uitprinten. opent om 8:00 uur

lukt het u niet om de entreekaartjes uit te printen?, gaat u dan gewoon in de rij staan ( links bij de ingang) en u wordt dan verder geholpen aan het loket (zie foto) ( hier kan eventueel naar uw creditcard en om uw legitimatie bewijs worden gevraagd).

Cash Betalen of telefonisch gereserveerd ?

Dan moet u in de rij aan de linke kant van het Alhambra gaan staan. mogelijk urenlang ( zie video)

entree van het alhambra
voor als u cash wilt betalen, dan gaat u hier in de rij staan, bij het receptie gebouw van het Alhambra. ook met een reserveringsbewijs ( van de normale entreekaartjes van de spaanse site)kunt u hier uw entreekaartjes ophalen. vergeet niet een paspoort of indentiteits kaart mee te nemen !, kaartjes vanaf 8:15

BELANGRIJK:

ER STAAT OP UW ENTREEKAARTJE DE BEZOEKTIJD DAT U DE PALEIZEN MAG BEZOEKEN. U DIENT DAAR 10 MINUTEN OP VOORHAND AANWEZIG TE ZIJN “!

HOE VINDT U DE PALEIZEN ?

De paleizen vindt u op volgende manier: wanneer u het Alhambra binnentreed is dat via de tuinen, daar komt u als eerste binnen. u komt dat op een lange laan met allemaal cipres bomen ( zie foto)

na enkele minuten lopen krijgt u dan aan de linke kant een bordje met LOS PALACIOS ( de paleizen aangegeven) .

alhambra cipresbomen
dit is de rij met cipresbomen zodra u binnenkomt, enkele tientallen meters verder staat aan de rechtse kant het bordje met LOS PALACIOS aangegeven ( richting de paleizen)

Voor diegenen die die dus ofwel telefonisch of via internet een entreekaart voor het Alhambra in Granada reserveren is het hier EINDE BERICHT.

Helemaal onderaan deze e mail vindt u ook antwoorden op vragen die mij gesteld werden met betrekking over het Alhambra

Voor diegenen die ook de fotos van onze vakantiehuizen in Andalusie  willen bekijken, schrol helemaal naar boven en klik op de link vakantiehuizen

( TIP) gebruik de dag dat u het ALHAMBRA bezoekt max en maak op enkele km afstand net buiten Granada een mooie wandeling. meer info via volgende link  (WANDELING LOS CAHORROS )

Op zoek naar een heerlijk vakantiehuis in Andalusie?, bekijk 1 van onze  vakantiehuizen in Andalusie  via onderstaande foto
vakantiehuis in Andalusie
1 van onze vakantiehuisjes in Andalusie

gestelde vragen en antwoorden betreffende het Alhambra :

vraag 1

Beste Herman,

Ik probeerde 2 entree kaarten te reserveren voor het Alhambra op 23-2-2015 via het internet.
Ik heb mijn creditkaart gegevens al doorgegeven, maar daarna ging het scherm niet verder.
Hoe weet ik nu of ze goed zijn gereserveerd?
Krijg ik een bevestiging of de kaartjes via de mail?
Graag hoor ik van u, alvast bedankt.
Met vriendelijke groet,
Jacobus 
antwoord op vraag 1

beste Jacobus,

U heeft het duidelijk beschreven en ik begrijp dus wat u is overkomen.
 
Er is dus ergens iets misgegaan want u had wel een bevestigings e mail moeten ontvangen dat uw kaartjes gereserveerd zijn. die mail moet u dan uitprinten.
 
Deze mail heeft u dus niet ontvangen ??
 
Is de mail ook niet binnengekomen in / bij het rijtje ONGEWENSTE E MAILEN oftewel de SPAM e mailen?
 
Als die er daar niet bij zit dan denk ik dat de reservering niet helemaal is afgerond.
Als  u de goedkopere kaartje voor Alhambra heeft gekocht via de spaanse website over Alhambra, dan kunt u via deze link checken of de reservring is bevestigd  http://www.ticketmaster.es/help/mis-entradas/?language=en-us
 
Als u via skip the line de tickets heeft gereserveerd, dan heeft u van die bevestigingen e mails ontvangen.  per persoon een A 4tje die u moet uitprinten.
met die A 4 tjes kunt u direct naar de ingang van het Alhambra. de kaartjes worden gescand en u kunt direct naar binnen. 
heeft u de bevestiging van skip the line niet ontvangen ? dan is die misschien in uw  spam box terecht gekomen. of u bent de bevestiging kwijt ?.  Als u de reservering bij skip de line via mijn link ( direct via de fotos heeft gedaan) mail u mij dan even en ik kan uw reservering opzoeken. daarna kan ik skip the line vragen om uw opnieuw de bevestigingen toe te mailen
 
 
 
m.v.gr. uit Andalusie,
 
Herman
vraag 2
Goedemorgen,
Allereerst mijn complimenten over uw site, veel en nuttige informatie. We gaan voor het eerst naar Andalusië, niet in een huisje, maar ik wilde u toch iets vragen als dat mag. Ik heb het stukje gelezen over het Alhambra en kaartjes hiervoor kopen. Begrijp ik het goed dat als je bijvoorbeeld een kaartje voor de ochtend koopt je alleen ‘s ochtends erin mag en niet bijvoorbeeld de hele dag daar verblijven of geldt dat ochtend- middagsessie meer voor het tijdslot van een half uur wat je hebt voor de paleizen? Dit wordt mij niet duidelijk.
Alvast dank voor de moeite om mijn vraag te beantwoorden,
 
met vriendelijke groet,
 
Frieda 
antwoord op vraag 2
beste Frieda,
 
ja en nee
 
De ochtend sessie loopt van 8:15 tot 14:00 uur.
 
de middagsessie van 14:00 tot  20:00 uur.
 
 
In principe moet u het gehele Alhambra ( de tuinen, gebouwen ) verlaten hebben aan het eind van de sessie. maar dat valt niet te controleren en wordt ook niet gecontroleerd  u kunt dus gewoon de hele dag in de tuinen van het Alhambra verblijven.
 
 
m.v.gr. Herman

Als u verder naar beneden scrolt kunt u tientallen vragen met antwoorden lezen van de afgelopen jaren. en helemaal onderaan kunt u mij ook uw vraag stellen.

 

m.v.gr. Herman

 

142 Reacties. Wilt u een reactie plaatsen?

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.