ALHAMBRA in GRANADA bezoeken, en entreekaarten reserveren

Alhambra Granada

Alhambra Granada

Alhambra in Granada, Spanje

 Informatie, de route, parkeren, tickets online kopen voor het Alhambra, kaarten voor Alhambra, entreekaarten voor Alhambra Granada

Alhambra in de stad Granada, informatie over Andalusie, Informatie met betrekking van het reserveren van uw entreekaarten voor het Alhambra in de stad Granada, zuid Spanje, Andalusie.

De route, ik kom ik er ?, waar kan ik parkeren bij het Alhambra ? en meer informatie.

patio de leones Alhambra  alhambra in granada

Informatie over het Alhambra in Granada, geheel in het Nederlands. Alles wat u in het begin over het Alhambra (=  is een Arabisch woord en betekent rood paleis) dient te weten.

Op vele websites over Andalusie wordt u altijd maar verteld dat u vooral het Alhambra in Granada moet bezoeken omdat dat zo beroemd is, maar verder? en dan, hoe verder? hoe kom ik er bij het Alhambra in de stad Granada?, waar reserveer ik de entreekaartjes voor Alhambra?, wat kosten de kaarten ?, zijn er kortingen voor gepensioneerden?, kortingen voor kinderen?, waar krijg ik de entreekaartjes van het Alhambra ?, is er groepskorting, zijn er groepskortingen?, waar kan ik de tickets, entreekaarten ophalen, enz, enz ?.

vandaag hoop ik dat ik u kan helpen met meer uitleg over deze vragen.

De naam Alhambra ( rode paleis) heeft de naam te danken aan de grondstof waar het paleis / fort van is gemaakt. een soort klei en wanneer het regent en wanneer het fort nat is rood van kleur wordt.

Wilt u alle informatie lezen scrol dan verder naar beneden. Wilt u meteen de kaartjes online reserveren voor het Alhambra ?, ga dan verder via de foto hieronder.

reserveren van kaarten/ kaartjes /entreekaarten / tickets online

14 euro entreekaarten , officieel

Reserveer uw entreekaartje voor het Alhambra in Granada, voor het complete bezoek, inclusief tuinen, paleizen  Nasrid palaces,  Generalife en Alcazaba.   (meest snel uitverkocht de tickets van 14,- euro ).

De meest populaire entreekaartjes via ticketbar zijn  vanaf 14,- euro, deze zijn zeer snel uitverkocht !!. 

na het reserveren online wordt u de bevestiging per e mail toegezonden. 

         Vakantie naar Andalusie en het Alhambra bezoeken. 

Het Alhambra gezien op de landkaart

Alhambra Granada, Andalusie

Google maps, Alhambra in Granada, Andalusie

Naar Andalusie op vakantie en het Alhambra en Granada bezoeken ? hoe en wat ?

Deze keer wil ik wat duidelijkheid geven om hoe u bij het Alhambra moet komen en op welke manier u entreekaarten kunt reserveren voor het Alhambra in Granada.

Ik krijg daar vaak vragen over van onze klanten omdat er eigenlijk weinig duidelijkheid is te vinden op het internet.

Generalife in Alhambra

vakantiehuis in Andalusie

 vakantiehuis huren in Spanje Andalusie ?, bekijk ons aanbod 

waar ligt het Alhambra in Granada, en waar parkeren ?

Het ligt aan de achterkant van Granada tegen de berg keten van de Sierra Nevada.

Het Alhambra bevind zich bijna in het hoogst gelegen gedeelte van de stad Granada met de rug naar het noorden richting de Sierra Nevada.

vanuit alle wegen dat u naar Granada rijdt krijgt u voordat u Granada binnen rijdt al de borden van SIERRA NEVADA en ALHAMBRA. zie foto

richting Albaizin in Granada
borden Alhambra en Sierra Nevada volgen

Eenmaal de afslag 132 genomen naar naar het Alhambra ( of de Sierra Nevada), dan krijgt u na ongeveer een km een tunnel.

vakantiehuisjes andalusie, tunnel in granada naar albaizin
U krijgt 1 tunnel wanneer u de wegen borden naar Alhambra en Sierra nevada volgt. aan het eind van deze tunnel links aanhouden.

route naar Alhambra in granada
aan het eind van de tunnel links aanhouden, over rotonde 2 de afslag rechts.

Aan het eind van deze tunnel moet u links afslaan. er staan duidelijk de wegen borden met linksaf naar het Alhambra. ( rechtsaf voor diegenen die naar de Sierra Nevada willen.)

Nadat u linksaf ben gegaan komt u meteen op een rotonde terecht. deze rotonde moet u nemen en de tweede afslag rechts nemen.( staat op de rotonde aangegeven).

Vervolgens moet u nog een een paar km deze weg volgen en u komt aan bij de parkeerplaats van het Alhambra.

Daar dient u een kaartje te nemen voor de slagboom, daarna krijgt u meteen aan de rechtse kant van u 3 parkeerplaatsen ( de parkeerplaatsen bevinden zich allemaal aan de rechtse kant nadat u bij de slagboom doorrijdt)

zie foto

parkeerplaats Alhambra Granada
de entree voor de parkeerplaatsen van Alhambra, bij de hefboom een kaartje trekken en daarna vindt u 3 parkeerplaatsen aan de rechtse kant.

Hieronder heb ik een link geplaatst die u kunt thuis in Nederland of België kunt gebruiken om de route uit te printen.

Eenmaal onderstaande link geopend kunt u links binnen de link een adres opgeven en daar de routebeschrijving naar het Alhambra vanaf dat adres aanvragen en daarna kunt u het uitprinten.  zeker makkelijk om te gebruiken als u uw vakantieadres in Andalusië al heeft.

link naar google maps / Alhambra voor routebeschrijving 

https://www.google.nl/maps/preview#!data=!1m4!1m3!1d2757!2d-3.5884984!3d37.1756511!4m12!2m11!1m10!1s0x0%3A0x808dd1ef1221a27f!3m8!1m3!1d1244435!2d5.509644!3d52.469397!3m2!1i1024!2i768!4f13.1

 uitleg over de openingstijden .

Er zijn 2 mogelijkheden om het Alhambra te bezoeken, namelijk in de ochtend en in de middag/avond.

Gedurende het hele jaar in de ochtend van  8:15 tot 14:00 uur

van 15 maart tot 14 oktober van 14:00 tot 19:00 uur en een speciale avondsessie  van 19:00 tot 20:00 uur

De kassa s zijn al vanaf 8:15 geopend

nieuw met ingang van 1 januari 2018 kunt u het Alhambra alleen nog maar betreden met entreekaarten / die u via het internet op voorhand heeft gereserveerd en uitgeprint. koop / reserveer uw entreekaarten dus op voorhand ONLINE/ VIA INTERNET zoals wij beschrijven in dit artikel

kinderen tot 5 jaar zijn gratis en kinderen van 5 t/m 11 jaar betalen  maar 14:00 euro.

entreekaarten reserveren

De informatie hieronder i.v.m. het kopen / bestellen van entreekaarten voor Alhambra via telefoon telt niet meer. met ingang van 1 januari 2018 kunt u alleen nog kaarten / tickets voor het Alhambra in Granada via internet, oftewel online bestellen/ reserveren

Entreekaartjes telefonisch reserveren.

U kunt de Entreekaarten ook telefonisch reserveren  via de Spaanse website van het Alhambra. MAAR !, reken er dan op dat u er niet doorkomt, waarschijnlijk hangt u zelf na een half uur op uit verveling. ( onze ervaring)

u belt dan 0034 ( Spanje) en dan 958926031 wanneer u dan bent verbonden drukt u op de toets 2 van uw telefoon. u wordt dan geholpen door een persoon in het Engels. spreekt u Spaans, dan toets u 1 van uw toestel in en u wordt verbonden met iemand in het Spaans. ( het kan makkelijk zijn dat u wel 15 minuten moet wachten voordat u doorverbonden wordt. dus als u vanuit Nederland of Belt wordt het een duur gesprek ). helaas kan het tientallen minuten duren voordat u pas met een telefoniste verbonden wordt.

Wat u bij de hand dient te hebben is een geldige kredietkaart / creditcard. er zal u gevraagd worden op welke datum u het Alhambra wilt bezoeken?, in de ochtend of de middag?, of er kinderen van jonger dan 12 jaar zijn?, hoeveel en of er gepensioneerden bij zijn?. deze laatste i.v.m de korting die er voor gepensioneerden is.  BELANGRIJK. er zal u ook gevraagd worden om welk tijdstip u de paleizen van het Alhambra wilt bezoeken. (de paleizen zijn een onderdeel van het Alhambra en hiervoor krijgt u maar 30 minuten tijd om deze te bezoeken).

Eenmaal de dag, ochtend of middagsessie en het aantal personen waarvoor u reserveert overeen te zijn gekomen met de telefoniste, dan wordt er naar uw creditkaart gegevens gevraagd. uiteindelijk wordt dan de reservering door de telefoniste bevestigt.

Als u de entreekaarten via internet wilt reserveren, dan opent u onderstaande link. ( klik op de foto)

Entreekaartjes online reserveren.

de goedkoopste tickets en het snelst uitverkocht zijn de tickets die van 14,- euro

14 euro entreekaarten , officieel

mobile / mobiel/ entreekaarten / bewijs 

Uw tickets / bevestigingen voor het Alhambra in Granada met uw smartpfone gebruiken?

Na de online reservering van de tickets voor Alhambra ontvang u een e mail met daarin de vouchers. ( per persoon 1 voucher, model A 4 ).

Op deze voucher staat uw bevestigingscode, ( b.v. HR835FRA) .

Bij het VVV kantoor in Granada ( adres staat op de voucher), laat u deze code zien met uw mobiel en u ontvangt dan een fisieke kaart met een chip. met deze kaart kunt u dan direct naar de entree van het Alhambra zonder dat u in de rij hoeft te staan.

Deze chip wordt gescand en laat u toe op het gehele Alhambra komplex

( tuinen,  Nasrid Paleis ect, ect).

parkeren bij Alhambra

Bij het Alhambra moet u betalen voor de parkeerplaats.

Er is buiten hoogseizoen periodes ( april, mei, juli, augsutes en eind december ) voldoende parkeerplek. aangekomen komt u bij een hefboom waar u uw parkeerkaartje uit de automaat pakt.

Vervolgens rijdt u verder een krijgt aan de rechte kant de parkeerterreinen.

Er zijn 3 grote parkeerterreinen. parkeer uw auto verlaat rechts de parkeerplaats ( richting Alhambra lopen) de weg loopt langzaam naar beneden.

14 euro entreekaarten , officieel

 

BELANGRIJK:

ER STAAT OP UW ENTREEKAARTJE DE BEZOEKTIJD DAT U DE PALEIZEN MAG BEZOEKEN. U DIENT DAAR 10 MINUTEN OP VOORHAND AANWEZIG TE ZIJN “!

HOE VINDT U DE PALEIZEN ?

De paleizen vindt u op volgende manier: wanneer u het Alhambra binnentreed is dat via de tuinen, daar komt u als eerste binnen. u komt dat op een lange laan met allemaal cipres bomen ( zie foto)

na enkele minuten lopen krijgt u dan aan de linke kant een bordje met LOS PALACIOS ( de paleizen aangegeven) .

alhambra cipresbomen
dit is de rij met cipresbomen zodra u binnenkomt, enkele tientallen meters verder staat aan de linke kant het bordje met LOS PALACIOS aangegeven ( richting de paleizen)

Voor diegenen die die dus ofwel telefonisch of via internet een entreekaart voor het Alhambra in Granada reserveren is het hier EINDE BERICHT.

Helemaal onderaan deze e mail vindt u ook antwoorden op vragen die mij gesteld werden met betrekking over het Alhambra

Voor diegenen die ook de fotos van onze vakantiehuizen in Andalusie  willen bekijken, scrol helemaal naar boven en klik op de link vakantiehuizen

( TIP) gebruik de dag dat u het ALHAMBRA bezoekt max en maak op enkele km afstand net buiten Granada een mooie wandeling. meer info via volgende link  (WANDELING LOS CAHORROS )

Op zoek naar een heerlijk vakantiehuis in Andalusie?, bekijk 1 van onze  vakantiehuizen in Andalusie  via onderstaande foto

vakantiehuis in Andalusie

 bent u nog op zoek naar een vakantiehuis in Andalusie Spanje ?, bekijk dan ons aanbod.

gestelde vragen en antwoorden betreffende het Alhambra :

vraag 1

Beste Herman,

 
Ik probeerde 2 entree kaarten te reserveren voor het Alhambra op via het internet.
Ik heb mijn creditkaart gegevens al doorgegeven, maar daarna ging het scherm niet verder.
Hoe weet ik nu of ze goed zijn gereserveerd?
 
Krijg ik een bevestiging of de kaartjes via de mail?
 
Graag hoor ik van u, alvast bedankt.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jacobus 
 
antwoord op vraag 1

beste Jacobus,

U heeft het duidelijk beschreven en ik begrijp dus wat u is overkomen.
 
Er is dus ergens iets misgegaan want u had wel een bevestigings e mail moeten ontvangen dat uw kaartjes gereserveerd zijn. die mail moet u dan uitprinten.
 
Deze mail heeft u dus niet ontvangen ??
 
Is de mail ook niet binnengekomen in / bij het rijtje ONGEWENSTE E MAILEN oftewel de SPAM e mailen?
 
Als die er daar niet bij zit dan denk ik dat de reservering niet helemaal is afgerond.
Als  u de goedkopere kaartje voor Alhambra heeft gekocht via de spaanse website over Alhambra, dan kunt u via deze link checken of de reservering is bevestigd  http://www.ticketmaster.es/help/mis-entradas/?language=en-us
 
Als u via skip the line de tickets heeft gereserveerd, dan heeft u van die bevestigingen e mails ontvangen.  per persoon een A 4tje die u moet uitprinten.
op die A 4 tjes staat geheel beschereven op welke vescillende locaties in Granada uw Granada Card kunt ophalen met deze Card (pasje)kunt u direct naar de ingang van het Alhambra. de pasjes worden gescand en u kunt direct naar binnen. ( zie ook de video stukje verder hierboven over hoe snel u dan naar binne kunt )
heeft u de bevestiging van skip the line niet ontvangen ? dan is die misschien in uw  spam box terecht gekomen. of u bent de bevestiging kwijt ?.  Als u de reservering bij skip de line via mijn link ( direct via de fotos heeft gedaan) mail u mij dan even en ik kan uw reservering opzoeken. daarna kan ik skip the line vragen om uw opnieuw de bevestigingen toe te mailen
 
 
 
m.v.gr. uit Andalusie,
 
Herman
vraag 2
Goedemorgen,
Allereerst mijn complimenten over uw site, veel en nuttige informatie. We gaan voor het eerst naar Andalusië, niet in een huisje, maar ik wilde u toch iets vragen als dat mag. Ik heb het stukje gelezen over het Alhambra en kaartjes hiervoor kopen. Begrijp ik het goed dat als je bijvoorbeeld een kaartje voor de ochtend koopt je alleen ‘s ochtends erin mag en niet bijvoorbeeld de hele dag daar verblijven of geldt dat ochtend- middagsessie meer voor het tijdslot van een half uur wat je hebt voor de paleizen? Dit wordt mij niet duidelijk.
Alvast dank voor de moeite om mijn vraag te beantwoorden,
 
met vriendelijke groet,
 
Frieda 
antwoord op vraag 2
beste Frieda,
 
ja en nee
 
De ochtend sessie loopt van 8:15 tot 14:00 uur.
 
de middagsessie van 14:00 tot  20:00 uur.
 
 
In principe moet u het gehele Alhambra ( de tuinen, gebouwen ) verlaten hebben aan het eind van de sessie. maar dat valt niet te controleren en wordt ook niet gecontroleerd  u kunt dus gewoon de hele dag in de tuinen van het Alhambra verblijven.
 
 
m.v.gr. Herman
vraag 3 Linda
 
ik heb zojuist twee Alhambra cards (skip the line) tickets online besteld. Het is mij alleen niet helemaal duidelijk of ik nu met de bevestiging per e-mail al naar binnen kan of dat ik met die bevestiging de tickets nog ergens moet ophalen in Granada.
De datum voor het ophalen van de tickets is nu dezelfde datum als dat we het Alhambra willen bezoeken (3 augustus a.s.). We hebben een ochtendticket voor het Alhambra, dus als we daar voor de tickets nog ergens anders moeten ophalen is dat goed om op tijd te weten (en dan zouden we graag het ophalen van die tickets op 2 augustus willen doen, anders is het zonde van ons ochtendticket voor het Alhambra).
Ik hoop dat u mij kunt helpen, alvast bedankt!
 
antwoord op vraag 3
 
Beste Linda

de vouchers die u krijgt toegestuurd per e mail, wanneer u die uitprint heeft u die in model A 4. deze kunt u inwisselen voor de GRANADA CARD op 3 locaties in Granada deze locaties staan beschreven op het A 4tje.  Deze GRANADA CARDA kunt u 3 dagen gebruiken om ook de andere bezichtigheden die de Granada card bied gratis te bezoeken.
die locaties staan beschreven op de voucher die u word toegestuurd.

Wilt u echter ALLEEN MAAR HET ALHAMBRA BEZOEKEN, dan gaat u met het pasje ( de GRANADA CARD)  direkt naar de entree van het Alhambra. er staat een codo op de granada card( pasje) die wordt gescand en u bent binnen.

op de voucher staat de bezoektijd van de paleizen al aangegeven. die kunt u niet veranderen.

er is geen korting voor b.v. gepensioneerden.

mvgr herman

 
 heeft u ook een vraag over HET ALHAMBRA, dan heb ik mischien het antwoord op uw vraag. stelt u mij via het  formulier hieronder uw vraag.

Onder het formulier vindt u nog meer dan 140 vragen met antwoorden die aan mij gesteld werden met betrekking tot het Alhambra in Granada.

Neem daar ook eens een kijkje !!

 

m.v.gr. Herman

 

Contact

34 Replies to “ALHAMBRA in GRANADA bezoeken, en entreekaarten reserveren”

 1. Hallo Herman,
  Wij willen graag met 3 kinderen (11, 11 en 9) het Alhambra bezoeken.
  Wanneer ik wil reserveren via internet kan ik echter max 2 kinderen toevoegen. Toen ik de reservering voor 1 volwassene ging doen (verdelen van de kinderen), kon ik nog maar 1 kind toevoegen.
  Hoe kan ik dit oplossen?

  Alvast bedankt voor je reactie.
  Vriendelijke groet, Anja

 2. Hoi,

  Ik had een vraag. ik zit te kijken bij ticketmaster.es maar er staat dat het al volgeboekt is tot en met midden april. klopt dit?

  M.v.g,

  Miranda Bouma

  1. dag Miranda,

   Alle dagen die in het ROOD is aangeven . maar ik zie vandaag 10 maart dat 2 en 9 april in het blauw gekleurd zijn. op die fdagen zijn er dus nog kaartjes

   m.v.gr Herman

 3. Goedemiddag,

  Op uw website zie ik heel veel info over een bezoek aan het Alhambra.
  Meestal gaat het over zelf kaarten kopen, maar weet u of er ook excursies georganiseerd worden?
  Of is het echt iets wat op eigen houtje bezocht moet worden.
  We hebben een accommodatie in Nerja en we hoopten relax vakantie te kunnen houden zonder uitzoekwerk…

  Ik hoor graag van u.

  Alvast bedankt, ook voor de uitgebreide info op uw site.

  mvg,
  Renate

 4. Herman, We hebben de kaartjes online gereserveerd moet ik nu nog in de rij staan of juist niet is mij niet duidelijk en waarom heb ik mijn creditkaart nodig nodig als de tickets al betaald zijn. Ik had kaartjes voor 10 april in de ochtend besteld die waren nog voorradig later kreeg ik de mail dat alleen de middag kon hoe kan dit Vr gr Thea

 5. beste Ira,

  Als u de entreekaartjes via mijn link naar Skip de line heeft gereserveerd. dan kunt u de bevestiging van deze entreekaart ( een a 4 model dat u per e mail heeft ontvangen) om laten zetten in een GRANADA CARD PAS. met deze pas kunt un gedurende 3 dagen 5 keer een bus, een toeristenbus nemen.

  Ja, u kunt uw auto ook s avonds , zelfs s nachts laten staan op de parkeerplaats van het alhambra.
  hier een link naar de parkeerplaats

  er lopen busssen van Alhambra zie

  http://www.granadadirect.com/transporte/autobuses-alhambra-bus/ maar die info is allemaal in het spaans.

  U kunt natuurlijk ook een taxi nemen.
  volgens een website in granada ligt de rpijs vanaf het alhambra naar de binnenstad tussen de 4,50 en 5, 50 euro
  website
  http://www.granadadirect.com/transporte/taxis-granada/

  Als ik u was zou ik lopend naar de binnenstad gaan, veel makkelijker. vanaf het alhambra naar beneden lopen, richting de wijk ALBAYCIN . beneden aangekomen dan linksaf richting binnenstad.

  m.v.gr. herman

 6. Hallo Jacqueline,

  Ik heb uw aankoop gevonden.

  u dient inderdaad de A 4tjes uit te printen.
  dat zijn uw entreekaartjes voor het Alhambra voor 2 juli.
  het bovenste gedeelte van die A 4tjes worden gescand bij de ingangen u bent binnen.

  Wilt u echter gebruik maken van alle andere gratis entrees die vermeld staan op de A 4 tjes ( de vouchers), zoals klosters, cathedraal enz, enz en de 5 gratis busriten door Granada.

  dan dient u de A 4 tjes eerst laten omzetten tot een Granada Card.

  dat kunt u op 3 verschillende locaties doen in Granada. die Locaties waar u de vouchers kunt inruilen voor de Granada Card ( dat zijn pasjes zoals u als voorbeeld ziet op de A 4 tjes)staan aangeven op de voucher.

  m.v.gr. Herman

 7. Hallo
  wij zijn maar 1 dagje in Granada en willen graag het Alhambra bezoeken in de namiddag. Voor de andere bezienswaardigheden zullen we waarschijnlijk geen tijd hebben. Als ik de tickets bestel staat er onderaan afhaaldatum Alhambra kaart? ik dacht begrepen te hebben dat men de tickets gewoon online opstuurt. Wat bedoelt men dan juist met die Alhambra kaart?
  mvg
  els

 8. hallo,

  ja u moet de datum aangeven voodat u het alhambra wilt bezoeken, smorgens of smiddags, dan het aantal personen.

  vervolgend moet u betalen. na betaling wordt de bevestiging met de entreekaarten u per e mail toegestuurd.

  per persoon ontvangt u een bijlage om uit te printen ( model A 4)

  m.v.gr. herman

 9. k heb zojuist twee Alhambra cards (skip the line) tickets online besteld. Het is mij alleen niet helemaal duidelijk of ik nu met de bevestiging per e-mail al naar binnen kan of dat ik met die bevestiging de tickets nog ergens moet ophalen in Granada.
  De datum voor het ophalen van de tickets is nu dezelfde datum als dat we het Alhambra willen bezoeken (3 augustus a.s.). We hebben een ochtendticket voor het Alhambra, dus als we daar voor de tickets nog ergens anders moeten ophalen is dat goed om op tijd te weten (en dan zouden we graag het ophalen van die tickets op 2 augustus willen doen, anders is het zonde van ons ochtendticket voor het Alhambra).
  Ik hoop dat u mij kunt helpen, alvast bedankt!

 10. hallo,

  Jazeker, via de foto komt u op de site voor het reserveren van de tickets. u kunt de dag uitzoeken en dan de middagsessie aanvinken.
  Als u allee het alhambra wilt bezoeken, dan kunt u met de bevestigingen van reserveringen die u per e mail worden toegestuurd direkt naar de entree van het alhambra. op die bevestigingen staan barcodes. die worden bij de entree gescand en u gelijk naar binnen zonder in de rij te hoeven staan.

  m.v.gr. herman

 11. Beste Herman,
  Bedankt voor uw interessante informatie over het Alhambra.
  Mijn man en ik willen het Alhambra en Generalife bezoeken, begin september. Is dit een gunstige tijd om te gaan, qua drukte, weersomstandigheden en schoonheid van de tuinen, of zou u een ander bezoekmoment adviseren? En heeft u een advies asl het gaat om de keuze voor de ochtend- of middagsessie?
  Met dank en groet,
  Linda

  1. beste Dirk,

   Alleesn speciale honden voor blinden of gehandicapten worden toegelaten.

   Een normale hond, huisdier mag dus NIET naar binnen bij het Alhambra.

   mvgr herman

 12. Beste Herman,

  Ik wil graag 2 Alhambra cards bestellen voor 8 juni, maar ik zie dat je je paspoortnummer moet invullen. Ik moet nog een nieuw paspoort aanvragen omdat deze in mei verloopt. Kan ik het paspoortnummer van mijn huidige paspoort invullen of moet ik eerst een nieuw paspoort aanvragen voordat ik de Alhambra cards kan kopen?

  Groeten, Linda

  1. hallo Linda, dat kan met uw oude / huidige paspoort. u maaakt een kopie van uw huidige paspoort en die laat u indien erom word gevraagt zien samen met uw nieuwe paspoort. dan zien ze wel dat op de datum van reservering u nog beschikte over het oude paspoort. het si alleen ter indentificatie.

   mvgr herman

 13. Goedemiddag, Ik ben van plan een 3 daagse Alahambra card aan te schaffen. Nu heeft u het over een Alahambra Card voor 15,50 p.p
  Wat is het verschil en hoe bestel ik dan de Alahambra Card voor 15.50.

  1. hallo, de kaarten die u 3 dagen lang kunt gebruiken worden de GRANADA CARD genoemd. deze kunt u reserveren via de fotos op het blogverhaal. deze kaarten geven u gedurende 3 dagen toegang tot meerdere atracties in granada en 1 dag een bezoek aan het alhambra. de Granada card heeft via ticketbar ( via de foto) een prijs van 49,- euro per persoon)

 14. Hallo,

  Top informatie!

  27 september gaan wij van Baeza naar Lanjaron.
  We verblijven in Lanjaron tot en met 29 september.
  We willen Alhambra 28 sept bezoeken.
  Is het dan al wel mogelijk om met de card 27 september gebruik te maken van bezichtigen kathedraal/bus vervoer etc. Of gaat dat pas in op dag 28 september omdat ik invul 28 sept bezoek alhambra en paleis in de middag?

  Marijke

 15. Hoi Herman, wij willen zaterdag 30 Maart 2019 de Alhambra bezichtigen. Wat is verstandig. Wij zijn er maar 1 dag en komen die dag pas om een uur of 11 aan in Granada. Dus ja, dan hebben we niet veel tijd.Moeten we de ochtendtickets boeken zodat we de rest van de dag dan op de Alhambra kunnen blijven en als we dan nog tijd over hebben evt gebruik maken van de andere bezienswaardigheden.Oh ja…. als we de ochtendsessie boeken kunnen we dan Alhambra na een uur of 2 verlaten en later die dag weer terug om de Alhambra te bekijken. Ik hoor graag van je. Alvast bedankt voor de moeite. Groetjes Arjan.

  1. hallo Arjan,

   ALs u de ochtendsessie neemt dan dient u normaal om max 14:00 het alhambra weer te verlaten. u mag na 14:00 niet meer in het alhambra verblijven.
   MAAR ! als u de ochtendsessie neemt en u bent binnen het gehele complex. dan kunnen ze niet controleren dat u daar nog in de tuinen enzo verblijft. Wel zult u een tijdslot aangewezen krijgen voor de paleizen. ergens tussen 11;00 uur en 13:30. aangezien u maar 30 minuten in de paleizen mag verblijven en dat tijdstip aangewezen wordt. dat tijdslot staat dan vermeld op uw voucher die u per e mail ontvangt. dus buiten de paleizen zou u verder na 14:00 uur nog gerust in de tuinen van het alhambra kunnen verblijven aangezien dar geen controle op is. eenmaal naar buiten gegaan kunt u dan niet meer naar binnen. u zou gerust tot een uur of 15:00 – 16:00 in de tuinen kunne verblijven en daarna nog de enkele van de andere bezichtigingen kunnen doen. een ander idee is om b.v. om 10 of 11 uur uw ticickt / kaarten op te halen in het SCIENCE PARK IN GRANADA. met de bevestiging die u per e mail heeft kunt u de vouchers inruilen voor de GRANADA GARD in. oa SCIENCE park in granada, dan kunt u dat ook bekijken, dan later na luch voor de middagsessie naar het alhambra. DAN MOET U DE TICKTES VOOR DE MIDDAGSESSIE VOOR ALHAMBRA RESERVEREN!!

 16. Hallo, hoelang op voorhand kan men tickets bestellen voor een bezoek aan het Alhambra. Ik wou vandaag tickets bestellen via de officiële ticketsite van het Alhambra doch dit gaat niet voor de maand mei 2019. Reseveren kan enkel tot eind maart.
  Danny

 17. Hallo Herman,
  Ik ben al een hele poos bezig om te kijken welke tickets ik het beste kan bestellen voor en bezoek aan de Alhambra, de Nasridische paleizen en de Generalfe op 14 mei maar ik vind het net een doolhof. Bij sommige kan ik nog niets bestellen voor die dag en oo krijg ik al de melding dat die dag vol is.
  Ik zie door de bomen het bos niet meer en zou het zonde vonden als ik niet de juiste kaarten zou hebben. Kan dit nu al want ik zit binnen die 90 dagen of kan ik beter nog even wachten.
  Ik hoor heel graag van je

 18. Geachte heer, mevr
  Bestaat de mogelijkheid een rolstoel te huren bij de ingang?
  Groetjes Willeke v Dun Hendrickx

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *