ALHAMBRA in GRANADA bezoeken, en entreekaarten reserveren

Alhambra Granada

Alhambra in Granada, Spanje

 Informatie, de route, parkeren, tickets online kopen voor het Alhambra, kaarten voor Alhambra, entreekaarten voor Alhambra Granada

Alhambra in de stad Granada, informatie met betrekking van het reserveren van uw entreekaarten, tickets voor het Alhambra in de stad Granada, zuid Spanje, Andalusie.

De route, ik kom ik er ?, waar kan ik parkeren bij het Alhambra ? en meer informatie.

patio de leones Alhambra  alhambra in granada

Informatie over het Alhambra in Granada, geheel in het Nederlands. Alles wat u in het begin over het Alhambra (=  is een Arabisch woord en betekent rood paleis) dient te weten.

Op vele websites over Andalusie wordt u altijd maar verteld dat u vooral het Alhambra in Granada moet bezoeken omdat dat zo beroemd is, maar verder? en dan, hoe verder? hoe kom ik er bij het Alhambra in de stad Granada?, waar reserveer ik de entreekaartjes voor Alhambra?, wat kosten de kaarten ?, zijn er kortingen voor gepensioneerden?, kortingen voor kinderen?, waar krijg ik de entreekaartjes van het Alhambra ?, is er groepskorting, zijn er groepskortingen?, waar kan ik de tickets, entreekaarten ophalen, enz, enz ?.

vandaag hoop ik dat ik u kan helpen met meer uitleg over deze vragen.

De naam Alhambra ( rode paleis) heeft de naam te danken aan de grondstof waar het paleis / fort van is gemaakt. een soort klei en wanneer het regent en wanneer het fort nat is rood van kleur wordt.

Wilt u alle informatie lezen scrol dan verder naar beneden. Wilt u meteen de kaartjes online reserveren voor het Alhambra ?, ga dan verder via de foto hieronder. alle informatie is in het Nederlands.

reserveren van kaarten/ kaartjes /entreekaarten / tickets online

 

Reserveer uw entreekaartje voor het Alhambra in Granada, voor het komplete bezoek, inclusief tuinen, paleizen  nasrid palaces,  generalife en Alcazaba.   (meest snel uitverkocht de tickets van 49,- euro ).

-online kaarten reserveren – online kaarten kopen zonder uren in de rij te staan via TICKETBAR, ticketverkoop en uitleg geheel in het Nederlands.

super makkelijk, en alles in de Nederlandse taal + de tickets worden u per e mail toegestuurd + u hoeft niet 3 uur in de rij te staan. 

De meest populaire entreekaartjes zijn  vanaf 49,- euro, deze zijn zeer snel uitverkocht !!. 

na het reserveren online wordt u de bevestiging per e mail toegezonden. 

NIEUWS !

met ingang van 1 januari 2018 kunt u het Alhambra alleen bezoeken met entreekaarten / tickets die u op voorhand via internet online heeft gereserveerd. 

reserveer daarom NU hieronder online via ticketbar de Nederlandse organisatie uw entreekaarten ! zodat u er zeker van bent dat u voorzien bent van entreekaarten.

Als u bovenstaande entreekaartjes reserveert krijgt u een GRANADA CARD waarmee u toegang krijgt tot het gehele Alhambra incl tuinen, paleizen.

Deze GRANADA CARD biedt u verder gedurende 3 dagen GRATIS TOEGANG TOT:

 • Kathedraal van Granada
 • Koninklijke Kapel
 • Klooster van La Cartuja
 • Klooster van San Jerónimo
 • Science Park
 • Museo CajaGRANADA
 • Openbaar vervoer: 5 ritten in de stad

         Vakantie naar Andalusie en het Alhambra bezoeken. 

Het Alhambra gezien op de landkaart

Alhambra Granada, Andalusie

Google maps, Alhambra in Granada, Andalusie

Naar Andalusie op vakantie en het Alhambra en Granada bezoeken ? hoe en wat ?

Deze keer wil ik wat duidelijkheid geven om hoe u bij het Alhambra moet komen en op welke manier u entreekaarten kunt reserveren voor het Alhambra in Granada.

Ik krijg daar vaak vragen over van onze klanten omdat er eigenlijk weinig duidelijkheid is te vinden op het internet.

Generalife in Alhambra

vakantiehuis in Andalusie

 vakantiehuis huren in Spanje Andalusie ?, bekijk ons aanbod 

1 –  waar ligt het Alhambra in Granada, en waar parkeren ?

Het ligt aan de achterkant van Granada tegen de berg keten van de Sierra Nevada.

Het Alhambra bevind zich bijna in het hoogst gelegen gedeelte van de stad Granada met de rug naar het noorden richting de Sierra Nevada.

vanuit alle wegen dat u naar Granada rijdt krijgt u voordat u Granada binnen rijdt al de borden van SIERRA NEVADA en ALHAMBRA. zie foto

richting Albaizin in Granada
borden Alhambra en Sierra Nevada volgen

Eenmaal de afslag 132 genomen naar naar het Alhambra ( of de Sierra Nevada), dan krijgt u na ongeveer een km een tunnel.

vakantiehuisjes andalusie, tunnel in granada naar albaizin
U krijgt 1 tunnel wanneer u de wegen borden naar Alhambra en Sierra Nevada volgt. aan het eind van deze tunnel links aanhouden.

route naar Alhambra in granada
aan het eind van de tunnel links aanhouden, over rotonde 2 de afslag rechts.

Aan het eind van deze tunnel moet u links afslaan. er staan duidelijk de wegen borden met linksaf naar het Alhambra.

( rechtsaf voor diegenen die naar de Sierra Nevada willen.)

Nadat u linksaf ben gegaan komt u meteen op een rotonde terecht. deze rotonde moet u nemen en de tweede afslag rechts nemen.

( staat op de rotonde aangegeven).

Vervolgens moet u nog een een paar km deze weg volgen en u komt aan bij de parkeerplaats van het Alhambra.

Daar dient u een kaartje te nemen voor de slagboom, daarna krijgt u meteen aan de rechtse kant van u 3 parkeerplaatsen ( de parkeerplaatsen bevinden zich allemaal aan de rechtse kant nadat u bij de slagboom doorrijdt)

zie foto

parkeerplaats Alhambra Granada
de entree voor de parkeerplaatsen van Alhambra, bij de hefboom een kaartje trekken en daarna vindt u 3 parkeerplaatsen aan de rechtse kant.

Hieronder heb ik een link geplaatst van GOOGLE MAPS, die u kunt thuis in Nederland of België kunt gebruiken om de route uit te printen.

Eenmaal onderstaande link geopend kunt u links binnen de link een adres opgeven en daar de routebeschrijving naar het Alhambra vanaf dat adres aanvragen en daarna kunt u het uitprinten.  zeker makkelijk om te gebruiken als u uw vakantieadres in Andalusië al heeft.

link naar google maps / Alhambra voor routebeschrijving 

https://www.google.nl/maps/preview#!data=!1m4!1m3!1d2757!2d-3.5884984!3d37.1756511!4m12!2m11!1m10!1s0x0%3A0x808dd1ef1221a27f!3m8!1m3!1d1244435!2d5.509644!3d52.469397!3m2!1i1024!2i768!4f13.1

2 –  uitleg over de openingstijden .

Er zijn 2 mogelijkheden om het Alhambra te bezoeken, namelijk in de ochtend en in de middag/avond.

Gedurende het hele jaar in de ochtend van  8:15 tot 14:00 uur

van 15 maart tot 14 oktober van 14:00 tot 19:00 uur en een speciale avondsessie  van 19:00 tot 20:00 uur

kinderen tot 5 jaar zijn gratis en kinderen van 5 t/m 11 jaar betalen  maar 15:50 euro.

3  –  entreekaarten reserveren

Met ingang van 1 januari 2018 kunt u alleen nog maar het Alhambra bezoeken met tickets / entreekaartjes die u online, oftewel via het internet heeft gereserveerd !

Entreekaartjes online reserveren.

 uw entreekaartjes reserveren geheel in het Nederlands via TICKETBAR.

de goedkoopste tickets en het snelst uitverkocht zijn de tickets die van 49,- euro

  4 – entreekaarten / bewijs.

Na online reservering via TICKTBAR ( de Nederlandse organisatie) ontangt u per e mail een bevestiging van uw reservering met daarin de Vouchers, de bijlages met bevestigingen ( model A 4) om uit te printen.

In het bovenste gedeelte van het A 4 vel, staat uw naam en bevestigingscode, datum enz, enz.

Op het onderste gedeelte van het A 4 vel staan verder intructies hoe u precies deze bevestiging moet gebruiken.

5 – mobile / mobiel/ entreekaarten / bewijs 

Uw tickets / bevestigingen voor het Alhambra in Granada met uw smartpfone gebruiken? kan dat?

Ja, NIEUW de tickets van TICKETBAR kunt u ook met uw mobiele telefoon gebruiken.

Wanneer u via de Nederlandse organisatie TICKETBAR online uw tickets / entreekaarten voor het Alhambra besteld, ( voor alle duidelijkheid, deze tickets zijn voor het komplete Alhambra, tuinen, paleizen, enz, enz).

Dan kunt u uw entree kaarten ook mobiel ophalen.

Na de online reservering van de tickets voor Alhambra ontvang u een e mail met daarin de vouchers. ( per persoon 1 voucher, model A 4 ).

Op deze voucher staat uw bevestigingscode, ( b.v. HR835FRA) .

Bij het VVV kantoor in Granada ( adres staat op de voucher), laat u deze code zien met uw mobiel en u ontvangt dan een fisieke kaart met een chip. met deze kaart kunt u dan direkt naar de entree van het Alhambra zonder dat u in de rij hoeft te staan.

Deze chip wordt gescand en laat u toe op het gehele Alhambra komplex

( tuinen,  Nasrid Paleis ect, ect).

6 – parkeren bij Alhambra

Bij het Alhambra moet u betalen voor de parkeerplaats.

Er is buiten hoogseizoen periodes: ( april, mei, juli, augustes en eind december ) voldoende parkeerplek. aangekomen komt u bij een hefboom waar u uw parkeerkaartje uit de automaat pakt.

Vervolgens rijdt u verder een krijgt aan de rechte kant de parkeerterreinen.

Er zijn 3 grote parkeerterreinen. parkeer uw auto verlaat rechts de parkeerplaats ( richting Alhambra lopen) de weg loopt langzaam naar beneden.

TIP = entreekaarten incl parkeerplaats.

 

-online kaarten kopen zonder uren in de rij te staan via TICKETBAR, ticketverkoop en uitleg geheel in het Nederlands + parkeerplek 

super makkelijk, en alles in de Nederlandse taal + de tickets worden u per e mail toegestuurd + u hoeft niet 3 uur in de rij te staan en heeft ook al een parkeerplek bevestiging

Als u bang bent dat er geen parkeerplek zult vinden dan kunt u de voor de optie kiezen om op voorhand de parkeerplek incl entreekaarten online te reserveren. dan bent u verzekert van uw parkeerplaats.

 NIEUW 2018 : parkeerplaats + entreekaarten

 voor maar 62,50 euro.

na het reserveren online wordt u de bevestiging per e mail toegezonden

Met deze nieuwe entreekaartjes krijgt u toegang krijgt tot het gehele Alhambra incl tuinen, paleizen + parkeerplek op 10 minuten van het centrum van Ganada.

Deze GRANADA CARD biedt u verder gedurende 3 dagen GRATIS TOEGANG TOT:

 • Kathedraal van Granada
 • Koninklijke Kapel
 • Klooster van La Cartuja
 • Klooster van San Jerónimo
 • Science Park
 • Museo CajaGRANADA
 • Openbaar vervoer: 5 ritten in de stad

 


 

 

Voor als u via de spaanse website van ticketmaster online ( bij deze kaartjes dient u vaak uren in de rij te staan ) heeft gereserveerd voor het Alhambra kunt u het snelste aan de entreekaartjes komen door deze zelf op te halen ( uit te laten printen) bij de daarvoor speciaal geplaatste automaten aan de rechtse kant bij de ingang van het Alhambra.( zie fotos)

entree alhambra

entree van het alhambra
entree Alhambra

BELANGRIJK:

ER STAAT OP UW ENTREEKAARTJE DE BEZOEKTIJD DAT U DE PALEIZEN MAG BEZOEKEN. U DIENT DAAR 10 MINUTEN OP VOORHAND AANWEZIG TE ZIJN “!

HOE VINDT U DE PALEIZEN ?

De paleizen vindt u op volgende manier: wanneer u het Alhambra binnentreed is dat via de tuinen, daar komt u als eerste binnen. u komt dat op een lange laan met allemaal cipres bomen ( zie foto)

na enkele minuten lopen krijgt u dan aan de linke kant een bordje met LOS PALACIOS ( de paleizen aangegeven) .

alhambra cipresbomen
dit is de rij met cipresbomen zodra u binnenkomt, enkele tientallen meters verder staat aan de linke kant het bordje met LOS PALACIOS aangegeven ( richting de paleizen)

Voor diegenen die die dus ofwel telefonisch of via internet een entreekaart voor het Alhambra in Granada reserveren is het hier EINDE BERICHT.

Helemaal onderaan deze e mail vindt u ook antwoorden op vragen die mij gesteld werden met betrekking over het Alhambra

Voor diegenen die ook de fotos van onze vakantiehuizen in Andalusie  willen bekijken, schrol helemaal naar boven en klik op de link vakantiehuizen

( TIP) gebruik de dag dat u het ALHAMBRA bezoekt max en maak op enkele km afstand net buiten Granada een mooie wandeling. meer info via volgende link  (WANDELING LOS CAHORROS )

Op zoek naar een heerlijk vakantiehuis in Andalusie?, bekijk 1 van onze  vakantiehuizen in Andalusie  via onderstaande foto
vakantiehuis in Andalusie

 bent u nog op zoek naar een vakantiehuis in Andalusie Spanje ?, bekijk dan ons aanbod.

gestelde vragen en antwoorden betreffende het Alhambra :

vraag 1

Beste Herman,

 
Ik probeerde 2 entree kaarten te reserveren voor het Alhambra op via het internet.
Ik heb mijn creditkaart gegevens al doorgegeven, maar daarna ging het scherm niet verder.
Hoe weet ik nu of ze goed zijn gereserveerd?
 
Krijg ik een bevestiging of de kaartjes via de mail?
 
Graag hoor ik van u, alvast bedankt.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jacobus 
 
antwoord op vraag 1

beste Jacobus,

U heeft het duidelijk beschreven en ik begrijp dus wat u is overkomen.
 
Er is dus ergens iets misgegaan want u had wel een bevestigings e mail moeten ontvangen dat uw kaartjes gereserveerd zijn. die mail moet u dan uitprinten.
 
Deze mail heeft u dus niet ontvangen ??
 
Is de mail ook niet binnengekomen in / bij het rijtje ONGEWENSTE E MAILEN oftewel de SPAM e mailen?
 
Als die er daar niet bij zit dan denk ik dat de reservering niet helemaal is afgerond.
Als  u de goedkopere kaartje voor Alhambra heeft gekocht via de spaanse website over Alhambra, dan kunt u via deze link checken of de reservering is bevestigd  http://www.ticketmaster.es/help/mis-entradas/?language=en-us
 
Als u via skip the line de tickets heeft gereserveerd, dan heeft u van die bevestigingen e mails ontvangen.  per persoon een A 4tje die u moet uitprinten.
op die A 4 tjes staat geheel beschreven op welke verschillende locaties in Granada uw Granada Card kunt ophalen met deze Card (pasje)kunt u direct naar de ingang van het Alhambra. de pasjes worden gescand en u kunt direct naar binnen. ( zie ook de video stukje verder hierboven over hoe snel u dan naar binnen kunt )
heeft u de bevestiging van skip the line niet ontvangen ? dan is die misschien in uw  spam box terecht gekomen. of u bent de bevestiging kwijt ?.  Als u de reservering bij skip de line via mijn link ( direct via de fotos heeft gedaan) mail u mij dan even en ik kan uw reservering opzoeken. daarna kan ik skip the line vragen om uw opnieuw de bevestigingen toe te mailen
 
 
 
m.v.gr. uit Andalusie,
 
Herman
vraag 2
Goedemorgen,
Allereerst mijn complimenten over uw site, veel en nuttige informatie. We gaan voor het eerst naar Andalusië, niet in een huisje, maar ik wilde u toch iets vragen als dat mag. Ik heb het stukje gelezen over het Alhambra en kaartjes hiervoor kopen. Begrijp ik het goed dat als je bijvoorbeeld een kaartje voor de ochtend koopt je alleen ‘s ochtends erin mag en niet bijvoorbeeld de hele dag daar verblijven of geldt dat ochtend- middagsessie meer voor het tijdslot van een half uur wat je hebt voor de paleizen? Dit wordt mij niet duidelijk.
Alvast dank voor de moeite om mijn vraag te beantwoorden,
 
met vriendelijke groet,
 
Frieda 
antwoord op vraag 2
beste Frieda,
 
ja en nee
 
De ochtend sessie loopt van 8:15 tot 14:00 uur.
 
de middagsessie van 14:00 tot  20:00 uur.
 
 
In principe moet u het gehele Alhambra ( de tuinen, gebouwen ) verlaten hebben aan het eind van de sessie. maar dat valt niet te controleren en wordt ook niet gecontroleerd  u kunt dus gewoon de hele dag in de tuinen van het Alhambra verblijven.
 
 
m.v.gr. Herman
vraag 3 Linda
 
ik heb zojuist twee Alhambra cards (skip the line) tickets online besteld. Het is mij alleen niet helemaal duidelijk of ik nu met de bevestiging per e-mail al naar binnen kan of dat ik met die bevestiging de tickets nog ergens moet ophalen in Granada.
De datum voor het ophalen van de tickets is nu dezelfde datum als dat we het Alhambra willen bezoeken (3 augustus a.s.). We hebben een ochtendticket voor het Alhambra, dus als we daar voor de tickets nog ergens anders moeten ophalen is dat goed om op tijd te weten (en dan zouden we graag het ophalen van die tickets op 2 augustus willen doen, anders is het zonde van ons ochtendticket voor het Alhambra).
Ik hoop dat u mij kunt helpen, alvast bedankt!
 
antwoord op vraag 3
 
Beste Linda
de vouchers die u krijgt toegestuurd per e mail, wanneer u die uitprint heeft u die in model A 4. deze kunt u inwisselen voor de GRANADA CARD op 3 locaties in Granada deze locaties staan beschreven op het A 4tje.  Deze GRANADA CARDA kunt u 3 dagen gebruiken om ook de andere bezichtigheden die de Granada card bied gratis te bezoeken.
die locaties staan beschreven op de voucher die u word toegestuurd. Wilt u echter ALLEEN MAAR HET ALHAMBRA BEZOEKEN, dan gaat u met het pasje ( de GRANADA CARD)  direkt naar de entree van het Alhambra. er staat een codo op de granada card( pasje) die wordt gescand en u bent binnen. op de voucher staat de bezoektijd van de paleizen al aangegeven. die kunt u niet veranderen. er is geen korting voor b.v. gepensioneerden. mvgr herman
 
 heeft u ook een vraag over HET ALHAMBRA, dan heb ik mischien het antwoord op uw vraag. stelt u mij via het  formulier hieronder uw vraag.

Onder het formulier vindt u nog meer dan 140 vragen met antwoorden die aan mij gesteld werden met betrekking tot het Alhambra in Granada.

Neem daar ook eens een kijkje !!

 

m.v.gr. Herman

 

145 Reacties. Wilt u een reactie plaatsen?

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.