ALHAMBRA in GRANADA bezoeken, en entreekaarten reserveren

Alhambra Granada

 Tickets kopen voor het Alhambra, kaarten voor Alhambra, entreekaarten voor Alhambra 

 

Informatie over Andalusie, Informatie met betrekking van het reserveren van uw entreekaarten voor het Alhambra in de stad Granada, zuid Spanje, Andalusie.

patio de leones Alhambra  alhambra in granada

vakantie naar Andalusie

Het Alhambra gezien op de landkaart

Google maps, Alhambra in Granada, Andalusie

Alhambra Granada, Andalusie

Naar Andalusie op vakantie en het Alhambra en Granada bezoeken ? hoe en wat ?

Deze keer wil ik wat duidelijkheid geven om hoe u bij het Alhambra moet komen en op welke manier u entreekaarten kunt reserveren voor het Alhambra in Granada.

Ik krijg daar vaak vragen over van onze klanten omdat er eigenlijk weinig duidelijkheid is te vinden op het internet.

Op vele websites over Andalusie wordt u altijd maar verteld dat u vooral het Alhambra in Granada moet bezoeken omdat dat zo beroemd is, maar verder? en dan, hoe verder? hoe kom ik er ?, waar reserveer ik de entreekaartjes?, waar krijg ik de entreekaartjes van het Alhambra ?, enz, enz ?.

Vandaag hoop ik dat ik u kan helpen met meer uitleg over deze vragen.

Als eerste waar bevind zich het Alhambra in Granada ?

Aan de achterkant van Granada tegen de bergketen van de Sierra Nevada.

Vanuit alle wegen dat u naar Granada rijdt krijgt u voordat u Granada binnen rijdt al de borden van SIERRA NEVADA en ALHAMBRA. zie foto.

wegenborden

 

Eenmaal de afslag 132 genomen naar naar het Alhambra ( of de Sierra Nevada), dan krijgt u na ongeveer een km een tunnel.

tunnel in Granada, voor alhambra en siera nevada

Aan het eind van deze tunnel moet u links afslaan. Er staan duidelijk de wegenborden met linksaf naar het Alhambra. ( rechtsaf voor diegenen die naar de Sierra Nevada willen.)

Nadat u linksaf ben gegaan komt u meteen op een rotonde terecht. Deze rotonde moet u nemen en de tweede afslag rechts nemen.( staat op de rotonde aangegeven).

Parkeren 

Vervolgens moet u nog een een paar km deze weg volgen en u komt aan bij de parkeerplaats van het Alhambra.

Daar dient u een kaartje te nemen voor de slagboom. Daarna krijgt u meteen aan de rechtse kant van u 3 parkeerplaatsen, ( de parkeerplaatsen bevinden zich allemaal aan de rechtse kant nadat u bij de slagboom doorrijdt).

zie foto

parkeerplaats Alhambra Granada

route via google maps :

Hieronder heb ik een link geplaatst die u kunt thuis in Nederland of Belgie kunt gebruiken om de route uit te printen.

Eenmaal onderstaande link geopend, kunt u links binnen de link een adres opgeven. Vervolgens de routebeschrijving aanvragen en uitprinten.

https://www.google.nl/maps/preview#!data=!1m4!1m3!1d2757!2d-3.5884984!3d37.1756511!4m12!2m11!1m10!1s0x0%3A0x808dd1ef1221a27f!3m8!1m3!1d1244435!2d5.509644!3d52.469397!3m2!1i1024!2i768!4f13.1

Openingstijden :

Het  tweede onderdeel van mijn uitleg betreft  de openingstijden.

Er zijn 2 mogelijkheden om het Alhambra te bezoeken, namelijk in de ochtend en in de middag/avond.

Gedurende het hele jaar in de ochtend van  8:15 tot 14:00 uur.

Van 15 maart tot 14 oktober van 14:00 tot 20:00 uur en van 15 oktober tot 14 maart van 14:00 uur tot 18:00 uur.

De kassa s zijn al vanaf 8:00 geopend.

Kinderen tot 12 jaar betalen niet maar u dient daarvoor wel een kaartje te reserveren. Iedereen die naar binnen wil moet namelijk een kaartje hebben.

Entreekaarten reserveren 

Entreekaarten kunt u op meerder manieren reserveren. Omdat het zeer moeilijk is om via telefoon kaartjes te reserveren, raden wij u mogelijk 1 aan.

kaartjes mogelijkheid 1

Via ticketbar. de kaarten reserveert u direct online en de bevestiging krijgt u per mail toegestuurd.

entreekaartjes + parkeerplaats 

U kunt de kaartjes reserveren incl een parkeerplaats.

Entreekaartjes telefonisch reserveren.

BELANGRIJK: entreekaarten kunt u pas vanaf 90 dagen op voorhand via telefoon reserveren !

U belt dan 0034 ( Spanje) en dan 902888001 wanneer u dan bent verbonden drukt u op de toets 2 van uw telefoon. U word dan geholpen door een persoon in het Engels. Spreekt u Spaans, dan toets u 1 van uw toestel in en u word verbonden met iemand in het Spaans.

Wat u bij de hand dient te hebben is een geldige creditkaart. Er zal u gevraagd worden op welke datum u het Alhambra wilt bezoeken. Ook word aan u gevraagd of u in de ochtend of de middag Het Alhambra wilt bezoeken. Ook word er gevraagd of er kinderen van jonger dan 12 jaar zijn.

Gepensioneerden krijgen een Korting.

Paleizen

Er zal u ook gevraagd worden om welk tijdstip u de paleizen van het Alhambra wilt bezoeken. De paleizen zijn een onderdeel van het Alhambra en hiervoor krijgt u maar 30 minuten tijd om deze te bezoeken.

Eenmaal de dag, ochtend of middagsessie en het aantal personen waarvoor u reserveert overeen te zijn gekomen met de telefoniste, dan word er naar uw creditkaart gegevens gevraagd. Uiteindelijk word dan de reservering door de telefoniste bevestigt.

Als u de entreekaarten via internet ( dus ook pas vanaf 90 dagen op voorhand) wilt reserveren, dan opent u onderstaande link.

http://www.ticketmaster.es/nav/en/mucho_mas/granada/alhambra_y_generalife_09oz/alhambra_general/entradas.html?canalMB=ALH&utm_campaign=ALH-weboficial&utm_source=alhambra-tickets.es&utm_medium=link&canalMB=ALH

 

UW ENTREEKAARTJE BIJ DE INGANG VAN HET ALHAMBRA:

Voor als u zowel via het internet of telefonisch heeft gereserveerd voor het Alhambra,  kunt u het snelste aan de entreekaartjes komen door deze zelf op te halen. De kaartjes kunt u uit laten printen bij de daarvoor speciaal geplaatste gele automaten bij de ingang van het Alhambra.

BELANGRIJK : heb zowel uw creditkaart als een legitimatiebewijs bij de hand. Voor het uitprinten van de entreekaartjes heeft u (DEZELFDE als waar u uw reservering mee heeft gedaan) uw creditkaart nodig.

Deze automaten bevinden zich aan de rechtse kant voor de ingang van het Alhambra ( zie fotos).

entree alhambra

entreekaarten uitprinten bij ingang van het Alhambra

 

Lukt het u niet om de entreekaartjes uit te printen?, gaat u dan gewoon in de rij staan, ( links bij de ingang) en u word dan verder geholpen aan het loket (zie foto) . Ook hier zal naast uw creditkaart ook om uw legitimatie bewijs gevraagd worden.

entree van het alhambra

 

BELANGRIJK:

Of u nu zelf uw entreekaartje heeft uitprint of uw entreekaartje bij het loket ophaalt, ER STAAT OP UW ENTREEKAARTJE DE BEZOEKTIJD DAT U DE PALEIZEN MAG BEZOEKEN. U DIENT DAAR 10 MINUTEN OP VOORHAND AANWEZIG TE ZIJN “!

HOE VIND U DE PALEIZEN ?

De paleizen vind u op volgende manier: wanneer u het Alhambra binnentreed is dat via de tuinen, daar komt u als eerste binnen. U komt dat op een lange laan met allemaal cipresse bomen ( zie foto).

Na enkele minuten lopen krijgt u dan aan de linke kant een bordje met LOS PALACIOS ( de paleizen aangegeven) .

alhambra cipresbomen

 

Voor diegene die die dus ofwel telefonisch of via internet een entreekaart voor het Alhambra in Granada reserveren is het hier EINDE BERICHT.

Entreekaarten Cash Betalen

Voor diegenen die een entreekaartje cash willen betalen of niet op voorhand willen reserveren vervolgen we ons bericht.

ENTREEKAARTJES CASH BETALEN of NIET OP VOORHAND GERESERVEERD EN U WILT OFWEL CASH OF MET CREDITKAART BETALEN:

ochtend of middagsessie

Er zijn voor zowel de ochtendsessie als de middagsessie 3300 entreekaarten.

2700 entreekaarten worden er max maar verkocht op voorhand. Dat wil zeggen dat er oor elke sessie elke dag nog 600 entreekaartjes verkrijgbaar zijn DIRECT AAN DE KASSA.

Daarvoor dient u er vroeg aanwezig te zijn. ( best al om 8:00 in de ochtend)

Tijdens het wachten in de rij kunt u op een scherm zien hoeveel entreekaartjes er nog beschikbaar zijn. dus eventueel kunt u al uitrekenen of u er nog in kunt of niet.

U entreekaartje kunt u dan zowel cash als met een creditkaart betalen.

Hier eindigt ons bericht . we hopen dat we u meer duidelijkheid hebben kunnen geven betreffende het ALHAMBRA monument.

Vakantiehuizen

Voor diegenen die ook de fotos van onze vakantiehuizen in Andalusie   klik hieronder.

vakantiehuis andalusie( TIP) gebruik de dag dat u het ALHAMBRA bezoekt max en maak op enkele km afstand net buit granada een mooie wandeling. meer info via volgende link  (WANDELING LOS CAHARROS )

op maar 15 minuten van het ALHAMBRA bevind er zich een ontzettend mooie wandeling. deze wandeling kunt u op DEZELFDE DAG ondernemen hier de link naar een video die wij maakten van deze wandeling 

wandelen in Andalusie - copia

 

Nog veel meer tips, weersverwachting en oude reportages van ons en aanbod van onze vakantiehuizen in Andalusie vind u via onderstaande foto.

vakantiehuizen met prive zwembaden

35 Replies to “ALHAMBRA in GRANADA bezoeken, en entreekaarten reserveren”

 1. Hallo Herman,
  Wij willen graag met 3 kinderen (11, 11 en 9) het Alhambra bezoeken.
  Wanneer ik wil reserveren via internet kan ik echter max 2 kinderen toevoegen. Toen ik de reservering voor 1 volwassene ging doen (verdelen van de kinderen), kon ik nog maar 1 kind toevoegen.
  Hoe kan ik dit oplossen?

  Alvast bedankt voor je reactie.
  Vriendelijke groet, Anja

 2. Goedemiddag,

  Op uw website zie ik heel veel info over een bezoek aan het Alhambra.
  Meestal gaat het over zelf kaarten kopen, maar weet u of er ook excursies georganiseerd worden?
  Of is het echt iets wat op eigen houtje bezocht moet worden.
  We hebben een accommodatie in Nerja en we hoopten relax vakantie te kunnen houden zonder uitzoekwerk…

  Ik hoor graag van u.

  Alvast bedankt, ook voor de uitgebreide info op uw site.

  mvg,
  Renate

 3. Herman, We hebben de kaartjes online gereserveerd moet ik nu nog in de rij staan of juist niet is mij niet duidelijk en waarom heb ik mijn creditkaart nodig nodig als de tickets al betaald zijn. Ik had kaartjes voor 10 april in de ochtend besteld die waren nog voorradig later kreeg ik de mail dat alleen de middag kon hoe kan dit Vr gr Thea

 4. beste Ira,

  Als u de entreekaartjes via mijn link naar Skip de line heeft gereserveerd. dan kunt u de bevestiging van deze entreekaart ( een a 4 model dat u per e mail heeft ontvangen) om laten zetten in een GRANADA CARD PAS. met deze pas kunt un gedurende 3 dagen 5 keer een bus, een toeristenbus nemen.

  Ja, u kunt uw auto ook s avonds , zelfs s nachts laten staan op de parkeerplaats van het alhambra.
  hier een link naar de parkeerplaats

  er lopen busssen van Alhambra zie

  http://www.granadadirect.com/transporte/autobuses-alhambra-bus/ maar die info is allemaal in het spaans.

  U kunt natuurlijk ook een taxi nemen.
  volgens een website in granada ligt de rpijs vanaf het alhambra naar de binnenstad tussen de 4,50 en 5, 50 euro
  website
  http://www.granadadirect.com/transporte/taxis-granada/

  Als ik u was zou ik lopend naar de binnenstad gaan, veel makkelijker. vanaf het alhambra naar beneden lopen, richting de wijk ALBAYCIN . beneden aangekomen dan linksaf richting binnenstad.

  m.v.gr. herman

 5. Hallo Jacqueline,

  Ik heb uw aankoop gevonden.

  u dient inderdaad de A 4tjes uit te printen.
  dat zijn uw entreekaartjes voor het Alhambra voor 2 juli.
  het bovenste gedeelte van die A 4tjes worden gescand bij de ingangen u bent binnen.

  Wilt u echter gebruik maken van alle andere gratis entrees die vermeld staan op de A 4 tjes ( de vouchers), zoals klosters, cathedraal enz, enz en de 5 gratis busriten door Granada.

  dan dient u de A 4 tjes eerst laten omzetten tot een Granada Card.

  dat kunt u op 3 verschillende locaties doen in Granada. die Locaties waar u de vouchers kunt inruilen voor de Granada Card ( dat zijn pasjes zoals u als voorbeeld ziet op de A 4 tjes)staan aangeven op de voucher.

  m.v.gr. Herman

 6. Hallo
  wij zijn maar 1 dagje in Granada en willen graag het Alhambra bezoeken in de namiddag. Voor de andere bezienswaardigheden zullen we waarschijnlijk geen tijd hebben. Als ik de tickets bestel staat er onderaan afhaaldatum Alhambra kaart? ik dacht begrepen te hebben dat men de tickets gewoon online opstuurt. Wat bedoelt men dan juist met die Alhambra kaart?
  mvg
  els

 7. hallo,

  ja u moet de datum aangeven voodat u het alhambra wilt bezoeken, smorgens of smiddags, dan het aantal personen.

  vervolgend moet u betalen. na betaling wordt de bevestiging met de entreekaarten u per e mail toegestuurd.

  per persoon ontvangt u een bijlage om uit te printen ( model A 4)

  m.v.gr. herman

 8. k heb zojuist twee Alhambra cards (skip the line) tickets online besteld. Het is mij alleen niet helemaal duidelijk of ik nu met de bevestiging per e-mail al naar binnen kan of dat ik met die bevestiging de tickets nog ergens moet ophalen in Granada.
  De datum voor het ophalen van de tickets is nu dezelfde datum als dat we het Alhambra willen bezoeken (3 augustus a.s.). We hebben een ochtendticket voor het Alhambra, dus als we daar voor de tickets nog ergens anders moeten ophalen is dat goed om op tijd te weten (en dan zouden we graag het ophalen van die tickets op 2 augustus willen doen, anders is het zonde van ons ochtendticket voor het Alhambra).
  Ik hoop dat u mij kunt helpen, alvast bedankt!

 9. hallo,

  Jazeker, via de foto komt u op de site voor het reserveren van de tickets. u kunt de dag uitzoeken en dan de middagsessie aanvinken.
  Als u allee het alhambra wilt bezoeken, dan kunt u met de bevestigingen van reserveringen die u per e mail worden toegestuurd direkt naar de entree van het alhambra. op die bevestigingen staan barcodes. die worden bij de entree gescand en u gelijk naar binnen zonder in de rij te hoeven staan.

  m.v.gr. herman

 10. Beste Herman,
  Bedankt voor uw interessante informatie over het Alhambra.
  Mijn man en ik willen het Alhambra en Generalife bezoeken, begin september. Is dit een gunstige tijd om te gaan, qua drukte, weersomstandigheden en schoonheid van de tuinen, of zou u een ander bezoekmoment adviseren? En heeft u een advies asl het gaat om de keuze voor de ochtend- of middagsessie?
  Met dank en groet,
  Linda

 11. Beste Herman,

  Ik wil graag 2 Alhambra cards bestellen voor 8 juni, maar ik zie dat je je paspoortnummer moet invullen. Ik moet nog een nieuw paspoort aanvragen omdat deze in mei verloopt. Kan ik het paspoortnummer van mijn huidige paspoort invullen of moet ik eerst een nieuw paspoort aanvragen voordat ik de Alhambra cards kan kopen?

  Groeten, Linda

  1. hallo Linda, dat kan met uw oude / huidige paspoort. u maaakt een kopie van uw huidige paspoort en die laat u indien erom word gevraagt zien samen met uw nieuwe paspoort. dan zien ze wel dat op de datum van reservering u nog beschikte over het oude paspoort. het si alleen ter indentificatie.

   mvgr herman

 12. Goedemiddag, Ik ben van plan een 3 daagse Alahambra card aan te schaffen. Nu heeft u het over een Alahambra Card voor 15,50 p.p
  Wat is het verschil en hoe bestel ik dan de Alahambra Card voor 15.50.

  1. hallo, de kaarten die u 3 dagen lang kunt gebruiken worden de GRANADA CARD genoemd. deze kunt u reserveren via de fotos op het blogverhaal. deze kaarten geven u gedurende 3 dagen toegang tot meerdere atracties in granada en 1 dag een bezoek aan het alhambra. de Granada card heeft via ticketbar ( via de foto) een prijs van 49,- euro per persoon)

 13. Hallo,

  Top informatie!

  27 september gaan wij van Baeza naar Lanjaron.
  We verblijven in Lanjaron tot en met 29 september.
  We willen Alhambra 28 sept bezoeken.
  Is het dan al wel mogelijk om met de card 27 september gebruik te maken van bezichtigen kathedraal/bus vervoer etc. Of gaat dat pas in op dag 28 september omdat ik invul 28 sept bezoek alhambra en paleis in de middag?

  Marijke

 14. Hoi Herman, wij willen zaterdag 30 Maart 2019 de Alhambra bezichtigen. Wat is verstandig. Wij zijn er maar 1 dag en komen die dag pas om een uur of 11 aan in Granada. Dus ja, dan hebben we niet veel tijd.Moeten we de ochtendtickets boeken zodat we de rest van de dag dan op de Alhambra kunnen blijven en als we dan nog tijd over hebben evt gebruik maken van de andere bezienswaardigheden.Oh ja…. als we de ochtendsessie boeken kunnen we dan Alhambra na een uur of 2 verlaten en later die dag weer terug om de Alhambra te bekijken. Ik hoor graag van je. Alvast bedankt voor de moeite. Groetjes Arjan.

  1. hallo Arjan,

   ALs u de ochtendsessie neemt dan dient u normaal om max 14:00 het alhambra weer te verlaten. u mag na 14:00 niet meer in het alhambra verblijven.
   MAAR ! als u de ochtendsessie neemt en u bent binnen het gehele complex. dan kunnen ze niet controleren dat u daar nog in de tuinen enzo verblijft. Wel zult u een tijdslot aangewezen krijgen voor de paleizen. ergens tussen 11;00 uur en 13:30. aangezien u maar 30 minuten in de paleizen mag verblijven en dat tijdstip aangewezen wordt. dat tijdslot staat dan vermeld op uw voucher die u per e mail ontvangt. dus buiten de paleizen zou u verder na 14:00 uur nog gerust in de tuinen van het alhambra kunnen verblijven aangezien dar geen controle op is. eenmaal naar buiten gegaan kunt u dan niet meer naar binnen. u zou gerust tot een uur of 15:00 – 16:00 in de tuinen kunne verblijven en daarna nog de enkele van de andere bezichtigingen kunnen doen. een ander idee is om b.v. om 10 of 11 uur uw ticickt / kaarten op te halen in het SCIENCE PARK IN GRANADA. met de bevestiging die u per e mail heeft kunt u de vouchers inruilen voor de GRANADA GARD in. oa SCIENCE park in granada, dan kunt u dat ook bekijken, dan later na luch voor de middagsessie naar het alhambra. DAN MOET U DE TICKTES VOOR DE MIDDAGSESSIE VOOR ALHAMBRA RESERVEREN!!

 15. Hallo, hoelang op voorhand kan men tickets bestellen voor een bezoek aan het Alhambra. Ik wou vandaag tickets bestellen via de officiële ticketsite van het Alhambra doch dit gaat niet voor de maand mei 2019. Reseveren kan enkel tot eind maart.
  Danny

 16. Hallo Herman,
  Ik ben al een hele poos bezig om te kijken welke tickets ik het beste kan bestellen voor en bezoek aan de Alhambra, de Nasridische paleizen en de Generalfe op 14 mei maar ik vind het net een doolhof. Bij sommige kan ik nog niets bestellen voor die dag en oo krijg ik al de melding dat die dag vol is.
  Ik zie door de bomen het bos niet meer en zou het zonde vonden als ik niet de juiste kaarten zou hebben. Kan dit nu al want ik zit binnen die 90 dagen of kan ik beter nog even wachten.
  Ik hoor heel graag van je

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *