caminito del rey

Caminito del rey

caminito del rey, camino del rey, oftewel het koningspad in malaga

Caminito del Rey is de echte naam, anderen kennen het als het koningspad, caminillo, of camino, wandelpad door een kloof in Malaga. ook wel bekend als werelds gevaarlijkse wandeling

hoe en wat is het?,  ik woon al 27 jaar in Andalusie heb er veel van gehoord en ben er voor u geweest.

entreekaarten, entreekaartjes, tickets reserveren voor Caminito del Rey, en meer informatie

Hier van mij de informatie over wat de caminito del rey in Malaga, het koningsspad in Malaga nou eigenlijk inhoud, de geschiedenis van het koningspad, hoe u er kunt komen, waar de wandeling begint, waar de wandeling eindigt, wat de entreekaartjes, de tickets kosten en waar u de entreekaarten voor caminito del rey, camino de rey kunt reserveren.

de caminito del rey is spectaculair
de caminito del rey is spectaculair

 

Wat is het ?

Het is een wandelpad op gemiddelt 100 meter hoogte tussen het stuwmeer Guadalhorce en het stuwmeer El Chorro. Het pad is 2,9 km lang en u doet er ongeveer 3 uur over om het te lopen.

De geschiedenis.

Het pad is in 1901 aangelegd om een gedeelte van goederen maar vooral om zich sneller te kunnen verplaatsen van het ene stuwmeer tot het andere. een en ander dat bijna onmogelijk was door de ruwe bergen buiten de vallei om en de gevaarlijke watervallen die door de vallei stroomden.

In 1905 was het pad klaar en werd in gebruik genomen.

caminito del rey
aanbouw, van 1901 tot 1905

 

Caminito del Rey is eigenlijk eigenlijk omgedoopt tot deze naam omdat de koning van Spanje, koning Alfonso het pad heeft heropend in het jaar 1921. de koning van Spanje was er maar zo n 15 minuten aanwezig, alleen voor de opening, maar dat was voldoende om het voor altijd CAMINITO DEL REY te noemen.

Doordat er later een spoorlijn werd aangelegd door het dal werd het koningspad overbodig.

Doordat het koningspad niet meer werd gebruikt werd het ook niet meer onderhouden en door de jaren heen werd het te gevaarlijk en werd het pad gesloten.

Echter door de slechte staat waarin het pad zich door de jaren bevond werd het een lust voor avontuurlijke wandelaars en bergbeklimmers over de hele wereld.

caminito del rey slchte staat
totaal verlate staat van het pas tot restauratie aanvang 2014

Om te voorkomen dat het een toeristische trekpleister werd werden er zelf boetes tot 6000,- euro aangekondigd. echter het kon de avonturiers er niet van houden om het pad toch te lopen.

Eind jaren 90 en begin jaren 2000 waren er dan ook verschillende dodelijke ongevallen door mensen die naar beneden vielen.

restauratie en heropening

In 2014 word er begonnen met een complete restauratie van het koningpad wat bijna geen restauratie te noemen is want men heeft een geheel nieuw pad op een meter hoogte boven het oude pad aangelegd. overal tijdens de wandeling door de kloof is dan ook duidelijk de oude en nieuwe caminito del rey duidelijk te zien.

caminito del rey viejo y nuevo
duidelijk te zien, het oude en nieuwe koningspad

Waar ligt het koningspad precies?

Het bevind zich in de provincie Malaga.

Om er het makkelijkste naartoe te rijden zoekt op ofwel landkaart, google maps, of uw eigen gps systeem altijd naar restaurant El Kiosco, ardales. vandaar kunt u verder lopend naar de entree van het koningspad

( zie foto verder beneden)

via volgende link komt u op google maps waar ik standaard al ons ons adres tot aan het restaurant staat ingesteld. ons adres ( www.welkom-in-andalusie.com) kunt u dan verwijderen en uw vakantieadres intoetsen. dan weet u precies u u moet rijden en hoelang u er over doet.

link voor route op google maps

//www.google.nl/maps/dir/welkom-in-andalusie.com+,+vakantiehuizen,+Alcal%C3%A1+la+Real,+Spanje/restaurant+el+kiosko+ardales/@37.2145855,-4.7166661,10z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0xd6deb9b950679f1:0x5d075d086f9a053b!2m2!1d-4.0252832!2d37.4976396!1m5!1m1!1s0xd72bec90b1735fd:0xd3d9c70e24b34265!2m2!1d-4.8018648!2d36.9317226

 

Als u vanuit het zuiden, vanaf Malaga komt rijden, dan volgt u alsmaar Ardales en vlak voor Ardales langs het stuwmeer komt u dan vanzelf de borden tegen van CAMINITO DEL REY. op maar enkele minuten afstand van het begin van de entree van de wandeling waar de kaartjes worden gecontroleerd en waar u een helm meekrijgt die u verplicht bent om te dragen, daar aan het stuwmeer kunt u uw auto parkeren voor het bedrag van 1, 50 euro ( 2016). na het parkeren volgt u de borden caminito del rey en 10 minuten later komt u bij de ingang.

de route gezien vanaf Malaga
de route gezien vanaf Malaga, klik op de foto om te vergroten

Als u vanuit het noorden komt zoals ik, dan volgt u volgens landkaart, gps systeem of via google maps ook alsmaar Ardales. ook nu via de andere kant vanuit dus het noorden komt u na een prachtige route eerst lang een stuwmeer. vervolgens aan het eind van het stuwmeer bij een stuwdam.aangekomen bij het stuwdam rechts aanhouden zoals de borden aangeven.

dam-stuwmeer-guardahorse-caminito-del-rey

2 km verder komt u aan bij Ardales. Precies bij de ingang van Ardales heeft u aan de linke kant van de straat een grote parkeerplaats, vlak naast een restaurant. parkeren is hier GRATIS. Parkeert u uw auto daar en vervolg vervolgens de straat /weg door Ardales. na 2 minuten lopen komt u opnieuw aan bij een stuwmeer. vervolg de weg, de brug ( aan uw linke kant) over het stuwmeer.

route-naar-restaurant-kioskovervolgens na zo n 5 minuten lopen komt u aan bij het restaurant EL KIOSCO / KIOSKO.

klik op de foto om te vergroten
klik op de foto om te vergroten

Meteen achter het restaurant ziet u de borgen staan 2,7 km CAMINITO DEL REY.

restaurant el kiosco
klik op de foto en ga direct naar het adres van dit restaurant op GOOGLE MAPS

Een goede tip is om in dit restaurant nog even gebruik te maken van het toilet en om eventueel nog iets aan drank of eten te kopen want vanaf deze locatie zijn er geen toiletten en of restaurants meer tot na de wandeling. en dat is pas zo n 3 uur later !!

eerste toegang naar entree caminito del rey, koningspad :

el-caminito-begin-wandeling

U volgt vervolgens de bordes Caminito del rey. deze brengt u via een wandelpad door een dennenbos van ongeveer een half uur lopen( 2,7 km) bij ook de entree van het koningspad waar kaartjescontrole plaats vindt.

tweede toegang naar entree caminito del rey, koningspad:

De tweede optie is een iets snellere route, kortere van ongeveer maar 20 minuten tot aan de ingang van het koningspad.  echter moet u dit keer dan wel door een donkere tunnel van 300 meter lang.

voor deze tweede optie neemt u niet meteen de afslag na het restaurant maar blijft op de hoofstraat lopen. na ongeveer 3 mnuten lopen ziet u aan de linke kant van de weg een bord staan met een verwijzing van 1,5 km naar Caminito del rey. u ziet dat daar een tunnel door de berg is aangelegd. deze tunnel is 300 meter lang.

caminito del rey
aan de linke kant op de hooftstraat enkele minuten na restaurant EL KIOSKO

tunneltje in andalusie
300 meter lange dondere tunneltje dwars door de berg. een afkorting

Dus ofwel u neemt optie 1 door het bos , of u neemt optie 2, sneller en via deze tunnel.

Uiteindelijk komt u aan bij de entree. zie foto hieronder.

 

na 30 minuten lopen komen we bij de ingang, kaartjescontrole
na 30 minuten lopen komen we bij de ingang, kaartjescontrole

hoe loopt de wandeling ?

De wandeling loopt vanaf het noorden door de kloof naar beneden, 2,9 km lang. u kunt niet teruglopen !!. eenmaal aankomen aan het eind van de wandeling komt u bij het stuwmeer en treinstation EL CHORRO vanwaar u met een autobus weer terug word gebracht naar restaurant EL KIOSCO / KIOSCO.

aan het eind van de wandeling , 350 verder word u teruggebracht met de bus naar restaurant el Kiosco
aan het eind van de wandeling , 350 verder word u teruggebracht met de bus naar restaurant el Kiosco

de entreekaartjes, de tickets voor caminito del rey, het koningspad

De entreekaartjes voor caminito del rey kunt u het beste al op voorhand online reserveren.

De entreekaartjes kunt u via volgende link reserveren

ENTREEKAARTJES / TICKETS Caminito del rey

wat kosten de entreekaartjes ?

De entreekaartjes hebben nu in 2016 een prijs van 10,- euro  per persoon.

Plus u bent eigenlijk ook wel verplicht om het buskaartje voor de terugweg te reserveren anders dan moet u de gehele weg ( dus niet via de caminito del rey, maar via de gewone weg waar de bussen ook rijden) dan teruglopen.

De prijs van het buskaartje ano 2016 bedraagt 1,55

Voorwaarden, regels, waar u aan dient te denken ?

– niet geschikt voor personen slecht te been

– niet voor personen met hoogtevrees.

niet voor personen met hoogtevrees
niet voor personen met hoogtevrees

– niet voor personen die geen 3 uur zonder naar het toilet te moeten kunnen, oftewel niet voor mensen met een zwakke blaas.

– tijdens de wandeling zijn er geen vuilnisbakken. afval dient u dus mee te nemen.

– u mag per persoon een kleine rugtas meenemen-

– u bent tijdens de gehele wandeling verplicht om de helm die u bij de entree krijgt te dragen en u bent verplicht de helm aan het eind van de wandeling bij het stuwmeer EL CHORRO weer in te leveren-

aan het eind van de wandeling de helmen weer inleveren
aan het eind van de wandeling de helmen weer inleveren

-u mag geen gebruik maken bij slecht weer van een paraplu.

– u mag geen dieren meenemen.

– er mag tijdens de wandeling niet gerookt worden.

– tijdens de wandeling komt u ook personen met een orange gekleurde helmen tegen, dit zijn de gidsen, aan deze personen kunt u al uw vragen stellen.

aan de personen met de orange helmen kunt u uw vragen stellen
aan de personen met de orange helmen kunt u uw vragen stellen

-er wordt van u verwacht dat u ten miste 30 minuten op voorhand aanwezig bent.

– u bent verplicht om samen met de entreekaartjes die u thuis na reserveren al  kunt uitprinten, dat u samen met deze tickets ook een geldig legitiematiebewijs kunt overdragen zoals paspoort of ID kaart

– Bij veel wind, vanaf 40 km per uur wordt het koningspad gesloten.

Ik hoop dat ik u opnieuw via mijn bloq, website van welkom-in-andalusie.com veel informatie heb kunnen geven met betrekking van opnieuw een TOPLOCATIE voor wandelaars, wandelliefhebbers

voor meer wandelroutes in andalusie klikt u op onderstaande foto en ga verder naar naar beneden voor het bekijken van onze vakantiehuizen in Spanje Andalusie .

Voor vragen stuur mij een bericht helemaal onderaan.

m.v.gr. Herman Keeler

los cahorros andalusie

Klik hierboven op deze foto en bekijk veel meer mooie wandelingen in Andalusie .

andalusie vakantiehuizen

Klik op de foto hierboven en bekijk ons aanbod van vakantiehuizen in Spanje Andalusie 

55 Replies to “caminito del rey”

 1. We zijn van plan om deze zomer Caminito del Rey te bezoeken. We hebben al veel informatie gevonden, maar toch hebben we nog enkele vragen. Wij hopen dat u ons hierbij kunt helpen.

  Wij willen overnachten op de camping in Humilladero.
  – Met welke reistijd zouden we rekening moeten houden in augustus om van de camping bij Caminito del Rey te komen.
  – Is parkeerplaats 2 de betaalde parkeerplaats voor 1,5 euro?
  – Is er plaats genoeg op parkeerplaats 2 om de auto te parkeren?
  – Wat is de tijd die je nodig hebt om van parkeerplaats 2 naar de ingang te lopen?
  – In de uitleg begrijpen wij niet goed waar de gratis parkeerplaats is. Is dit bij het dorp Ardales? Hoelang is het van deze parkeerplaats lopen naar de ingang?
  – Is het ook toegestaan om de auto te parkeren langs de weg.
  – Er zijn rondleidingen beschikbaar, maar welke talen spreekt de gids?

  Alvast bedankt voor de antwoorden.

  M.v.g.

  1. beste Theo,

   – open volgende link voor route en tijd van camping naar bar kiosco vanwaar u dichtbij de parkeerplaats bent
   https://www.google.es/maps/dir/El+Kiosko,+Parque+Ardales,+Pantano+El+Chorro,+s%2Fn,+29550+Ardales,+M%C3%A1laga/Humilladero,+M%C3%A1laga/@36.9072314,-4.9242088,10z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0xd72bec90b1735fd:0xd3d9c70e24b34265!2m2!1d-4.8018648!2d36.9317226!1m5!1m1!1s0xd7298cbc755d45d:0x8ebffdc4b4e86efa!2m2!1d-4.7038293!2d37.1138425?hl=en

   – er is inderdaad een parkeerplaats ietsje verder dan restaurant el kiosco waar u kunt parkeren voor 1, 50 euro voor een dag
   of er voldoende plaats is ? dat weet ik niet

   – aan de openbare weg wordt ook geparkeerd.

   – als u de routebeschrijving volgt die u vindt via de link ( eerste antwoord van mij). dan bent u bij restaurant el kiosco. als u tegenover het restaurant kunt kunt parkeren?, volg dan de weg en parkeer verder ergens aan de openbare weg. of u rijdt door tot aan de parkeerplaats waar u moet betalen. dat si paar een paar honderd meter verder.

   – vanwaar u uw auto parkeert ofwel tegenover het restaurant el kiosco, of ietsje verder is het ongeveer 30 minuten lopen tot aan de ingang van het koningspad. afhankelijk welke pad u neemt.( die de beschijving boven met de fotos, vanaf restaurant 2,7 km , of ietsje verder aan dezelfde straat via een tunnel. die weg is korter ( zie beschrijving).

   – voor het koningspad, caminito del rey heeft u geen gids nodig. de gidsen die ik er heb gezien ?, waren spaans en spraken engels.

   m.v.gr. herman

 2. Herman,
  Hoe makkelijk is het om aan tickets te geraken de dag zelf? Ik heb op hun website gezien dat je tickets kan kopen maar enkel in de last minutes optie zijn er nog beschikbaar voor bijna 20 eur (inkom plus geleid bezoek plus bus). Zijn dat de tickets die je nodig hebt?
  Wat gebeurd als je tickets koopt op voorhand en de tocht is gesloten omwille van slecht weer?

  1. beste Luc,

   ik ben er 3 keer geweest. alle 3 de keren gaf de website aan dat de tickets ( de goedkope tickets )waren uitverkocht. en dat er alleen tickets met gids beschikbaar waren. terplekke waren er wel kaarten beschikbaar. dus u kunt het erop wagen.

   het is mij 1 keer overkomen dat het wegen te harde wind niet door kon gaan.dan krijgt u een berichtje op uw telefoon van caminito del rey.

   dan is er een optie op de website van caminito del rey genaamd CANJEO POR SIERRE. daar kunt u dan uw kaartjes omzetten voor een andere dag.

   m.v.gr. herman

 3. beste,
  bedankt voor de info op de mooie website, ik probeerde kaartjes te reserveren voor de wandeling caminito del rey. Nu blijken deze voor de week van 8 oktober reeds allemaal uitverkocht. zou het mogelijjk zijn om ginder nog tiickets te kopen ?

  1. er komen dagelijks weer kaartjes vrij die terugkomen van verkopers die niet alle kaartjes hebben kunnen verkopen.

   die komen een dag van te voren weer vrij.

   u kunt b.v. 8 oktober kijken of eer kaartjes voor 9 oktober zijn, 9 oktober kijken voor kaartjes voor 10 oktober, enz, enz.

   dat zijn nooit veel kaartjes en ze zijn snel weer verkocht dus u zult dan die dan continu de website in de gaten moeten houden.

   succes ermee

 4. wij willen 26 oktober het koningspad gaan wandelen, ik wil kaarten reserveren maar die kosten nu bijna 20 euro p.p, inclusief de bus, weet jij waarom het bijna 10 euro duurder is?

  1. kinderen moeten minimaal 8 jaar zijn. kinderen van 8 tot 18 jaar mogen alleen de route lopen met een vowassene en die volwassene dient de indentiteits papieren van deze kinderen bij zich te hebben.

 5. Hallo, dank coor alle duidelijke info, nog vraag , is het ook mogelijk om bij het pad te komen met openbaar vervoer vanaf malaga?

  1. Hallo Irene,

   Ja er is een mogelijkheid om er vanuit MAlaga met de trein te komen. dan komt u an waar normaal de wandeling eindigt. daar wordt u met de bus ( zit bij uw ticket inbegrepen) naar het begin van de wandeling gebracht.
   u moet daarvoor treinkaarten kopen voor EL CHORRO.
   https://www.google.nl/maps/place/El+Chorro/@36.9071748,-4.7651502,16z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0xd72b88ca15e86c1:0xcc28023c14a79619!2sArdales,+M%C3%A1laga,+Spanje!3b1!8m2!3d36.8759619!4d-4.8728093!3m4!1s0xd72be520210c107:0xf1a238da8506e1d0!8m2!3d36.9073354!4d-4.759258?hl=nl

   m.v.gr herman

 6. Hai Herman, allemaal erg duidelijk bedankt, nog 1 vraag de korte route tunnel is 300 m lang en is dus onverlicht, zaklantaren meenemen is dus aan te raden. Of is het te doen zonder?

 7. Hallo Herman
  vanaf wanneer kan ik tickets bestellen voor caminito del rey in september nu gaat de kalender enkel tot eind mei
  mvg
  Erenst

  1. beste Ernest,

   DAt kan op 3 maanden van tevoren.

   ik raad u aan om altijd tickets te reserveen voor in de ochtend.
   Want vooral tijdens voorjaar, najaar of winterperiode komt het vaak voor dat er laat in de ochtend harde wind op komt zetten. als het te hard gaat waaien word alles voor die dan vaak vanaf 11:00 uur geanuleerd. dat is mij 1 keer overkomen.

   het beste tickets voor vroeg in de ochted te nemen.

   m.v.gr. herman

 8. u kunt het beste de website blijven controleren of er entreekartjes beschikbaar komen. dat is de engste manier.

  er komen namelijk wel eens kaartjes vrij. maar die zijn dan ook snel weer verkocht. dus blijven kijken

 9. Goede avond,
  Begrijp ik het goed dat er twee ingangen zijn? Op ons kaartje staat ingang Noord. Wij komen met de auto, kan ik dan toch het beste bij het Restaurant El Kiosco parkeren? Wij parkeren het liefst zo dichtbij mogelijk zodat we de kortste wandelroute naar het begin hoeven te wandelen.
  Ik hoor het graag.
  Dank je wel alvast.
  Groetjes Sandra

  1. Hallo sandra,

   nee,ANNO 28 april 2018 wanneer ik deze vraag op uw vraag antwoord is er maat 1 ingang. vanaf NOORD ( overigens zoalg als ik het koningspad ken is dat al zo.)

   Het best rijdt u inderdaad naar ( via) een gps naar restaurant EL KIOSKO in ARDALES. van daaruit naar de ingang. ZIE FOTOS VAN MIJN ARTIKEL.

   U wordt vanaf ZUID aanhet eind van de wandeling met een bus teriggebracht naar het restaurant. vandaar de 1,55 euro extra die u betaalt. dat is incl de busticket

   m.v.gr. herman

   http://www.welkom-in-andalusie.com vakantiehuisjes in de natuur Andalusie

 10. Goedemorgen, U geeft aan dat het 3 uur lopen is voor 2,7 km, nu vind ik 3 uur vrij lang voor deze afstand, is dit vanwege de zwaarte van de wandeling? De kaarten voor Juli zijn uitverkocht heb je een reële kans om ze bij de ingang nog te kunnen aanschaffen?

  1. 3 uur ongeveer vanaf restaurant KIosko naar caminito del rey en de wandeling.
   reken dat u niet snelkunt doorlopen tijdens de wandeling. het is smal er als u snelwilt doorlopen wordt u belemmerd door groepen die met een gids lopen, die stil staan!!!
   er komen alle dagen tickets beschikbaar die niet door organisaties verkocht worden. deze tickets komen dan weer op de website te staan.
   het beste kijkt u alle dagen of er tickets vrij komen, dat is de enigste manier.

   succes

 11. Beste , als ik goed begrijp kan ik de wagen ook parkeren aan het eind van de wandeling en vandaar uit naar het beginpunt met de bus gaan.wij hebben tickets voor begin september om 16uur .waren geen andere beschikbaar. Is dit een uur dat er dus dikwijls teveel wind is ? Alvast hartelijk dank voor je antwoord. Grtjs Rene

 12. Fijn al deze info. Wij willen het liefste de auto al bij zuid parkeren. Waar kan dit? De start van de route is om 9.00 uur, hoe laat gaat de eerste bus naar Noord? Zodat we optijd bij het trefpunt zijn.

 13. Ik wil graag tickets reserveren maar op de dag dat ons het beste uitkomt is dat alleen mogelijk om 16.30u .
  Als de wandeling drie uur duurt is mijn vraag hoe laat de laatste bus terug gaat.

 14. als er geen kaartjes meer beschikbaar zijn op de website van CAMINITO DEL REY,. dan zijn ze uitverkocht.
  dan moet u er voor zorgen dat u er s morgens heel vroeg al bent het beste om 7 uur al. dan bent u in ieder geval bij de eerste 50 personen want er worden elke ochtend nog 50 kaartjes verkocht ( voor alleen de eerste 50 personen dus !!)
  u perkeerd dan het beste recht tegenover het restaurant EL KIOSCO dan moet u nog 10 minuten lopen naar de ingang.
  https://www.google.es/maps/place/El+Kiosko/@36.9320209,-4.8029498,18.5z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0xd72b93bb782717f:0xb5251aba6b6ce641!2sEmbalse+del+Conde+de+Guadalhorce!3b1!8m2!3d36.9130528!4d-4.8183684!3m4!1s0x0:0xd3d9c70e24b34265!8m2!3d36.9317225!4d-4.8018649?hl=nl

 15. Hallo,
  Bedankt voor de info, helder. Echter heb ik nog 1 vraag.. is de route vooral naar beneden of moet je ook veel klimmen?
  Groet,
  Martine

 16. beste, toevallig kom ik op uw site en vermits u in Andalucia woont en veel over de Caminito weet, ben ik zo vrij u een vraag te stellen. ik probeer al dagen lang ingangstickets te bestellen via de officiele site van de Caminito https://reservas.caminitodelrey.info/ maar die blijkt niet te werken.
  via de facebook werkt ook niets en bij andere mensen ook niet. weet u een andere manier om aan tickets te geraken? via een andere weg?
  hartelijk dank bij voorbaat voor uw antwoord.

  1. hallo Lucia,

   het beste is om er bij de ingang te zijn zo rond 7:30. dan bent u zeker bij de eerste 50 personen.
   ede kassas gaan namelijk open om 9:15 en er worden dan nog 50 kaartjes verkocht aan diegenen die geen kaartje hebben. zo heb ik het al een paar keer gedaan.

 17. hallo
  begrijp ik het goed, dat als ik met de auto naar Ardales ga, en verder naar de parking bij het stuwmeer dat ik dan nog maar 10 minuten hoef te lopen naar de ingang van de caminito del rey ?? dit ivm het feit dat wij als 72-jarigen aan die wandeling van 3 uur al genoeg hebben
  en waar kan ik het beste losse tickets kopen, zodat wij in ons eigen tempo kunnen lopen?
  mvg
  Ron en Maja

  1. Nee, vanuit het stuwmeer bij de parkeerplaats is het zeker nog 30 minuten lopen. U kunt via het bod lopen of voorbij de bar / restaurant de straat blijven volden dan binnendoor door een tunnel door de berg en vervolgens weer over een pad. Hoe dan ook u moet minstens een half uur lopen voordat u pas bij de ingang bent. Losse tickets zijn op 2 maanden op voorhand verkrijgbaar. Maar wel heel snel uitverkocht. ALs u tickets neemt met gids dan hoeft u eenmaal binnen niet de gids en de groep te volgen. u kunt zich scheiden van de groep en de route op eigen tempo lopen. daar kunt u de hele dag over doen.
   https://www.welkom-in-andalusie.com/caminito-del-rey/ daar staat beschreven de 2 routes die u kunt lopen tot aan de ingang. fijne vakantie
   mvgr herman keeler http://www.welkom-in-andalusie.com

 18. Ik ga met vriendinnen in december naar Spanje. En nou zou ik het heel leuk vinden om 4 dec met ze het koningspad te gaan lopen. Maar is dat mogelijk dan in december zonder begeleiding. Of is het pad in december gesloten? Hoor graag van u bvd

 19. Heel leuk om te lezen. Ik heb kaarten (zonder gids) gereserveerd. De buskaartjes zijn niet gelukt. Kan ik ter plekke kaartjes in de bus kopen? Hoe kan ik deze kaartjes reserveren?
  Alvast bedankt voor de reactie
  Groetjes,
  Ingrid.

 20. Hallo Herman
  als ik met de trein vanuit malaga ga en aan kom in el chorro word ik met de bus naar het begin punt van de wandeling gebracht ,als ik het goed begrepen heb .
  is het dan mogelijk de korte route door de tunnel te nemen ? waar stopt de bus ? is dit bij restaurant El Kiosko ?

  groetjes Lisette

 21. Bedankt voor de goede informatie. Mijn vraag is waar kan ik de kaartjes zonder gids reserveren. De link in het artikel werkt niet. De server is onvindbaar. Groetjes Lous

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *