Encinarejo stuwmeer

Encinarejo

Stuwmeer in Andalusie, Spanje

Waar ?

Stuwmeer Encinarejo bevindt zich in landsdeel Jaen in de procincie Andalusie.

Het Stuwmeer bevindt zich in het grootste natuurpark dat Spanje heeft, genaamd SIERRA MORENA.

encinarejo

   klik op de foto van het stuwmeer om de locatie op google maps te bekijken.

 

In het meer mag men vrij zwemmen. Het is dan ook een prima locatie om te bezoeken als u een vakantiehuisje in andalusie bij ons reserveert.

Het stuwmeer Encinarejo bevind zich aangesloten aan het riviertje genaamd Jundula. Vele spanjaarden kennen niet deze echte  naam  van het meer, bij de meesten is het meer bekend om zijn naam Pantano de Jundula. ( Pantano staat voor stuwmeer).

Recreatie

Met een klein plastic bootje mag u ook recreeren op het meer. Aan het stuwmeer Encinarejo bevinden zich voor recreatie stenen tafels en banken. Barbequeen mag men van oktober tot april, daarna niet meer tijdens de zomermaanden i.v.m bosbrandgevaar.

Encinarejo stuwmeer

Vissen mag men er alleen met een visvergunning. er bevinden zeer grote exemplaren karpers in het stuwmeer, sommigen van wel meer dan 10 kilo.

Op zon 15 minuten van het meer is ook een bedevaart oord. Een klooster. gelegen boven op een berg. Ook een bezoek aan dit klooster / bedevaartsoord is zeer zeker de moeite waard als u naar het natuurpark gaat.

Oppervlakte

Het meer heeft een totale oppervlakte van maar liefs 150 hectare. Mocht u een bootje meenemen dan zult u er bijna een dag over doen om het gehele stuwmeer rond te varen. Het stuwmeer is gebouwd in het jaar 1932.

Natuur

Het meer bevind zich midden in het natuurpark Sierra Morena. Dit natuurpark loopt van landsdeel Jaen over landsdeel Cordoba tot in het landsdeel Sevilla. In dit natuurpark zijn onder ander nog wolven en de lynx vrij aanwezig.

klik op de foto en bekijk een video die wij van stuwmeer Encinarejo maakten.

Bezoeken brengen aan stuwmeer

Wilt u tijdens uw vakantie vanuit onze vakantiehuisjes in andalusie een bezoek brengen aan dit meer?, vraag het ons dan, we leggen u graag uit hoe u er precies kunt komen.

m.v.gr. Herman www.welkom-in-andalusie.com 

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *