Montefrio

Monterio 

 Montefrio in Andalusie

 Waar?

Montefrio bevind zich in hartje Andalusie. behoord tot de provincie Granada.

Het stadje dient zich geweldig voor een ochtend of middag excursie vanuit onze vakantiehuizen in andalusie.

Het stadje telt ongeveer 5000 inwoners waarvan het ovegrote gedeelte ouderen zijn.

De locale bevolking leeft algemeen traditioneel zoals iedereen in deze omgeving van de olijfenteelt. de gehele route naar het stadje is dan ook 1 groot olijvenplantage.

Wat te doen ?

Als tip zouden wij graag 3 verschillende geven om te bezichtigen , te ondernemen.

1 bezoek aan het kasteel. het kasteel van Montefrio  van oorsprong Arabisch staat bekend om 1 van de mooiste uitzichten die u kunt hebben in Spanje.

kasteel montefrio, arabisch

2 de kerk genaamd Iglesia de la Encarnacion bevind zich in het midden van het stadje, de kerk heeft een rond dak en het verhaal dat er rondsppokt is dat de architect die het maakte onthooft werd aan het eind van de bouw van de kerk zodat deze niet nog eens zo n prachtige kerk op een andere locatie kon bouwen.

de kerk van montefrio

3 Een rondrit door het stad in een toeristen trein, een makkelijke manier om het gehele stadje te bekijken en het spaart u de zware wandeling naar boven naar het kasteel.

toeristen trein montefrio

Het stadje Montefrio zeer zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer u in de omgeving bent of wanneer u in 1 van onze vakantiehuisjes in Andalusie verblijft.

Vanuit onze vakantiehuisjes rijdt u eerst naar het prachtige stadje Alcala la Real. van daaruit volgt u de wegenborden naar Montefrio.

Montefrio kunt u het gehele jaar bezoeken. houd echter ekening met de spaanse siesta tijden dat tussen 14:00 en 18:00 uur weing activiteit zal zijn. U bezoekt Montefrio dus beter tijdens de ochtend of pas aan het eind van de middag / avond.

Vanuit Alcala la Real volt u alsmaar de A-335.

Maar u kunt natuurlijk ook uw gps gebruiken of de link hieronder van google maps

google maps naar Montefrio

m.v.gr. Herman Keeler

2 Replies to “Montefrio”

  1. Ik ben er enkele jaren geleden geweest met een groep vrienden. Prachtig was dat allemaal. Jammer genoeg hebben wij de kerk niet bezocht, maar wel de verhalen gehoord. Je komt echt tijd tekort als je er bent, dus volgende keer iets langer boeken.

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *