hop, vogelsoort

hop

vogel die broed in zuid Spanje

Hop, vogelsoort die woont in Andalusie.

De hops een mooie vogel van zo n 28 centimeter, roodbruin van kleur en is vooral te herkennen aan zijn prachtige kuif.

hop, vogelDeze vogel ziet u bijna bij elke wandeling hier in Andalusie.

Het is een insecteneter, wormpjes, vliegen, muggen, bijen en wespen staat op het menu.

Deze vogel kunt u absoluut niet als huisdier in een kooitje houden want zijn uitwerpselen stinken ontzetten.

Wilt u deze vogel zelf eens heel veel zien?, kom dan eens naar Andalusie op vakantie in de maanden  maart / april, dan zijn ze het meest actief.

Als u eens bij ons in hartje Andalusie op vakantie komt zult u meerdere bijzonder mooie vogels spotten. Zo zijn b.v. ook tijdens de maanden April en mei de nachtegaal heel actief en zeer duidelijk overal in de natuur te horen.

Maar ook de bijeneter, een prachtige vogel woont in zuid Spanje.

De wilde canarie en de putter zijn vogeltjes die bij ons heel eel voorkomen.

Meer informatie over natuur, excursies en wandelingen in zuid Spanje vindt u op onze website laatste nieuws

4 Replies to “hop, vogelsoort”

 1. Goedemiddag,
  Ik zou willen weten hoe groot moet een nestkast wezen en het in vlieg gat voor de Hop ?
  Hier vliegen er steeds drie rond en zitten in de tuin Bijl ons in Althea.
  Mischien kunt U mij helpen

  Dank voor de moeite.

  1. ze zullen niet in een nestkast gaan denk ik. Ze zoeken ergens een gat in een boom. maar u kunt het proberen. De hop maakt zich heel klein. een gat met een doorsnee van 4 cm is voldoende

   1. In mijn huis in Alora heb ik al sinds 4 jaar een broedpaar in een zelfgemaakte nestkast, De kast is ongeveer 22x22x50cm en heeft een vliegopening van 5 cm. met een zitstokje iets onder de vliegopening, het binnen gedeelte heeft een schot om het een beetje donker te houden, een paar extra gaten voor ventilatie zijn ook belangrijk Het model is grotendeels gebaseerd op een kerkuilenkast en is wat gemodificeerd. Mijn inziens is het met name afhankelijk van de aanwezigheid van natuurlijke broedplaatsen of een hop zal kiezen voor de nestkast. Belangrijk is om de kast niet in de zon op hangen omdat de jongen dat niet overleven. Een rustige plaats is denk ik ook van belang aangezien de dieren redelijk schuw zijn.

  2. Het is zeer zeker mogelijk om een hoop in een kast te laten broeden. Hangt erg veel af van de mogelijkheden in de omgeving om een broedplek in een holte te vinden. Ik heb een kleine kast gemaakt van 20 × 20 × 50, met een vlieggat van 5 cm. Voor het vlieggat een plankje om te landen. Hier broedt bij mij al 4 jaar op rij een Hop. Kijk naar een model voor een kerkuil en maak die kleiner. Zorg wel dat de kast voldoende schaduw heeft anders redden de jongen het niet.

STEL HIER UW VRAAG. IK BEANTWOORD DEZE MET PLEZIER.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *